Мнениеот Dani_Liverpool » 02 мар 2015 23:16
В мача срещу Сити приятно ме изненадаха с играта си Ловрен и Алан.
Особено Алан - това за мен бе най-силният му мач с екипа на Ливърпул до момента. В последните няколко срещи показваше подобрение в играта си, но срещу Сити направи наистина голям мач. Дано това е начало на трайно израстване и да докаже, че има място в отбора.
Относно коментара, че двата отбова са били равностойни и само късметът е бил на страната на Ливърпул - не съм съгласен.
Без поне малко ксъмет е трудно и не винаги във футбола печели по-добрият отбор, но в това дерби Сити стояха що-годе равностойно на терена само през пъврото полувреме. През второто положенията, които създадоха, бяха плод на индивидуални проблясъци.
През първото полувреме пък им помогна тактиката на Роджърс.
За разлика от есента, когато тръгна да надиграва Сити на техен терен и загубихме, сега започна по-предпазливо и дефанзивно. Може и загубата от Бешикташ, а не само срещата от есента, да е била причина да реши да не рискува в самото начало на срещата. Той си знае.
Оставихме Сити да водят играта и да владеят средата на терена, отбора ни бе по-прибран, разчиташе се на контри, което можеше да доведе до неприятен развой, защото Сити играят много добре в офанзивен план. Получи се двуостра игра. Ако бяхме продължили със същата тактика след почивката, можеше и да загубим - Агуеро и Джеко са футболисти, на които не им трябват много положения, за да реализират.
Но още в началото на второто полувреме отборът излезе по-напред и взе инициативата. Буквално 'мачкахме' Сити и вторият гол бе въпрос на време, а те не успяваха да контраатакуват.
Това принуди Пелегрини да вкара Милнър в игра, жертвайки Джеко - за да изравни играта в центъра и притежанието на топката.
Не му се получи, вместо това Агуеро 'увисна' самотен в нападение.
Роджърс пък проведе много добре този мач - смени младите и допускащи понякога груби грешки Маркович и Морено след гола на Коутиньо, като пусна Туре, премести Джан вдясно, върна Стърлинг по-назад, натовари и Лалана с повече дефанзивни функции. Така 'затвори' успешно мача, като вкара и Стъридж, за да се търси 3-ти гол и да не изпаднем в глуха защита. Ако Стъридж бе във форма, 3:1 щеше да е логичен резултат.
Ливърпул спечели съвсем заслужено, надигравайки напълно Сити през второто полувреме, а и като цяло в срещата.