Madridist написа:Не знам конкретно за случая с Милен, но това с мрънкането е много тънка тема. Да в правилата на форума не е записано, че не може да мрънкаш и да се оплакваш, но има точка за СПАМ. Ако даден потребител в десет различни теми напише един и същ коментар и това ежедневно и постоянно, за мен лично в повечето случаи си е СПАМ. Все едно в тема за телевизионните права на футболните клубове или тегления дълг от ГЕРБ , дадения потребител да пише за акциите на Левски. Тук идва работата на модератора - предупуреждава дадения потребител и ако няма резултат се стига до по-голямата санкция - в случая БАН

Ами работата е там, че не става въпрос за странична тема, нито за десет различни, а най-вече за синята "Всекидневна" и за фен темата на Батков. Мрънкането и "спама" на Милен се изразяват в това, че той непрекъснато критикува Батков и Гонзо, а защитава Сираков. Аз поне не виждам проблем когато някой сметне, че има повод, да си изкаже мнението, пък било то и критично. Особено в тема, която не е конкретно за нещо, а обща, каквито са темите тип Всекидневна. Може ли в такава обща тема за спам да се брои не примерно мнение за войната в Украйна, а някаква критика към Батков и Гонзо?
При нас в червения подфорум също си имаме 1-2 такива, дето непрекъснато мрънкат срещу ръководството и треньора, много от форумците ме карат да им дам бан, ама за какво?? За подозрение, че са сини тролове? Съжалявам, но подозрението съвсем не е достатъчно за бан.
Далеч съм от мисълта да защитавам Милен, той наистина правеше умопомрачителни неща като модератор, да не говорим за това какви мнения е писал, всички знаете. Но това няма връзка тук, въпросът е принципен. В крайна сметка местните модератори следва да защитават първо правилата на форума, а след това, евентуално, честта на съответните клубове, а в случая дори не на клубовете, а на отделни хора в тях. Ако Милен заслужава бан за подобно нещо, то бан заслужава също и примерно santiliana, който дори използва по-остър език от Милен.
В крайна сметка 1-месечен бан за подобно нещо е меко казано грешно решение, най-малкото защото то е следствие на фенска преценка, а не толкова модераторска, но това си е мое мнение, всеки сам си преценява.