В България хората са готови да направят всякакви абсурди за някой лев отгоре...
В нито една класация, ама наистина в нито една, Димитър Бербатов не може и не трябва да е зад Стоянов и Дяков. Говорим за различни стандарти, различни светове, различна класа. Бербо играе в Монако и всеки уикенд го гледа половин Европа, а господата от Лудогорец изпитват удоволствие от играта, само когато преди началото на мача прозвучи химна на Шампионската лига. Останалите двубои им действат демотивиращо и отегчително
Анкетата за футболист на годината за България е нещо, което вълнува малък кръг хора. От тази "надпревара" се интересуват най-вече организаторите й, няколко човека от БФС, десетина футболисти и техните роднини. Практическата стойност на този приз е почти нулева, тъй като от него не произлиза нищо като последващ ефект на действие. В повечето случаи наградата отива при някой, който е бил по-малко слаб от останалите през годината и общо-взето е нещо от сорта на "най-малкото зло".
Тази година Лудогорец окупира и настоящата класация. За мен не е изненадващо, все пак гласуването дойде от колегите журналисти и голяма част от тях (по една или друга причина) знаят за кого ще гласуват още в началото на сезона. Няма лошо, всеки си има любим футболист, клуб, президент и тн. Дали обаче тази подредба е адекватна и дали всеки вот е бил честен, няма как да се докаже. Да минем обаче по същество.
Първи е Владислав Стоянов, втори е Светослав Дяков, трети е Димитър Бербатов. Да ме прощават двете звезди на Лудогорец, но по-абсурдна подредба просто няма как да съществува.
И за да не разтягам излишни локуми, ще го кажа директно: В нито една класация, ама наистина в нито една, Димитър Бербатов не може и не трябва да е зад Стоянов и Дяков. Говорим за различни стандарти, различни светове, различна класа. Бербо играе в Монако и всеки уикенд го гледа половин Европа, а господата от Лудогорец изпитват удоволствие от играта, само когато преди началото на мача прозвучи химна на Шампионската лига. Останалите двубои им действат демотивиращо и отегчително.
Я си представете следното: Ако Монако поиска да вземе Влади Стоянов и Съни Дяков на момента, те дали ще се съгласят на трансфер? А ако в същото време Лудогорец пожелае Бербатов, той ще приеме ли? Отговорете си сами. Но ето тук идва разликата, тук се разграничават двата свята.
Да погледнем какво става в Полша. Там избират Роберт Левандовски за четвърти пореден път за футболист №1 на страната. През последните месеци Левандовски определено не впечатлява с изявите си в Байерн Мюнхен, със сигурност има други полски играчи, които са вкарали повече голове от него и са пробягали десетки километри по време на мачовете. Обаче Левандовски е световна класа и дори когато е в слаба форма, цял свят го гледа. И догодина пак ще бъде №1, бъдете сигурни.
А тук някои от колегите зачеркнаха Бербатов заради играчите от Лудогорец. И го оставиха на унизителното трето място. Той обаче ще си блести в лъскавия Монте Карло и ще продължи да носи Монако на гърба си, а ние тук ще се забавляваме със спектаклите на Лудогорец срещу Марек и ко. Честито!
За някой лев повече...
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- obi4am_pirin
- Контакти:
За някой лев повече...
damyanov1963:
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
-
- Контакти:
Re: За някой лев повече...
Лудогорец е един от епитомите на подменената действителност и морални ценности в държавата и обществото.
Аз го сравнявам до голяма степен с чалгата. Нещо уж ново, нагло и долно, което с помоща на много пари се опитва някак да се настани в обществената култура.
И то като чалгата не е "наше", но от всякъде се опитват да ти вменят, че именно то е най-доброто и най-модерното и си е точно "наше".
Аз го сравнявам до голяма степен с чалгата. Нещо уж ново, нагло и долно, което с помоща на много пари се опитва някак да се настани в обществената култура.
И то като чалгата не е "наше", но от всякъде се опитват да ти вменят, че именно то е най-доброто и най-модерното и си е точно "наше".
Нямам представа защо е този хейт към българските отбори. Аз дори си мислех, че тази година няма да има такава класация, но все пак я направиха. Нормално е Лудогорец да обере наградите, защото все пак имаше силни представяния в ЛЕ и ШЛ. Не мисля, че някой е взел пари за да гласува за тях, просто няма други. Просто в момента Левски и ЦСКА са мега слаби или нямат българи в отбора си и затова журналистите на хранилка при тях няма как да гласуват за тях. Достатъчно накраждаваха играчи на ЦСКА след всеки кръг(при положение, че играчи от други отбори правеха фурор).....
Или искаш да ми кажеш, че Томислав е взел някой лев ....http://bfunion.bg/media/upload/awards_2 ... vRusev.pdf
или Ивайло Ангелов(Иво Мексикото) - http://bfunion.bg/media/upload/awards_2 ... ngelov.pdf
Колкото до сравнението м/у Бербатов и Левандовски.....има голяма разлика. Бербатов дори не трябва да попада в класацията, защото той се отрече от България, заради някаква лична дразга с Лечков. Отрече се от родината си, отрече се от българските фенове и т.н. Не съм чул Лева да се е отказал от националния отбор на Полша. Доколкото знам ако Бербатов се върне в националния отбор той въобще няма да има допирни точки с Лечков, дето се вика няма да се виждат. В крайна сметка работата на Лечков е да осигури лагера, хотела, пътуването и яденето на националния отбор.
Стига с тоя Бербатов, той вече си е в края на кариерата и гледа само да си осигури заплатка и повярвай ми след 1-2 години(а може още и лятото), когато никой не го иска надраго сърце би приел заплатка от Лудогорец. След 3 месеца му изтича договора с Монако и както я е подкарал с контузии и невкарване...под въпрос му е оставането там.
Колкото до чалгата.....безмислено е да се спори. Щом този жанр в нашата музика е най-слушан от 20 години насам и прави огромен оборот и пълни зали и стадиони....няма какво да оспорваш неговите качества. За едни е гаден и противен, за други е номер 1. Достатъно тийнейджъри и млади хора в метрото си надуват на слушалките чалга или си пускат на високоговорител на телефона. Явно другата бг музика не може да привлече вниманието на младите хора щом не може да стане популярна.
Или искаш да ми кажеш, че Томислав е взел някой лев ....http://bfunion.bg/media/upload/awards_2 ... vRusev.pdf
или Ивайло Ангелов(Иво Мексикото) - http://bfunion.bg/media/upload/awards_2 ... ngelov.pdf
Колкото до сравнението м/у Бербатов и Левандовски.....има голяма разлика. Бербатов дори не трябва да попада в класацията, защото той се отрече от България, заради някаква лична дразга с Лечков. Отрече се от родината си, отрече се от българските фенове и т.н. Не съм чул Лева да се е отказал от националния отбор на Полша. Доколкото знам ако Бербатов се върне в националния отбор той въобще няма да има допирни точки с Лечков, дето се вика няма да се виждат. В крайна сметка работата на Лечков е да осигури лагера, хотела, пътуването и яденето на националния отбор.
Стига с тоя Бербатов, той вече си е в края на кариерата и гледа само да си осигури заплатка и повярвай ми след 1-2 години(а може още и лятото), когато никой не го иска надраго сърце би приел заплатка от Лудогорец. След 3 месеца му изтича договора с Монако и както я е подкарал с контузии и невкарване...под въпрос му е оставането там.
Колкото до чалгата.....безмислено е да се спори. Щом този жанр в нашата музика е най-слушан от 20 години насам и прави огромен оборот и пълни зали и стадиони....няма какво да оспорваш неговите качества. За едни е гаден и противен, за други е номер 1. Достатъно тийнейджъри и млади хора в метрото си надуват на слушалките чалга или си пускат на високоговорител на телефона. Явно другата бг музика не може да привлече вниманието на младите хора щом не може да стане популярна.
Интериорни врати - Врати хармоника
-
Бербатов се отрече от родината си България и няма място в класацията !
ХЕГЕМОНИЯТА НА ЛУДОГОРЕЦ - ЗЛАТНО ВРЕМЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ !!!
- Заклет Левскар
Авторът на темата наистина е доста плитък. По неговата логика докато рита топка Бербатов трябва да е винаги победител в класацията. Много тъпо. Класацията е за определена календарна година, а не за цялостно творчество.
И още нещо: - ако някой клуб не пусне играчите си за тренировъчна игра на националите търпи критики, обаче ако някой се откаже от националния отбор трябва да му лижем топките. Фенкю вери мач.
И още нещо: - ако някой клуб не пусне играчите си за тренировъчна игра на националите търпи критики, обаче ако някой се откаже от националния отбор трябва да му лижем топките. Фенкю вери мач.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
-
- Контакти:
Бербатов - национален предател
Лудогорец - национална кауза
Ясна е работата. Хаха.
Лудогорец - национална кауза
Ясна е работата. Хаха.
това животно българина няма угодия ей - докато Бербатов беше в националния в последните мачове масово се пишеше по форумите, че вече не ставал за националния, да се махал, да се отказвал и да се излагал. Човека го направи и веднага последва - Отрече се от родината си, отрече се от българските фенове. Я да вземете да се уточните кво искате, че така изглеждате жалки и смешни.
Та, що се отнася до класацията - Владо е безспорният номер 1 тая година. Всеки който твърди друго не разбира от футбол. Дяков е абсурдно дори да се споменава в едно изречение с понятието "футболист на годината", а Бербо сигурно има повече пропуснати мачове, отколкото такива в които е играл, така че и той няма място в класията, още по-малко на трето място, но това няма нищо общо с това, че видиш ли "бил се отрекъл от родината си". Бербо не се е отрекъл - Лечков и форумните плъхове го изгониха и много добре постъпи като се махна - показа на всички, че без него отборът е трагичен...
Та, що се отнася до класацията - Владо е безспорният номер 1 тая година. Всеки който твърди друго не разбира от футбол. Дяков е абсурдно дори да се споменава в едно изречение с понятието "футболист на годината", а Бербо сигурно има повече пропуснати мачове, отколкото такива в които е играл, така че и той няма място в класията, още по-малко на трето място, но това няма нищо общо с това, че видиш ли "бил се отрекъл от родината си". Бербо не се е отрекъл - Лечков и форумните плъхове го изгониха и много добре постъпи като се махна - показа на всички, че без него отборът е трагичен...
Още като видях заглавието и автора, веднага си помислих че ще става дума за Бербатов. Просто от този автор друга тема не съм видял, все някакви хвалебствия към един футболист, който не заслужава да амортизираш копчетата на клавиатурата.
По-скоро Бербо се махна, защото виждаше че нещата не отиват надобре и че няма да има успехи и не се появяват качествени футболисти. Това обаче не пречи на Роналдо и Ибра да носят националните си отбори на гръб. Както и да е.
Голям рев се вдигна за тазгодишната класация, само да припомня, че предните 2 години този приз спечелиха къде къде по-некадърни футболисти като Русия и Попето....за тях обаче никой не скача. Да не говорим, че Русия тогава помогна на Лудите да отсранят Партизан(с 2 фрапиращи грешки в мановете с тях)...както и да е. Винаги ще има вако и тако.
Колкото до Дяков, явно там го награждават заради успешните последни години на Лудогорец(все пак им е капитан) и малко се превръща в Гаджев. Футболист с посредствени качества бива лансиран и преласван от журналисти и бутан в класации напред само и само да му вдигнат цената. Видяхме, че това не сработва с Гаджев, я Дяков е по-стар от него.
А Бербатов има ли официален мач за мъжкия отбор на Пирин? Освен някой друг бенефис, в който е носил зелената фланелка?
Голям рев се вдигна за тазгодишната класация, само да припомня, че предните 2 години този приз спечелиха къде къде по-некадърни футболисти като Русия и Попето....за тях обаче никой не скача. Да не говорим, че Русия тогава помогна на Лудите да отсранят Партизан(с 2 фрапиращи грешки в мановете с тях)...както и да е. Винаги ще има вако и тако.
Колкото до Дяков, явно там го награждават заради успешните последни години на Лудогорец(все пак им е капитан) и малко се превръща в Гаджев. Футболист с посредствени качества бива лансиран и преласван от журналисти и бутан в класации напред само и само да му вдигнат цената. Видяхме, че това не сработва с Гаджев, я Дяков е по-стар от него.
А Бербатов има ли официален мач за мъжкия отбор на Пирин? Освен някой друг бенефис, в който е носил зелената фланелка?
Интериорни врати - Врати хармоника
bobo_13 написа:Нямам представа защо е този хейт към българските отбори. Аз дори си мислех, че тази година няма да има такава класация, но все пак я направиха. Нормално е Лудогорец да обере наградите, защото все пак имаше силни представяния в ЛЕ и ШЛ. Не мисля, че някой е взел пари за да гласува за тях, просто няма други. Просто в момента Левски и ЦСКА са мега слаби или нямат българи в отбора си и затова журналистите на хранилка при тях няма как да гласуват за тях. Достатъчно накраждаваха играчи на ЦСКА след всеки кръг(при положение, че играчи от други отбори правеха фурор).....
Бербатов не се е отрекъл от Родината си, Чоби! Това, което прави за талантливите български деца чрез фондацията си, е пример за родолюбие! Такива мрънкачи, като тебе и оня с поста под тебе, дето нищо не са дали на Отечеството си, а само цоцат и мрънкат, това не може да го разберат. Бог де пази България от такива като тебе, дето само скимтят по форумите, а реално с нищо не помагат на тая държава! ...

...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
Върни се в “Футбол - България”