Представиха книгата „Един век футбол в бяло“

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
damyanov1963

Представиха книгата „Един век футбол в бяло“

Мнениеот damyanov1963 » 18 фев 2015 23:01

На специална церемония бе представена третата част от трилогията „100 години Славия“, която носи името „Един век футбол в бяло“ с автор Камен Огнянов. Преди нея на пазара излязоха „Хрониките на Славия“ и алманаха „100 години Славия“. На представянето присъства и целият тим на „белите“, начело със старши треньора Иван Колев.
„Последната част от трилогията е посветена изцяло на футбола, докато другите две части обхващаха и други клубове, развивани в Славия в този повече от един век. Различното тук е, че за първи път са пресъздадени всички сезони на Славия още преди да се създаде Софийската лига през 1921 година, след това и на ниво А група, евротурнири, мачове за националните купи и т.н. Проследени са строежите на стадионите, има статистика за всички състезатели. Това е една миниенциклопедия за „белия“ клуб“, коментира авторът Камен Огнянов.
„Книгата ще бъде интересна не само за славистите, но и за всички, които се интересуват от футбол. Основното послание, е че един клуб, който е имал славно минали има и бъдеще“, допълни още той.

Тук е момента да поздравя отбора на Славия, който винаги съм уважавал(нищо, че славистите ненавиждат Левски) и да си задам въпроса, защо славистите ходят толкова малко на стадиона, след като изобщо не са малко(поне по мои впечатления) и дали ако подкрепяха всеотдайно отбора си Славия нямаше да играе роля на един от водещите отбори в България, защото отбор, който е преживял един век съвсем не е случаен и заслужава много повече.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Re: Представиха книгата „Един век футбол в бяло“

Мнениеот pesho_1913 » 18 фев 2015 23:50

damyanov1963 написа:Тук е момента да поздравя отбора на Славия, който винаги съм уважавал(нищо, че славистите ненавиждат Левски) и да си задам въпроса, защо славистите ходят толкова малко на стадиона, след като изобщо не са малко(поне по мои впечатления) и дали ако подкрепяха всеотдайно отбора си Славия нямаше да играе роля на един от водещите отбори в България, защото отбор, който е преживял един век съвсем не е случаен и заслужава много повече.

Принципно си прав, слависти има много. Може на някого да прозвучи смешно, но от всяка част на България могат да се намерят слависти. Проблемът е там, че поколението се смени и точно в момента на този преход, в София червени и сини бяха тези с успехите, титлите, европейските участия. С две думи, те привлякоха огромна част от младите, интересуващи се от футбол. Защото кой ще се впечатли от един клуб, макар и със 100-годишна история, но в последните 15 години представящ се посредствено и много често забъркван във въпроси, свързани с черно тото.
Огромен процент от привържениците на Славия са отчаяни и не желаят да подкрепят отбора на стадиона. Винаги излизат с оправданието, че "докато оня Стефанов е начело на клуба, нЕма им стъпя". А това е най-голямата грешка, защото по този начин те му помагат да си върши далаверките без да има кой да го бутне. Неговата цел е да изгони феновете от стадиона, за да си "работи" на спокойствие. Затова се стигна до момент, в който привърженици на други отбори ни се подиграват, че сме били файтон, трамвай, автобус и не знам още какво превозно средство фенове.
Аз лично никога няма да оставя този отбор, ако ще и в трета глуха да се озове. Жалко, че някои го оставиха от много рано и спряха да се интересуват от случващото се с него.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 фев 2015 00:02

pesho_1913 написа:
damyanov1963 написа:Тук е момента да поздравя отбора на Славия, който винаги съм уважавал(нищо, че славистите ненавиждат Левски) и да си задам въпроса, защо славистите ходят толкова малко на стадиона, след като изобщо не са малко(поне по мои впечатления) и дали ако подкрепяха всеотдайно отбора си Славия нямаше да играе роля на един от водещите отбори в България, защото отбор, който е преживял един век съвсем не е случаен и заслужава много повече.

Принципно си прав, слависти има много. Може на някого да прозвучи смешно, но от всяка част на България могат да се намерят слависти. Проблемът е там, че поколението се смени и точно в момента на този преход, в София червени и сини бяха тези с успехите, титлите, европейските участия. С две думи, те привлякоха огромна част от младите, интересуващи се от футбол. Защото кой ще се впечатли от един клуб, макар и със 100-годишна история, но в последните 15 години представящ се посредствено и много често забъркван във въпроси, свързани с черно тото.
Огромен процент от привържениците на Славия са отчаяни и не желаят да подкрепят отбора на стадиона. Винаги излизат с оправданието, че "докато оня Стефанов е начело на клуба, нЕма им стъпя". А това е най-голямата грешка, защото по този начин те му помагат да си върши далаверките без да има кой да го бутне. Неговата цел е да изгони феновете от стадиона, за да си "работи" на спокойствие. Затова се стигна до момент, в който привърженици на други отбори ни се подиграват, че сме били файтон, трамвай, автобус и не знам още какво превозно средство фенове.
Аз лично никога няма да оставя този отбор, ако ще и в трета глуха да се озове. Жалко, че някои го оставиха от много рано и спряха да се интересуват от случващото се с него.

Славия е дала едни от най-добрите футболисти на България, като се почне от Чоко Василев(Бог да го прости), Симеон Симеонов(не знам дали знаете, но 68-а година, когато Гунди вкарва гола на Уембли, след мача ВВС обявява Симеонов за най-добрия вратар в Света), Боби Григоров, Чавдар Цветков, Андрей Желязков... не мога да ги изброя всичките, като се прибави и стадиона, който на времето беше един от най-модерните в България, ако му се сложи осветление и една видео стена...
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 19 фев 2015 02:29

Така, първата ми реакция на тази информация за книгата беше "На кой ли му пука за Венциславия, но коментарите след това са доста по-интересни. Не е съвсем вярно, че има много слависти. По-скоро много слависти умират в момента, защото този клуб е бил сред най-обичаните и популярните за поколението на дядовците ни. Футболът преди 89-та е имал съвсем различно значение и въпреки непрекъснатата доминация на комунистическите отрочета Левски и ЦСКА, другите столични отбори са имали своята, така да я наречем, фенска база. Тя се е генерирала на база не силните на деня, а идеалите, които даден клуб представлява. Дали са железничарите, дали са миньорите - важно е кой отбор припознаваш като представителен за твоя свят. Дядо ми е ходел на мачове на Славия от провинцията, защото това е бил неговият отбор. Днес, а и като цяло след 89-та футболът се превърна в метод за избиване на комплекси и търсене на групово припознаване. Ако си със силните на деня, то и ти си силен и имаш самочувствие. Левски накупи една камара титли 90-те години и логично много младежи тогава се бутаха да са от Левски. Моята компания ми се подиграваше, че не ми пука за Левски, а ходя по мачове от Б и В група. Сега е същото с Лудогорец - дечурлига на 10-11 години, които сега осъзнават социалното значение на футбола масово са от Лудогорец - това е на мода, това е да си силен. Славия в момента има малка фенска маса, която е предимно локална и наследствена. Когато старото поколение хептен измре, Славия ще остане с една шепа фенове и вероятно единствено тяхната любов и предаване на бялата идея на децата им ще запазят някаква фенска маса за този отбор или който и да е друг не-модерен и не-силен на деня отбор.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 фев 2015 02:54

Libera написа:Така, първата ми реакция на тази информация за книгата беше "На кой ли му пука за Венциславия, но коментарите след това са доста по-интересни. Не е съвсем вярно, че има много слависти. По-скоро много слависти умират в момента, защото този клуб е бил сред най-обичаните и популярните за поколението на дядовците ни. Футболът преди 89-та е имал съвсем различно значение и въпреки непрекъснатата доминация на комунистическите отрочета Левски и ЦСКА, другите столични отбори са имали своята, така да я наречем, фенска база. Тя се е генерирала на база не силните на деня, а идеалите, които даден клуб представлява. Дали са железничарите, дали са миньорите - важно е кой отбор припознаваш като представителен за твоя свят. Дядо ми е ходел на мачове на Славия от провинцията, защото това е бил неговият отбор. Днес, а и като цяло след 89-та футболът се превърна в метод за избиване на комплекси и търсене на групово припознаване. Ако си със силните на деня, то и ти си силен и имаш самочувствие. Левски накупи една камара титли 90-те години и логично много младежи тогава се бутаха да са от Левски. Моята компания ми се подиграваше, че не ми пука за Левски, а ходя по мачове от Б и В група. Сега е същото с Лудогорец - дечурлига на 10-11 години, които сега осъзнават социалното значение на футбола масово са от Лудогорец - това е на мода, това е да си силен. Славия в момента има малка фенска маса, която е предимно локална и наследствена. Когато старото поколение хептен измре, Славия ще остане с една шепа фенове и вероятно единствено тяхната любов и предаване на бялата идея на децата им ще запазят някаква фенска маса за този отбор или който и да е друг не-модерен и не-силен на деня отбор.

Приятел, съжалявам, че разваляш темата, но кои титли е накупил Левски през 90-те? Левски винаги е бил с най-голямата фенска маса, ако не си бил на мачовете в А група през 60-те и 70-те ти е простено да не го знаеш, но на Левски на мачовете присъстваше най-много публика, и недей да провокираш младите, че Левски е накупил титли през 90-те, а през 60-те, 70-те, 80-те, пак ли ги накупи? Аз отворих тема за Вековния юбилей на Славия и пак се намери поне един комплексар, който да я осере(без извинение), като си избива комплексите с Левски? Левски е отбора с най-много публика, не се правете, че не го виждате!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 19 фев 2015 06:13

Славия е явление в българския футбол, един от малкото клубове у нас, които носят харизмата на собствена футболна идеология.
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 19 фев 2015 08:46

damyanov1963 написа:
Libera написа:Така, първата ми реакция на тази информация за книгата беше "На кой ли му пука за Венциславия, но коментарите след това са доста по-интересни. Не е съвсем вярно, че има много слависти. По-скоро много слависти умират в момента, защото този клуб е бил сред най-обичаните и популярните за поколението на дядовците ни. Футболът преди 89-та е имал съвсем различно значение и въпреки непрекъснатата доминация на комунистическите отрочета Левски и ЦСКА, другите столични отбори са имали своята, така да я наречем, фенска база. Тя се е генерирала на база не силните на деня, а идеалите, които даден клуб представлява. Дали са железничарите, дали са миньорите - важно е кой отбор припознаваш като представителен за твоя свят. Дядо ми е ходел на мачове на Славия от провинцията, защото това е бил неговият отбор. Днес, а и като цяло след 89-та футболът се превърна в метод за избиване на комплекси и търсене на групово припознаване. Ако си със силните на деня, то и ти си силен и имаш самочувствие. Левски накупи една камара титли 90-те години и логично много младежи тогава се бутаха да са от Левски. Моята компания ми се подиграваше, че не ми пука за Левски, а ходя по мачове от Б и В група. Сега е същото с Лудогорец - дечурлига на 10-11 години, които сега осъзнават социалното значение на футбола масово са от Лудогорец - това е на мода, това е да си силен. Славия в момента има малка фенска маса, която е предимно локална и наследствена. Когато старото поколение хептен измре, Славия ще остане с една шепа фенове и вероятно единствено тяхната любов и предаване на бялата идея на децата им ще запазят някаква фенска маса за този отбор или който и да е друг не-модерен и не-силен на деня отбор.

Приятел, съжалявам, че разваляш темата, но кои титли е накупил Левски през 90-те? Левски винаги е бил с най-голямата фенска маса, ако не си бил на мачовете в А група през 60-те и 70-те ти е простено да не го знаеш, но на Левски на мачовете присъстваше най-много публика, и недей да провокираш младите, че Левски е накупил титли през 90-те, а през 60-те, 70-те, 80-те, пак ли ги накупи? Аз отворих тема за Вековния юбилей на Славия и пак се намери поне един комплексар, който да я осере(без извинение), като си избива комплексите с Левски? Левски е отбора с най-много публика, не се правете, че не го виждате!

Купил ги е,много точно го е написал човека,както всичките купи на Цска са взети с комунистическо-престъпен терор.Нека младите да знаят истината,стига сте гледали пристрастно със синъо-червените очила.
Черно море-първият шампион по футбол в България

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 19 фев 2015 08:55

Велико.

Потребителски аватар
SINOTE

Мнениеот SINOTE » 19 фев 2015 09:32

Браво момчета!
Изображение

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 19 фев 2015 14:12

Президентът на Славия Венци Стефанов винаги е прав когато говори на тема ЦСКА :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Футбол - България”