Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 мар 2015 12:37

Евро са. :)

Ае за мен даже е малко... Под 2.5 млрд. на година. :lol:
И то няма да са на равни вноски, мисля че за последната година ни се полагаха 3.8 млрд. по различните програми.

Така или иначе, тези кинти, ако се усвояват добре ( което означава да се влеят реално в икономиката ) ... Ще са една добра инжекция.

А дано... Не ми се пише "на-дали", ама май се налага. :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 мар 2015 12:49

Ойро, ама нанайси... ;)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 мар 2015 13:22

fcb_bg написа:Ойро, ама нанайси... ;)

След първите седем години България продължава да е най-бедната страна в европейското семейство. Жизненият стандарт е едва 40% от средния за ЕС и няма изгледи да изпълним набелязаната цел в края на годината да постигнем поне малко над средното ниво на ЕС, така както бяхме планирали преди седем години. Сега очакваният ефект от използването на договорените 15 млрд. евро безвъзмездна помощ до 2020 г. би трябвало да доведе до по-висок брутен вътрешен продукт с 18,6%

15 млрд. евро до 2020-та г.

Аз съм останал с впечатлението, че договорката е до 2022-ра, за 17 млрд. но така или иначе на година излиза толкова, колкото посочих, към 2.3 млрд. евро. ;)

Тук http://ecosyst.bg/eurofunds-more-money/ е разбивката по ресори.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 мар 2015 15:43

THE G.A.M.E написа:
След първите седем години България продължава да е най-бедната страна в европейското семейство. Жизненият стандарт е едва 40% от средния за ЕС и няма изгледи да изпълним набелязаната цел в края на годината да постигнем поне малко над средното ниво на ЕС, така както бяхме планирали преди седем години. Сега очакваният ефект от използването на договорените 15 млрд. евро безвъзмездна помощ до 2020 г. би трябвало да доведе до по-висок брутен вътрешен продукт с 18,6%

15 млрд. евро до 2020-та г.

Аз съм останал с впечатлението, че договорката е до 2022-ра, за 17 млрд. но така или иначе на година излиза толкова, колкото посочих, към 2.3 млрд. евро. ;)

Тук http://ecosyst.bg/eurofunds-more-money/ е разбивката по ресори.

Растеж с 18,6% при наливане на 15 млрд. евро не е особено забележително. :roll: Но за това не са ни виновни европейците.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Madonna
Контакти:

Мнениеот Madonna » 06 мар 2015 18:48

Сами не можем да се освободим, затова надеждата ми е в братска Русия!

както се казва в един стар чехословашки виц "Какви са ни руснаците ,братя или приятели?" ...Братя.Приятелите можеш да си ги избираш :wink:

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 06 мар 2015 18:54

Madonna написа:

както се казва в един стар чехословашки виц "Какви са ни руснаците ,братя или приятели?" ...Братя.Приятелите можеш да си ги избираш :wink:

Как сте вие хамерканците от третия пол? :mrgreen:
Организирате ли гей паради? :mrgreen:

А руснаците не само са ни братя , но са ни и приятели , освобождавали ни от 5 вековно Османско робство! :!:
А САЩ са ни врагове и колонизатори , които ни съсипаха и унищожиха държавата за 25 години! :!:
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 06 мар 2015 18:57

Madonna написа:

Но пък при такива приятели,нямаме нужда от врагове 8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 мар 2015 19:11

FLANKER написа:
Madonna написа:

Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо. 8-)

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 06 мар 2015 19:15

diplomat написа:
FLANKER написа:
Madonna написа:

Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо. 8-)

Не всеки който сере върху теб ти е враг и не всеки, който те вади от лайната ти е приятел. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 мар 2015 19:25

Финландия може да подаде молба за членство в НАТО

През следващите четири години Финландия не трябва да изключва да се кандидатира за членство в НАТО, заяви премиерът Александер Стуб, цитиран от Ройтерс.

Активността на руските военновъздушни и военноморски сили в Северна Европа и проруския бунт в Източна Украйна подновиха дебата за членството в НАТО преди изборите във Финландия следващия месец. Но влизането в Алианса със сигурност би било възприето с подозрение от Москва. Общата граница на Финландия и Русия е дълга 1300 км и Кремъл отдаваше голямо значение на необвързания статус на Финландия през Студената война, припомня Ройтерс.

„Не виждам възможност финландско членство в НАТО да се случи в близкото бъдеще”, заяви Стуб на обща пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. „Много е важно през мандата на следващото правителство да не изключваме възможността да поискаме членство в НАТО. Второ, би било полезно да получим доклад за плюсовете и минусите на евентуално членство в НАТО”.

Изборният мандат във Финландия е четири години. Стуб подчерта, че ако Финландия, която е член на ЕС, някой ден поиска да се присъедини към НАТО, решението ще трябва да има обществена подкрепа. Подкрепата за членство на страната в НАТО остава ниска, с 27%, а 57% от финландците са против. 61% обаче смятат, че руската заплаха за Финландия се е увеличила, показва проучването по поръчка на в. „Хелсингин Саномат”.

Финландия се готви да увеличи бюджета за отбрана и неотдавна подписа план за разширяване на отбранителното сътрудничество с Швеция. Хелзинки изпрати сили в ръководените от НАТО мисии в Афганистан и Косово.

Столтенберг подчерта, че със Стуб са обсъдили сътрудничеството и конфликта в Украйна, при който загинаха над 5600 души. НАТО и Финландия продължават да се стремят към конструктивно сътрудничество с Русия, но изискват от Москва да зачита границите на съседите си, заяви генералният секретар, цитиран от ТАСС.

Конфликтът в Украйна не може да бъде уреден по военен път. Това разбират всички не само в Европа, но и в други части на света, подчерта върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини на обща пресконференция с финландския премиер. „Трябва да спрем да мислим, че икономическият натиск е прекалено мек инструмент”, заяви тя.

Премиерът Стуб изказа мнението, че въпреки нарушенията на примирието, ситуацията в Украйна се развива в правилната посока. Трябва да се поддържат дипломатическите канали за връзка и да направим така, че това да продължава, заяви той.

Могерини добави, че ЕС може да обсъди въпроса за разполагане на миротворческа мисия в Украйна с президента Петро Порошенко и Съвета за сигурност на ООН. Основният акцент обаче се поставя върху повишаването на ефективността на мисията за наблюдение на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Източна Украйна и разширяване на сферата й на достъп, заяви първият европейски дипломат.

Източник: БТА

Щом и викингите се обръщат срещу РФ, нещата не изглеждат добре за колегите ни русофили и руснаци. :oops: 8-)

Върни се в “Свободна зона”