Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Cicero » 01 мар 2015 21:37

diplomat написа:Наистина ли за вас БРИКС е толкова по-силен само от ЕС, пък камо ли от САЩ и техните съюзници? :?

Към момента ли? Не! Но това с нищо не променя факта, че БРИКС ще изпревари ЕС+САЩ+Япония в съвсем обозримо бъдеще. Имат всичко необходимо: суровина+работна сила+финанси. Няма кой да ги спре. Или по-точно казано, няма кой да ги спре по легален път, ако ме разбираш правилно.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 01 мар 2015 21:37

diplomat написа:
Cicero написа:
sin4ec написа:Това, че Русия не е сама, някои чак сега го схващат. Русия е просто острието на БРИКС, шилото и гръмоотводът! И добре изпълняват тази роля. Миналата седмица опитите на Запада да влияе на Индия по повод Украйна завършиха плачевно. Колегата отгоре спомена за китайското изявление в ООН, директно насочено срещу САЩ. Това е!

Защо не мога да се отърся от неприятното усещане, че България за пореден път е на грешната страна? :(

Наистина ли за вас БРИКС е толкова по-силен само от ЕС, пък камо ли от САЩ и техните съюзници? :?

Някога и на Тройния съюз се е гледало като на непобедима сила.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 01 мар 2015 21:42

Гамаюн написа:Някога и на Тройния съюз се е гледало като на непобедима сила.

Египетското царство е било непобедимо.
Персийската империя е била непобедима.
Римската империя е била непобедима.
Примери колкото искаш, историята обаче е категорична. Всяко начинание има начало, разцвет и упадък. И колкото по-голяма е империята, толкова по-жесток е нейният край!
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 мар 2015 21:55

Cicero написа:
diplomat написа:Наистина ли за вас БРИКС е толкова по-силен само от ЕС, пък камо ли от САЩ и техните съюзници? :?

Към момента ли? Не! Но това с нищо не променя факта, че БРИКС ще изпревари ЕС+САЩ+Япония в съвсем обозримо бъдеще. Имат всичко необходимо: суровина+работна сила+финанси. Няма кой да ги спре. Или по-точно казано, няма кой да ги спре по легален път, ако ме разбираш правилно.

Според мен ЕС също има огромен потенциал, да не забравяме, че кризата още не е напуснала и моментното състояние не се равнява на възможностите на европейските държави. ;)
Гамаюн написа:Някога и на Тройния съюз се е гледало като на непобедима сила.

Да, но сега съюзът е много по-голям, а всички предпоставки за развитие са налице. Единственото, което пречи на ЕС е много глупавата им политика по някои важни въпроси. ;)

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 01 мар 2015 22:37

diplomat написа:Според мен ЕС също има огромен потенциал, да не забравяме, че кризата още не е напуснала и моментното състояние не се равнява на възможностите на европейските държави. ;)

Позволи ми, да не се съглася. Напротив! ЕС е най-слабото звено от изброените. Ще се обоснова: САЩ макар и на кредит, се държат над водата. Голям плюс за тях, при взимането на заеми, се явява факта, че големите корпорации водят началото си от САЩ. (хората все още по инерция смятат, че след като Маикрософт, Ейпъл и Кока Кола са основани в САЩ, би следвало да са съпричастни към съдбата на Америка. Наивно, нали?) Друго основно оръжие се оказва самото оръжие. Който не слуша, няма да го снабдяваме, а ако не започне да слуша пак, ще му пратим я пролетна революция, я майдан и т.н. Япония. Ех, Япония, там нещата са коренно различни. Тази нация, няма нищо общо с всички останали народи по света! Ако само 20% от населението на света бяха като японците, досега да сме колонизирали Марс! Тези хора са като мравуняк. Задружни, работливи, спазва се йерархия, всичко им е тип-топ! Но те имат един огромен проблем- остаряват толкова бързо, че след 15 години, няма да има достатъчно хора, който да работят в държавата. Пробваха да "внесат" емигранти, но за съжаление, нито корейците, нито виетнамците могат да свикнат на японския ритъм на живот. И накрая ЕС: това е един конгломерат от народи, който започнаха нещо, но не го довършиха! Тоест, прибраха под шапката на големите: търговията, производството и услугите от държавите, но им оставиха "правото" да се грижат сами за социалната си политика. Е как да стане? (освен със заеми, които още при даването е ясно, че няма да се връщат!!!) Като прескочим слабостта на политическото управление на ЕС, стигаме до икономиката. Тоест тоталното и отсъствие! Всички големи компании или фалираха или изнесоха производството си в страни от БРИКС! Изброй ми пет компании, който са изцяло европейски и са лидери на пазара. Не можеш, сигурен съм. Не на последно място, ще засегна една тема, която се пренебрегва и в България, но вече е болезнена за западна Европа: неграмотността на младежта и нежеланието й, да се развива! Все повече млади хора "избутват" средно образование и излизат от образователната система. Търсят се причините къде ли не, но според мен те са: мързел, презадоволеност и лош пример от TV.
Както и да е, не искам да съм прав. Нека греша и нека светъл път да има пред България! Няма да има по-щастлив човек от мен, ако България спечели от моята грешна преценка! Но не мога да спра да се притеснявам, че съм прав!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 мар 2015 23:49

Cicero написа:
diplomat написа:Според мен ЕС също има огромен потенциал, да не забравяме, че кризата още не е напуснала и моментното състояние не се равнява на възможностите на европейските държави. ;)

Позволи ми, да не се съглася. Напротив! ЕС е най-слабото звено от изброените. Ще се обоснова: САЩ макар и на кредит, се държат над водата. Голям плюс за тях, при взимането на заеми, се явява факта, че големите корпорации водят началото си от САЩ. (хората все още по инерция смятат, че след като Маикрософт, Ейпъл и Кока Кола са основани в САЩ, би следвало да са съпричастни към съдбата на Америка. Наивно, нали?) Друго основно оръжие се оказва самото оръжие. Който не слуша, няма да го снабдяваме, а ако не започне да слуша пак, ще му пратим я пролетна революция, я майдан и т.н. Япония. Ех, Япония, там нещата са коренно различни. Тази нация, няма нищо общо с всички останали народи по света! Ако само 20% от населението на света бяха като японците, досега да сме колонизирали Марс! Тези хора са като мравуняк. Задружни, работливи, спазва се йерархия, всичко им е тип-топ! Но те имат един огромен проблем- остаряват толкова бързо, че след 15 години, няма да има достатъчно хора, който да работят в държавата. Пробваха да "внесат" емигранти, но за съжаление, нито корейците, нито виетнамците могат да свикнат на японския ритъм на живот. И накрая ЕС: това е един конгломерат от народи, който започнаха нещо, но не го довършиха! Тоест, прибраха под шапката на големите: търговията, производството и услугите от държавите, но им оставиха "правото" да се грижат сами за социалната си политика. Е как да стане? (освен със заеми, които още при даването е ясно, че няма да се връщат!!!) Като прескочим слабостта на политическото управление на ЕС, стигаме до икономиката. Тоест тоталното и отсъствие! Всички големи компании или фалираха или изнесоха производството си в страни от БРИКС! Изброй ми пет компании, който са изцяло европейски и са лидери на пазара. Не можеш, сигурен съм. Не на последно място, ще засегна една тема, която се пренебрегва и в България, но вече е болезнена за западна Европа: неграмотността на младежта и нежеланието й, да се развива! Все повече млади хора "избутват" средно образование и излизат от образователната система. Търсят се причините къде ли не, но според мен те са: мързел, презадоволеност и лош пример от TV.
Както и да е, не искам да съм прав. Нека греша и нека светъл път да има пред България! Няма да има по-щастлив човек от мен, ако България спечели от моята грешна преценка! Но не мога да спра да се притеснявам, че съм прав!

Благодаря за изчерпателния коментар, но аз смятам, че където е текло пак ще тече (визирам Европа и главните действащи лица в нея). :)

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 02 мар 2015 13:48

diplomat написа:
Cicero написа:

Благодаря за изчерпателния коментар, но аз смятам, че където е текло пак ще тече (визирам Европа и главните действащи лица в нея). :)

Най-добре да се замонашиш,там не се иска мисъл, умсвенен капацитет и много четене.Достатъчна ще ти е сляпата вяра и 1-2 странички молитви.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 мар 2015 17:04

гражданин от село написа:Най-добре да се замонашиш,там не се иска мисъл, умсвенен капацитет и много четене.Достатъчна ще ти е сляпата вяра и 1-2 странички молитви.

Хубав съвет, не виждам какъв е проблемът човек да бъде монах. :) Но не разбирам каква е причината да ми го пишеш това. :?

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 02 мар 2015 17:47

Представляется правильным инициировать присоединение восточных областей Украины к России
Новая газета» публикует план отторжения Россией ряда территорий Украины, составленный в те времена, когда Янукович еще был президентом этой страны

http://www.novayagazeta.ru/politics/67389.html

P.S. В нета витаят слухове, че Малофеев иска да купи ТВ7 .Нямам идея вярно ли е .
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2015 19:00

GA_ veliki написа:
Представляется правильным инициировать присоединение восточных областей Украины к России
Новая газета» публикует план отторжения Россией ряда территорий Украины, составленный в те времена, когда Янукович еще был президентом этой страны

http://www.novayagazeta.ru/politics/67389.html

P.S. В нета витаят слухове, че Малофеев иска да купи ТВ7 .Нямам идея вярно ли е .

В распоряжении «Новой» оказался документ, который, предположительно, в период между 4 и 12 февраля прошлого, 2014 года был «занесен» в администрацию президента.

Конечно, документ оказался год позже в распоряжении.....нали така? Появился он на белом свете сразу, после убийства Немцова, так, нечаянно, что застало всех в Кремле в обморок.

Ще чакаме реакцията на Кремъл на този "документ".
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Архив”