в.Труд : Тотален хаос с платения футбол

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Re: в.Труд : Тотален хаос с платения футбол

Мнениеот bobo_13 » 23 фев 2015 17:39

soccerav написа:В съобщението за каналите пишеше, че ще има и SD версия, какви са тия истории с HD приемници?

Под СД версия се има предвид да се гледа на стар телевизор. Но на стар телевизор няма как да ти разкодират канал без съответното устройство(приемник).
Т.е. сигналът е пак HD през приемника, но гледаш на SD резолюция на стария телевизор.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 23 фев 2015 17:46

dafquezz написа:Типично вестникарско "ако".
Всички клиенти си бяха обслужени и подобен проблем не е имало. Проблемът, който се създаде, е че Негово Величество Клиентът масово реши, че трябва да му бъде дадено безплатно HD оборудване. Някои пакети предвиждат това, но не, Н. В. Клиентът масово реши, че може да е на най-евтиният пакет, но да получи безплатен HD декодер, или CAM. Първото при нас струва 49,90, второто, което е по-добро като качество и удобство, е 19,90. Проблемът е, че CAM не можеш да сложиш на всеки телевизор, трябва да поддържа MPEG-4, да има DVB-C тунер, да има CI+ слот, и в конкретния случай, да поддържа HD през DVB-C тунера. Повечето от моделите на известните марки от последните 4-5 години покриват всички условия. Ако обаче си купиш телевизор неизвестна марка от Кауфланд, примерно, дори да пише, че има всички тези неща, може да се окаже несъвместим.
Затова, съвет от мен, ако си купувате евтин телевизор - вземете си Телефункен или някоя друга марка, която се произвежда в завода на Филипс в Турция. Другият вариант е Sencor - стара японска марка, в момента правата над нея са купени от чешка фирма. Произвеждат се в завод на Панасоник в Чехия, и са доста прилични като качество.
При всички положения не купувайте телевизор от магазин за хранителни стоки.

Съгласен съм, но проблема не е в телевизора, а във факта, че за 1 месец Нова решиха да правят нов канал. 2 дена преди старта на мачовете няма още сключен договор с операторите. Започват мачовете има само 3 оператора. С други думи половин София и почти цяла България нямат достъп.
Никой от Нова не излезе да обясни на хората как може да го гледат. Че им трябва нов телевизор с CA модул или да имат рпиемник за цифрова кабелна телевизия и то със слот за карта....и т.н.
Ами свършете си работата. Още от началото на м.февруари трябваше да се сключат дооговори с операторите в цялата страна, за да имат самите оператори технологичнити време да обяснят на абонатите си какво трябва да имат и да им пуснат каналите. Сега пак мачовете на тъмно. Някой ще каже въври на стадиоан. Ама как да стане на някой от Лом или от Монтана, Елхово, който иска да гледа мач? Това е проблемът. Нова се осраха още с пускането на канала. Другото е въпрос на интерпретации.

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 23 фев 2015 17:53

И какво ще излезе сега,че май няма да са само 4 лв :mrgreen:

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 23 фев 2015 17:53

bobo_13 написа:
soccerav написа:В съобщението за каналите пишеше, че ще има и SD версия, какви са тия истории с HD приемници?

Под СД версия се има предвид да се гледа на стар телевизор. Но на стар телевизор няма как да ти разкодират канал без съответното устройство(приемник).
Т.е. сигналът е пак HD през приемника, но гледаш на SD резолюция на стария телевизор.

Я обясни ако обичаш малко по-подробно понеже не съм наясно много със старите телевизори как стоят нещата. Да кажем, че телевизора има цифров приемник, ще трябва ли да му се купи и сложи нещо допълнително за да може да се гледат новите канали?

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 23 фев 2015 18:04

soccerav написа:
bobo_13 написа:

Я обясни ако обичаш малко по-подробно понеже не съм наясно много със старите телевизори как стоят нещата. Да кажем, че телевизора има цифров приемник, ще трябва ли да му се купи и сложи нещо допълнително за да може да се гледат новите канали?

ЗНачи самите стари телевизори нямат цифров тунер. За целта, за да се гледа цифров канал трябва да има цифров приемник със слот за карта. Този приемни някои оператори го дават с/у някаква сума пари или безплатно с/у договор(зависи от оператора) Като си платиш тези 4 лв ти дават карта за достъп(тип фонокарта), която пъхаш в слота на приемника и тя ти разкодира канала.

Ето как изглежда един такъв приемник
Изображение

http://prikachi.com/images.php?images/18/7941018r.jpg

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 23 фев 2015 18:16

Да де мисълта ми е, че родителите ми имат такъв стар телевизор Тошиба от 93-та и като им прекараха цифровата им дадоха такъв подобен приемник който си показал, с тая разлика че слот картата се намира вътре и се отваря едно капаче и картата се дърпа за да се извади. Затова питах дали трябва да се взима нещо допълнително към този цифров приемник и дали ще могат да си гледат новите канали без да се налага да плащаме за някакви други приемници.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 23 фев 2015 18:21

soccerav написа:Да де мисълта ми е, че родителите ми имат такъв стар телевизор Тошиба от 93-та и като им прекараха цифровата им дадоха такъв подобен приемник който си показал, с тая разлика че слот картата се намира вътре и се отваря едно капаче и картата се дърпа за да се извади. Затова питах дали трябва да се взима нещо допълнително към този цифров приемник и дали ще могат да си гледат новите канали без да се налага да плащаме за някакви други приемници.

Не, само трябва да се плати 4 лв абонамент. То капачето си го има и тук на снимката(ама е отворено). Отиваш при оператора и му казваш имам приемник с карта и искам да добавя тези 2 канала и готово. Или им звъниш п отелефона, а на някои става и през интернет

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 23 фев 2015 18:25

bobo_13 написа:
soccerav написа:Да де мисълта ми е, че родителите ми имат такъв стар телевизор Тошиба от 93-та и като им прекараха цифровата им дадоха такъв подобен приемник който си показал, с тая разлика че слот картата се намира вътре и се отваря едно капаче и картата се дърпа за да се извади. Затова питах дали трябва да се взима нещо допълнително към този цифров приемник и дали ще могат да си гледат новите канали без да се налага да плащаме за някакви други приемници.

Не, само трябва да се плати 4 лв абонамент. То капачето си го има и тук на снимката(ама е отворено). Отиваш при оператора и му казваш имам приемник с карта и искам да добавя тези 2 канала и готово. Или им звъниш п отелефона, а на някои става и през интернет

Аз затова съм се разбързал щото вече подадох заявката за утре, а от 2 дни гледам всякакви истории и си викам да не би тия 4 лева да се умножат. Ок, много ти благодаря!! Жив и здрав да си :) !

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 23 фев 2015 18:38

Продължавам да чета мнения и продължавам да се изумявам що за ОВЦЕ живеят по тия географски ширини.
Изображение

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 23 фев 2015 18:42

bobo_13 написа:

Не трябва ли приемникът да е HD,че на стар телевизор едва ли са сложили такъв.

Върни се в “Футбол - България”