Стартира кампанията "Левски е твой"

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Ще се включите ли в кампанията "Левски е твой"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

scot

Re: Стартира кампанията "Левски е твой"

Мнениеот scot » 24 фев 2015 19:37

Този отговор е и за колегата отговорил след теб. Според закона, всяко дружество, в което акционерите станат 10 хиляди, трябва още в края на същата година да се превърне в публично.

това ме изненада и ми се струва нереално.
Значи, ако имам фирма и бизнес за 30 милиона, задължения за 100 милиона - продавам акции на пакети от по 100 лева и ЗАДЪЛЖАВАМ притежателите им да станат публично дружество, защото са над 10 000?!?!?!?
И като влязат одитори във фирмата, подадът документи за листване на борсата и оттам им кажат, че не могат да се листнат заради по-ниска от пода цена?
Какво ще стане? Батков с 30 милки напред, а акционерите гневни още в края на 2015? Има да си държите тапетите..... тука има хитър номер, който не проумявам.
Сигурен съм 100%, че няма да станете публично дружество - скоро.

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 24 фев 2015 19:45

makedonski написа:Основната ни цел да се отървем от комуниста е близо. Станат ли акционерите повече от 10 хил. и ЛЕВСКИ става публично дружество. Купувайте акции не само на свое име, а на името на жени, деца, майки, бащи, лели, чичовци и т.н. Само така бързо ще стигнем 10 000 акционера и ще принудим Батков да изкара клуба на борсата.
Успех!

Браво, те така се прави,.. повече активност бе колеги,.. къв е тоя негавитавизъм... Ако вие не си помогнете, няма кой .
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 фев 2015 19:51

scot написа:верно ли тва?
Купил съм и продал мноо акции през посуедните години.
Да ти кажем, гуедах айпиото на туитър, фейсбук, малко потъргувах. Съгъ тва на алибаба не ме изкефи. Тоя Ма мно противен.
Та, Левскито може и да измисли некъв друг начин да се листне на борсата. На БФБ. Щот на Лондонската нема как по друг начин.
Ма да не спорим, левски е твой, ние ходиме по вода. дай си ПАРИТЕ!

Човекът изобщо нямаше предвид първично публично предлагане. Има и други начини да станеш публично дружестов. Не се изискват положителни отчети за последните 5 години и цената се определя по малко по-различен начин. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 фев 2015 19:55

makedonski написа:
Tommi написа:
makedonski написа:Основната ни цел да се отървем от комуниста е близо. Станат ли акционерите повече от 10 хил. и ЛЕВСКИ става публично дружество. Купувайте акции не само на свое име, а на името на жени, деца, майки, бащи, лели, чичовци и т.н. Само така бързо ще стигнем 10 000 акционера и ще принудим Батков да изкара клуба на борсата.
Успех!

Това може да стане след 2 години. Има много по-бърз вариант чрез вторично предлагане на борсата, но зависи от Батков и няма да се случи. ;) Друг е въпросът, че не е и нужно да ставаме публично дружество, лично мнение.

Този отговор е и за колегата отговорил след теб. Според закона, всяко дружество, в което акционерите станат 10 хиляди, трябва още в края на същата година да се превърне в публично.

Две последователни години.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

scot

Мнениеот scot » 24 фев 2015 19:57

Човекът изобщо нямаше предвид първично публично предлагане. Има и други начини да станеш публично дружестов. Не се изискват положителни отчети за последните 5 години и цената се определя по малко по-различен начин. ;)

Томи, обясни с няколко думи плиииз. Все едно ми рекламираш предимствата на купонната система през пазарната икономика. И къде ги има тези начини? В България ли, в корея ли.
Интересно ми е. Почти ше ме обогатиш професионално. Невежа съм за другиге начини, признавам си.
Може ли да си купа акции с пари НАПЕЧАНАТИ НА МОЯ ПРИНТЕР? ОТ ПО 25 ЕВРО? Добре ги изкарва..... гарантирам.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 25 фев 2015 00:12

bobo_13 написа:
manoll написа:
bobo_13 написа:
ЕМИЛ написа:
BRF написа:
ЕМИЛ написа:Нека някой запознат да каже цените .

30 000 000 лв за всичките!Иначе е 1 лев една акция!

Благодаря .

1 лв на акция, но минималния пакет е 100 акции, т.е. 100 лв.
След това като акционер трябва да даваш и съответните пари за издръжка на отбора....според броя акции.

недей да лъжеш, никой не може да ти иска пари после

Аз не лъжа, а само питам. Общо Левски има издадени 30 млн. акции

от тях:
Батков има 18 млн
кипърското дружество- 11 млн
останалите акции са поделени м/у други

Т.е. Батков има 29 мнл акции и е собственик на отбора, като се е ангажирал с издръжката му. Сега тези акции се продават(даряват). Т.е. ако се продадат на 100 000 човека, тези 100 000 човека са вече собственици на клуба и трябва да издържат клуба. Аз поне така разбирам тези акции.

НАли това е и мотото на кампанията "Левски е твой", т.е. ако феновете искупят всички 30 млн акции, Левски ще е на феновете. БАтков няма да има акции и няма да дава вече пари за отбора. Ситуацията ще е като в Локо Пд, феновете дават пари за клуба.

Затова питам.

АД-то става публично дружество, акциите отиват на борсата и т.н., според мен това е и основната цел, към която се стремят.
За да стане едно АД публично дружество трябва да има 10 000 акционера.
ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПУБЛИЧЕН СТАТУТ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ МОМЕНТИ В РАЗВИТИЕТО НА ЕДНО ДРУЖЕСТВО. ДОПУСКАНЕТО ДО ТЪРГОВИЯ НА АКЦИИТЕ НА КОМПАНИЯТА НА БОРСАТА Е ПРОЦЕС, КОЙТО АНГАЖИРА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВРЕМЕТО И ПОТЕНЦИАЛА НА МЕНИДЖМЪНТА И НЕРЯДКО Е СВЪРЗАН С ПРОМЕНИ В СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА БИЗНЕСА НА ДРУЖЕСТВОТО И ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИ СТАНДАРТИ ЗА РАБОТА.
МНОЖЕСТВОТО ПРЕДИМСТВА, КОИТО ОСИГУРЯВА ПУБЛИЧНИЯ СТАТУТ, СЛЕДВА ДА СЕ ОЦЕНЯВАТ ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА СЪОТВЕТНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ, КОИТО ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ТЪРГОВИЯ НА БОРСАТА ВМЕНЯВА НА МЕНИДЖМЪНТА И МАЖОРИТАРНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 25 фев 2015 00:18

bobo_13 написа:Значи с две думи. Батков се отказва от 30-те милиона, които Левски му дължи и подарява акции с/у пари. Дори да се съберат всичките 30 млн, Мустака няма да вземе лев и вече няма да има нищо общо с клуба, а те ще се използват за клуба. Така ли е?

Парите се превеждат по сметка на ПФК Левски, а не по сметка на Батков, а тези сметки вече се контролират от новия УС и всеки разход ще се одобрява от него, така че Батков не може да ги вземе в джоба си.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 фев 2015 00:30

BadBoy написа:АД-то става публично дружество, акциите отиват на борсата и т.н., според мен това е и основната цел, към която се стремят.
За да стане едно АД публично дружество трябва да има 10 000 акционера.
ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПУБЛИЧЕН СТАТУТ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ МОМЕНТИ В РАЗВИТИЕТО НА ЕДНО ДРУЖЕСТВО. ДОПУСКАНЕТО ДО ТЪРГОВИЯ НА АКЦИИТЕ НА КОМПАНИЯТА НА БОРСАТА Е ПРОЦЕС, КОЙТО АНГАЖИРА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВРЕМЕТО И ПОТЕНЦИАЛА НА МЕНИДЖМЪНТА И НЕРЯДКО Е СВЪРЗАН С ПРОМЕНИ В СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА БИЗНЕСА НА ДРУЖЕСТВОТО И ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИ СТАНДАРТИ ЗА РАБОТА.
МНОЖЕСТВОТО ПРЕДИМСТВА, КОИТО ОСИГУРЯВА ПУБЛИЧНИЯ СТАТУТ, СЛЕДВА ДА СЕ ОЦЕНЯВАТ ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА СЪОТВЕТНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ, КОИТО ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ТЪРГОВИЯ НА БОРСАТА ВМЕНЯВА НА МЕНИДЖМЪНТА И МАЖОРИТАРНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ.

Целта е да се съберат някакви пари. Ако основната цел беше публичността, то има много по-бърз начин да се стане публично дружество, а не да се чакат 2 години, както е при варианта с над 10 000 акционери. Само че при другия вариант щяха да се съберат доста по-малко пари, да не кажа почти никакви.

Потребителски аватар
muzovir
Контакти:

Мнениеот muzovir » 25 фев 2015 01:04

Аз лично няма да си купя акции на Левски, защото не съм от този отбор, НО искрено се надявам кампанията да успее, защото това е пътя на отбори, като Левски и ЦСКА. Може би, като се разиграят на борсата (ако се стигне до там), бих търгувал с тях, като финансов инструмент.
Ако убиеш един- ти си престъпник, ако убиеш 100- ти си герой, ако убиеш хиляда- ти си цар, ако ги избиеш всички- ТИ СИ БОГ

Потребителски аватар
darakchiev_77
Контакти:

Мнениеот darakchiev_77 » 25 фев 2015 11:45

Tommi написа:Целта е да се съберат някакви пари. Ако основната цел беше публичността, то има много по-бърз начин да се стане публично дружество, а не да се чакат 2 години, както е при варианта с над 10 000 акционери. Само че при другия вариант щяха да се съберат доста по-малко пари, да не кажа почти никакви.

Ако ти се занимава драсни два три реда какви са вариантите да станем по- бързо
публично дружество. Мисля, че ще е интересно за повечето които пишем тук.

Върни се в “Левски”