sin4ec написа:vaskonti написа:Влиятелна не значи положителна, поне не задължително. Просто има влияние, то от векове Русия е била сред най-влиятелните в световната политика. Нормално е човек, който от над 15г. дърпа конците в тая държава да бъде определен за най-влиятелен.
Така е. Но според мен в цялата дандания някак убягва основната причина-тухлата. БРИКС. Преди месеци споменавах, че те логично хвърлят острието си-Русия като гръмоотвод, обиращ хулите и вниманието. А системата си бачка. Няма санкции, които да те ловят, ако подобни сили са ти съюзници. Тук вкарахме нещата в противостоене САЩ-Русия, а то съвсем не е така...
Ако тухлата беше толкова силна, рублата нямаше да се срине по тоя начин. И както Путин уж има толкова голямо одобрение в Русия, така според същите анкети над 70% от руснаците смятат, че животът им се е влошил в последните години, от което те, логично, не са доволни.
Русия и САЩ са две страни на една и съща монета. Безкрайно наивно е някой да си мисли, че едните са добрите, а другите лошите. На това ниво на политика просто няма добри, без значение дали това ни харесва или не. Въпреки това, аз предпочитам България да се развива по западен образец, а не по руски. Сигурен съм, че тук ще се намерят разни "патриоти" и борци за свобода и независимост, които са готови да поведат форумната война срещу западния империализъм, но съм и сигурен, че същите тия ще се изстрелят с 300км/ч ако им предложат работа на запад. Примерно като DJ в някоя дискотека във Вегас.