Birdman - най-добър филм за 2014
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Birdman - най-добър филм за 2014
Определено тоя филм е за актьорската гилдия и затова е награден, както и се оказва уважение към голяма част от амриканските работници и граждани, които имат мексикански произход. Никой не оспорва актьорската игра или музика или заснимане.....сюжетът куца, камо ли да е най-добър за цялата 2014. Но както вече казах, това е филм за актьорската гилдия и те си го награждават.
Интериорни врати - Врати хармоника
- Странджата
- Контакти:
Според мене филмът е многопластов и философски. За мене той е отрицание на днешния свят, чиято метафора е театърът. Човек може да се замисли над всяка сцена - до къде го води посланието й. Отделно операторско майсторство– непостижимо, актьорска игра - фантастична, заиграване - даже и в заглавието, с унижаващите човешкия разум ленти, пред които комерсиализираното кино падна на колене. Но не съм гледал други филми, освен Игра на кодове, който ми падна в очите заради финала - един надпис беше лъжицата с катран. Пък и ми писна вече посланието, че за да си гений, трябва да си обратен - т.е. че обратните, заради другата перспектива на живота, са по-креативни от нас.
- becks32milan
- Контакти:
Илюминатите въртят всичко бе
Аз лично бях в шок когато видях че Интерстелар дори не е номиниран за най-добър филм, да не говорим че Зимер не спечели награда за саундтрак.
Аз лично бях в шок когато видях че Интерстелар дори не е номиниран за най-добър филм, да не говорим че Зимер не спечели награда за саундтрак.
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]
Всеки си свой най-добър филм защото слава Богу хората имат различни вкусове !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Ще го гледам
Изглежда интересен. Колкото до критика и осмиване на Холивуд, има един сериал - "Епизоди" с Мат Лебланк, който спечели "Златен глобус" - уникална комедия, която осмива начина на правене на телевизия в Щатите 
Леевски, оле
- Federer91
- Контакти:
Много съм доволен от победителите тази година, което не се е случвало от много, много време насам. И трите филма, които обраха най-много награди Birdman, The Grand Budapest Hotel и Whiplash ми харесаха много, така че нямам оплаквания за тях. Игра на кодове също ми хареса и се радвам, че поне взе 1 Оскар. Единствено съжалявам, че Майкъл Киитън не взе за най-добър актьор, което си е истинска трагедия. Киитън е Birdman и ми е странно, как от всичките награди, точно тази загуби, ама както и да е.
- ndrangheta
- Контакти:
Странджата написа: Пък и ми писна вече посланието, че за да си гений, трябва да си обратен - т.е. че обратните, заради другата перспектива на живота, са по-креативни от нас.
Според мен посланието беше че един голям учен не бива да бъде наказван за това че е педал. А не че всички педали са гениални учени
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
Хаха, трагедия е най-добрия филм. И 15 минути не издържах. Интерстелар беше няколко класи над останалите. Игра на кодове и Теория за всичко също са много качествени продукции. Къде видяхте гей пропаганда бе
И аз смятам, че гейовете са хора и не трябва да убиваш човек само защото е обратен. Има много по-големи престъпления. И каква пропаганда ви гони, те съюзниците уж са бахти некадърниците, естествено, че са помогнали за спечелването на войната. Никой не отрича, че Русия е главния победител, но всеки си изиграва ролята
И аз смятам, че гейовете са хора и не трябва да убиваш човек само защото е обратен. Има много по-големи престъпления. И каква пропаганда ви гони, те съюзниците уж са бахти некадърниците, естествено, че са помогнали за спечелването на войната. Никой не отрича, че Русия е главния победител, но всеки си изиграва ролята
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- Stahlgewitter
- Контакти:
Интересно ми е,тези които не харесахте Бърдмен,на колко години сте.Разбирането на човек се променя с годините,може оттам се формира крайното мнение.

От номинираните за най-добър филм не съм гледал "Американски снайпер" и "Теория на всичко". Първият ме съмнява, че може да промени мнението ми за победителя тази година, въпреки че Истууд седи великолепно на режисьорския стол от "Непростимо" насам.
Абсолютно заслужен "Оскар" за "Birdman" и Инярито! Най-качественият филм за мен, прилича на лека версия на "Ах, този Джаз" на Боб Фос.
Актьорска е тематиката, вярно е, но и актьорите са човешки същества. И те се терзаят от същите въпроси, които измъчват останалите хора на определена възраст - правилните избори ли направих, имам ли сили да поема по друг път, ако съм сбъркал, да се оставя ли на течението, живея ли пълноценно или самозаблуждавам себе си, какво ще остане след мен, когато си отида от този свят? Кийтън прави силна роля, няма как да е иначе, защото сюжетът на този филм е неговата творческа биография - една маска, която го направи звезда в началото на 90-те, последвана от посредствени участия и опит за реабилитация в правдивото изкуство четвърт век по-късно. Е, той и персонажът му убедително даказват, че не са сбъркали в призванието си.
Авторите на "Birdman" взимат справедлива награда и за най-добър сценарий. В тази категория бих отличил още "Nightcrawler".
Отличието за режисура също отива на най-правилния адрес според мен. Инярито показа голям талант още с "Amores perros"(препоръчвам), затвърди добрите впечатления с "21 грама" и не
Не му дават този приз, защото е мехиканец
, а защото е качествен директор 
Абсолютно заслужен "Оскар" за "Birdman" и Инярито! Най-качественият филм за мен, прилича на лека версия на "Ах, този Джаз" на Боб Фос.
Актьорска е тематиката, вярно е, но и актьорите са човешки същества. И те се терзаят от същите въпроси, които измъчват останалите хора на определена възраст - правилните избори ли направих, имам ли сили да поема по друг път, ако съм сбъркал, да се оставя ли на течението, живея ли пълноценно или самозаблуждавам себе си, какво ще остане след мен, когато си отида от този свят? Кийтън прави силна роля, няма как да е иначе, защото сюжетът на този филм е неговата творческа биография - една маска, която го направи звезда в началото на 90-те, последвана от посредствени участия и опит за реабилитация в правдивото изкуство четвърт век по-късно. Е, той и персонажът му убедително даказват, че не са сбъркали в призванието си.
Авторите на "Birdman" взимат справедлива награда и за най-добър сценарий. В тази категория бих отличил още "Nightcrawler".
Отличието за режисура също отива на най-правилния адрес според мен. Инярито показа голям талант още с "Amores perros"(препоръчвам), затвърди добрите впечатления с "21 грама" и не
Не му дават този приз, защото е мехиканец