Кой има интерес да затрие вярата на човека ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Кой има интерес да затрие вярата на човека ?

Мнениеот гражданин от село » 23 фев 2015 00:06

diplomat написа:Самият факт, че има повече от 3 измерения, а за нас би било невъзможно да си ги представим, е достатъчен за всички скептици към всичко над-човешко. Друг е въпросът кое е вярно, кое не и как ни се налага насилствено в какво да вярваме.

Щото си малък и не си гледал българския сериал "Четвъртото измерение". :lol:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 23 фев 2015 00:11

язе написа:Имаш грешна представа за сатанизма. Това не е някакъв култ към Сатаната, Дявола или квото и да е там... Това е култ към собственото "Аз", ако мога така да се изразя. :)

Има и теза,че Сатаната е изгубил горещата или студената война и съответно е превърнат в чудовище от пропагандата на победителят. :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 фев 2015 00:14

гражданин от село написа:Кой гений го е доказал и ни светни къде се намират Содом и Гомор,защото до сега нито един археолог не знае.Кости от динозаври до сега не съм чувал да са намирани,има вкаменелости и там не може да се съди за времето,когато все още са били кости(с органичен състав).

Аз лично го гледах по NG.

A тези по-принцип, отричат яко Библията.
Но филма си беше направен по-всички правила на съвременната наука, с най-новите методи на датиране + археология.

Не само предполагаемото място на Содом и Гомор, но и града спасен от Бог ( според Библията ) ... Намериха и установиха, който и до ден днешен си съществува, но под друго име.

Към момента не се сещам за името на филма, със сигурност го има из тракерите... Ако се сетя, ще пиша. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 23 фев 2015 00:22

гражданин от село написа:
язе написа:Имаш грешна представа за сатанизма. Това не е някакъв култ към Сатаната, Дявола или квото и да е там... Това е култ към собственото "Аз", ако мога така да се изразя. :)

Има и теза,че Сатаната е изгубил горещата или студената война и съответно е превърнат в чудовище от пропагандата на победителят. :)

Не знаех, мерси за инфото. :)
... и после внезапно си направих секуро.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 23 фев 2015 00:27

THE G.A.M.E написа:Аз лично го гледах по NG.

A тези по-принцип, отричат яко Библията.
Но филма си беше направен по-всички правила на съвременната наука, с най-новите методи на датиране + археология.

Не само предполагаемото място на Содом и Гомор, но и града спасен от Бог ( според Библията ) ... Намериха и установиха, който и до ден днешен си съществува, но под друго име.

Към момента не се сещам за името на филма, със сигурност го има из тракерите... Ако се сетя, ще пиша. ;)

Забрави програми като Нешанъл или Дискавъри,те са за техните(на щатите) инфантилни зрители.И в нета и по книжарниците има доста интересни писания и книги на тези теми,разбира се трябва здраво да отсяваш,че някои са даже по-зле и от горепосочените канали.Човешката история е доста загадъчна и мистериозна. ;)

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 23 фев 2015 07:42

Aз лично не знaм дa сa нaмерили Содом и Гомор. Имa сaмо спекулaции. В плaтото до Йордaн имa няколко кaндидaт-грaдa, в един-двa имa следи от сярa, но до колкото помн, не съвпaдaше времевия период, нито пък дa е имaло следи от aпокaлипсис, изпепелил грaдове, опрязнил ги зa минути.

Върни се в “Свободна зона”