Депутатите гласуват новия заем от 16 млрд. лв.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Re: "За" или "против" новия 16 милиарден заем на България ?

Мнениеот Вал » 25 фев 2015 11:24

pupesh написа:
Вал написа:
pupesh написа:Аз имах ипотеччен кредит от преди няколко години за 40 000лв със 9% лихва. Сега лихвите паднаха и изтеглих 50 000лв. със 6% лихва. Погасих стария заем и ми останаха 10 000 лева за харчалък. Месечните ми вноски не се промениха много.
Ако вземат заема с такава цел, аз съм за!

Тия реклами ги пусни на баба си. Ако вървиш по същия път следващага година ще изтеглиш кредит 60 000 лв. при 5 % лихва ....Накрая ще спиш под моста.

С тия 10 000 започнах търговия на кооперативния пазар....пак ще говорим след една година, живот и здраве!

Като си зает на кооперативния пазар какво правиш във форума?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 фев 2015 11:26

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:Задай си въпроса, защо този дълг не се емитира на вътрешния пазар, а трябва да се търсят външни кредитори, чрез които парите ще се изнасят извън България :)

Защото това ще намали свободните резерви на банките, респективно кредитните им възможности, а с това и инвестиционната активност. ;) Също така в момента цената на финансиране с външен заем ще е по-ниска, отколкото с вътрешен.

За това е по-добре да намалим свободните резерви на държавата, в полза на чуждите банки ;) Държавните ценни книжа не са инвестиционен инструмент ли ;)

Държавата ако ги имаше свободните резерви, нямаше нужда да използва заемни средства. ;)
Държавните ценни книжа са инвестиционен инструмент, ама като придобиеш ДЦК, то ти намаляват свободните парични средства, които даваш под формата на кредит.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 фев 2015 11:28

Вал написа:
pupesh написа:
Вал написа:
pupesh написа:Аз имах ипотеччен кредит от преди няколко години за 40 000лв със 9% лихва. Сега лихвите паднаха и изтеглих 50 000лв. със 6% лихва. Погасих стария заем и ми останаха 10 000 лева за харчалък. Месечните ми вноски не се промениха много.

Тия реклами ги пусни на баба си. Ако вървиш по същия път следващага година ще изтеглиш кредит 60 000 лв. при 5 % лихва ....Накрая ще спиш под моста.

С тия 10 000 започнах търговия на кооперативния пазар....пак ще говорим след една година, живот и здраве!

Тук се е извила една километрична опашка за български банани,а продавача си цъка на телефона,сигурно ще да е той! :?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 фев 2015 11:30

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:Задай си въпроса, защо този дълг не се емитира на вътрешния пазар, а трябва да се търсят външни кредитори, чрез които парите ще се изнасят извън България :)

Защото това ще намали свободните резерви на банките, респективно кредитните им възможности, а с това и инвестиционната активност. ;) Също така в момента цената на финансиране с външен заем ще е по-ниска, отколкото с вътрешен.

За това е по-добре да намалим свободните резерви на държавата, в полза на чуждите банки ;) Държавните ценни книжа не са инвестиционен инструмент ли ;)

Държавата ако ги имаше свободните резерви, нямаше нужда да използва заемни средства. ;)
Държавните ценни книжа са инвестиционен инструмент, ама като придобиеш ДЦК, то ти намаляват свободните парични средства, които даваш под формата на кредит.

Томи, Томи, че то всяка инвестиция първоначално ти намалява свободните средства :lol: Първо трябва да дадеш и тогава да започнеш да получаваш 8-) Викаш само на нашите банки ще намалеят свободните парични средства, но не и на чуждите ;) А каква е работата на една банка??? Не е ли да отпуска кредити 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 25 фев 2015 11:37, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 25 фев 2015 11:33

Стотици атакисти протестират пред парламента срещу новия военен заем (СНИМКИ)

Стотици граждани, симпатизанти и членове на АТАКА протестират пред Народното събрание срещу искането на правителството да изтегли нов заем от 27 млрд. лв. за военни цели. Към митинга на националистите се присъединиха и други обществени организации. Множеството е разпънало транспарант, гласящ: „АТАКА казва НЕ на военния заем от 27 млрд. лв.“.

Междувременно в парламента беше даден ход на дебатите преди гласуването на загробващия държавен дълг. Лютви Местан от противоконституционната партия ДПС поиска отлагане на разискванията, но предложението му не бе прието от народните представители.

Националистите призовават всички граждани да се включат в протеста им и да изкажат гражданската си позиция, против тегленето на 27 млрд. лв. външен дълг.

Очаквайте подробности!

http://www.vestnikataka.bg/2015/02/%d1% ... %bf%d0%b0/

Браво на АТАКА! Това е единствената опозиция и се противопоставят на антибългарската система на НОВ СВЕТОВЕН РЕД!
Дано братска Русия ни помогне и ни освободи от колониалното робство!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 фев 2015 11:35

CTAHKO написа:Томи, Томи, че то всяка инвестиция първоначално ти намалява свободните средства :lol: Първо трябва да дадеш и тогава да започнеш да получаваш 8-)

Станко, Станко, намаляването на кредитните възможности на банките, означава намаляване на кредитната активност, което пък означава намаляване на инвестиционната активност на бизнеса. ;) При малко по-различни условия (без Валутен борд) операциите на централната банка на открития пазар и продажбата на ценни книжа на банките са един от основните инструменти за провеждане на парична политика и контрол на количеството пари в обращение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

pupesh
Контакти:

Мнениеот pupesh » 25 фев 2015 11:36

Вал написа:
pupesh написа:
Вал написа:

Заредих масите рано сутринта и оставих работниците...довечера ще прибера оборота и рано сутринта съм на борсата...на митинг няма да ходя!
фен на еднодневката

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 25 фев 2015 11:38

гражданин от село написа:
Вал написа:
pupesh написа:
Вал написа:

Тук се е извила една километрична опашка за български банани,а продавача си цъка на телефона,сигурно ще да е той! :?

Да не би банкери вече да продават банани на кооперативния

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 25 фев 2015 11:38

aleksandrov77 написа:Браво на АТАКА! Това е единствената опозиция и се противопоставят на антибългарската система на НОВ СВЕТОВЕН РЕД!

Силно ме интересува дали Волен е там или срещу 500 Евро му чистят хотелската стая? :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 фев 2015 11:40

aleksandrov77 написа:Стотици атакисти протестират пред парламента срещу новия военен заем (СНИМКИ)

Стотици граждани, симпатизанти и членове на АТАКА протестират пред Народното събрание срещу искането на правителството да изтегли нов заем от 27 млрд. лв. за военни цели. Към митинга на националистите се присъединиха и други обществени организации. Множеството е разпънало транспарант, гласящ: „АТАКА казва НЕ на военния заем от 27 млрд. лв.“.

Междувременно в парламента беше даден ход на дебатите преди гласуването на загробващия държавен дълг. Лютви Местан от противоконституционната партия ДПС поиска отлагане на разискванията, но предложението му не бе прието от народните представители.

Националистите призовават всички граждани да се включат в протеста им и да изкажат гражданската си позиция, против тегленето на 27 млрд. лв. външен дълг.

Очаквайте подробности!

http://www.vestnikataka.bg/2015/02/%d1% ... %bf%d0%b0/

Браво на АТАКА! Това е единствената опозиция и се противопоставят на антибългарската система на НОВ СВЕТОВЕН РЕД!

Тия са... No Comment. :mrgreen: В тая партия толкова ли няма един икономически грамотен човек, който да им сметне погасителните вноски и колко пари ще бъдат изплатени? :roll:

Върни се в “Свободна зона”