peliforewer написа:Сериозно дарение е направено в кампанията „Левски е твой“, похвалиха се от клуба. „Левски изказва искрена благодарност на фирма „Аква Темпус“ ООД за направеното шестцифрено дарение в дарителската кампания „Левски е твой“, написаха от „Герена“.
„Всеки може да се включи в кампанията „Левски е твой“ в офиса на клуба на улица „Тодорини кукли“ 47″, написаха „сините“ на официалната си страница по повод дарението.
Проверка на 7DniFutbol.bg показа, че дарението на „Аква Темпус“ на практика е държавна подкрепа за отбора на народа. Фирмата е близка до ГЕРБ и най-вече сивия кардинал на партията Цветан Цветанов. Наскоро тя получи договор за 20 милиона лева, за да прави депото за битови отпадъци на Видин.
Очевидно един от ангажиментите по поръчката е да се помогне на Лeвски!
Само не разбрах как точно "Левски" е подпомогнат с държавни пари. Ако утре "ЧЕЗ" (примерно) ти опрости една сметка за ток, имам ли право да се оплаквам, че моите пари идват при тебе без мое съгласие. Тогава, върни си ми парите. И обратно, ако "Аква Темпус" дарят пари (или друго) на училища, значи ли това че държавата е подпомогнала тези училища. По същата логика, данъчните облекчения заради частни дарения в болници си е направо държавна помощ за болници. Обаче тогава, защо държавата дава на твоята болница повече отколкото на моята болница...
Не знам какви хора творят в 7DniFutbol, обаче... Когато искаме, можем да сме такива болни сценаристи, че чак в "Холи-" и "Боливуд" да ни завидят едновременно. И при нас започват филмите...