Player написа:viali69 написа:Никога не съм чувал Мишо Шамара да казва, че е русофил. Напротив. Той поддържаше позицията, че не ни трябва нито САЩ, нито Русия. Това, че е бил против Бойко Борисов не значи, че е русофил.
Както и това, че някой е гласувал за Бойко Борисов не означава автоматично, че е русофоб. Познавам гербери, които открито симпатизират на Русия.
Решил е да заживее в САЩ, негова си работа. Навремето един друг така водеше протестите и после заживя в САЩ. Емил Кошлуков се казваше.
Имам чувството, че като награда за добре свършена работа марионетките ги изпращат да живеят в САЩ.
Аз лично никога не бих отишъл да живея в тази антидемократична и неототалитарна държава.
Въпрос на личен избор.
Но искаш да живееш в бившата тоталитарна НРБ. Ако тоталитарното ти пречи си противоречиш много. Ако беше тоталитарна страна САЩ защо толкова много хора бягат натам, а не бягаха преди в социалистически блок който си беше тоталитарен. Нека да отворят границата между южна и северна Корея и ще видим резултата кое избират хората за живот. Или да споменем как бягаха с риск за живота си от източен в западен Берлин, но никога обратното. Когато фактите говорят не се излагайте да противоречите. Говорете срещу САЩ денонощно но хората там избират да живеят и да отглеждат децата си, а не Русия която мисли само за оръжия. С парите които има може да създаде много блага или да вдигне качеството на образованието си защото в класациите, университетите им са много назад.
Капитализма няма ценности. Само безгранична алчност , дебелоочие и цинизъм.