Рейтингите на БГ футболните мачове - само факти

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
dzhambov

Re: Рейтингите на БГ футболните мачове - само факти

Мнениеот dzhambov » 22 фев 2015 20:52

redman написа:Мача Локо - Ботев се е играл същия ден като този на Левски - Лудогорец и е възможно да е бил в нетипичен час за футбол /нямам спомен в колко часа/ и ако е бил и по Нова спорт, ето ти обяснение.

Това е несериозно,не мисля,че е на първо,второ и дори трето място.Определено обаче пловдивското дерби си е класика и е доста по-интересно от поне 40 от тези мачове.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 22 фев 2015 20:54

dzhambov написа:Леко ме съмняват тези рейтинги.Ботев ПД-Локо Пд е извън 55 :o

Двата отбора, колко фена имат извън Пловдив, от там спада и зрителския интерес по телевизията.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 22 фев 2015 20:57

BadBoy написа:
dzhambov написа:Леко ме съмняват тези рейтинги.Ботев ПД-Локо Пд е извън 55 :o

Двата отбора, колко фена имат извън Пловдив, от там спада и зрителския интерес по телевизията.

Да така е във Видин примерно няма да ни гледат дербито,както софийското или мач за титлата,но тук става въпрос за Пловдив и ,че мача е извън първата 55-ца.За това и доста ме съмнява тази класация.
Последна промяна от dzhambov на 22 фев 2015 20:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 фев 2015 20:58

За да сме напълно обективни, трябва да отбележим, че ЦСКА са имали цели 4 мача по ефирна телевизия, Левски - 2 мача, Лудогорец, Литекс, Черно море, Локо Пловдив - по 1 мач.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
k20dan4o
Контакти:

Мнениеот k20dan4o » 22 фев 2015 21:02

redman написа:Мача Локо - Ботев се е играл същия ден като този на Левски - Лудогорец и е възможно да е бил в нетипичен час за футбол /нямам спомен в колко часа/ и ако е бил и по Нова спорт, ето ти обяснение.

Ми то и ЦСКА - Левски първия мач липсва

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 22 фев 2015 21:02

redman написа:...Толкова не си запознат с Пийпълметрията, ама за сметка на това гела бая трябва да те е надъхал. Нилсен, който се занимава с пийпълметрията има много малко общо с другата компания, която се занимава с проучвания на пазара. Тази фирма е единствената официално призната от Нова тв. Нова и Кирчо си бъркат по дупките и въпреки това рейтингите са доста показателни.

Пишеш глупости. :lol: Пипълметрията за Нова ТВ се прави от "Медиарисърч България" (фирмата-майка е от Чехия). Наблюдават се 1380 български домакинства. Толкова за твоите "познания" по въпроса за рейтинга... 8-)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
gikahadji
Контакти:

Мнениеот gikahadji » 22 фев 2015 21:04

Първите пет кръга нали не бяха телевизионни, затова някои мачове липсват.

Иначе в топ 15 във всички мачове играят или Левски или ЦСКА, а в топ 10 ЦСКА участват в седем мача, а Левски само в четири! Така че Бай Ганьо леко се е (п)Объркал.
Последна промяна от gikahadji на 22 фев 2015 21:08, променено общо 1 път.
Георги Соколов: Исках да играя в ЦСКА. Хората много ме уважиха, дойдоха вкъщи, поканиха ме, най-любезно. Но от БЪЛГАРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ не ми разрешиха! Казаха, че освен в Левски няма другаде да играя, и така се свърши с мен! На 26 години!

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Мнениеот Federer91 » 22 фев 2015 21:07

bobo_13 написа:
На 1000(примерно) домакинства се раздават специални устройства(тип приемник) и всеки челн на домакинството има уникален код, който набира на дистанционото когато седне да гледа. Така се отчита пол, възраст, канали и времетраене на гледане. Колко от тези 1000 домакинства са представителна извадкак и отразяват реално ситуацията в България всеки сам преценява.

Така е навсякъде. В Щатите Nielsen използва същите представителни извадки, с много повече домакинства де, за да определя рейтингите. Може системата да е остаряла, и в Щатите последните години се оплакват, но няма по-добре разработена за отчитане на телевизионен рейтинг.
Последна промяна от Federer91 на 22 фев 2015 21:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 22 фев 2015 21:07

redman написа:
bobo_13 написа:Хахаха, едно изказване на Гела и една седмица всички се занимават с това, че накрая един вестник е платил не малко пари за резултатите.

Пийпълметрията се прави съмнително във всички страни. У нас БТВ и Нова ТВ вече 10 години не могат да намерят обективна фирма, която да прави тази пийпълметрия и затова всяка от тях ползва удобна за нея фирма. Мениджмънтът на Нилсен България е в Кипър...тук ако все още шефката е една рускиня от еврейски произход....смятайте за какво иде реч. Много трудно се допускат фирми да правят пийпълметрия у нас.

На 1000(примерно) домакинства се раздават специални устройства(тип приемник) и всеки челн на домакинството има уникален код, който набира на дистанционото когато седне да гледа. Така се отчита пол, възраст, канали и времетраене на гледане. Колко от тези 1000 домакинства са представителна извадкак и отразяват реално ситуацията в България всеки сам преценява. Дотук нищо лошо. Голямата тайна на пийпълметрията е списъка с тези домакинства. Предполага се, че той е тайна. От своя страна фирмите борещи се за пазарен дял(телевизиите) имат за цел да научат този списък или част от него, за д амогат да манпулират зрителския интерес(плаща се на домакинствата да гледат определн канал). Затова и БТВ и Нова не могат да стигнат до консенсус :) Всеки сам да си прави изводите.

Може би най-точният метод за измерване на зрителски интерес за даден мач е ако се направи със СМС абонамент(примерно 0.20 лв). Така ще е най-обективно според мен. Да пак ще е малко на кантар за кой отбор са повечето желаещи да го гледат, но поне ще знаем зрителския интерес към даден мач.
Това е малко като в Биг Брадър:) излизат едни %-ти ама никой не казва колко реално са гласували и т.н. И винаги в телевизионните формати всичко е на кантар до последния смс, а най-хубавото е, че в секундата, в която обявят затваряне на линиите и се носи едно листче с резултатите:)

Толкова не си запознат с Пийпълметрията, ама за сметка на това гела бая трябва да те е надъхал. Нилсен, който се занимава с пийпълметрията има много малко общо с другата компания, която се занимава с проучвания на пазара. Тази фирма е единствената официално призната от Нова тв. Нова и Кирчо си бъркат по дупките и въпреки това рейтингите са доста показателни.

Ми да кажеш на човек, който е работил пийпълметрия точно 5 години и е правил докладите и ги е представял на клиентите, че не е запознат....твоя воля. Всичко останало, което си написал няма никакъв смисъл. ПО какво разбираш, че Гела и Нова си бъркат по дупките?
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 22 фев 2015 21:11

Federer91 написа:
bobo_13 написа:
На 1000(примерно) домакинства се раздават специални устройства(тип приемник) и всеки челн на домакинството има уникален код, който набира на дистанционото когато седне да гледа. Така се отчита пол, възраст, канали и времетраене на гледане. Колко от тези 1000 домакинства са представителна извадкак и отразяват реално ситуацията в България всеки сам преценява.

Така е навсякъде. В Щатите Nielsen използва същите представителни извадки, с много повече домакинства де, за да определя рейтингите. Може системата да е остаряла, и в Щатите последните години се оплакват, но няма да по-добра разработена за отчитане на телевизионен рейтинг.

Да, така е. Дали е представителна извадка и екстраполираните данни са обективни оставям на статистиците да го правят. Има си формули и методи за това. Аз говоря, че голямата борба в цял свят е за %-ите и опазването на СПИСЪКА е голямата борба на ппийпълметричните компании.

У нас знаете какво става по време на избори :) е същото е и с телевизиите и пийпълметрията :)
Интериорни врати - Врати хармоника

Върни се в “Футбол - България”