Емблематичните соц лакомства

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Емблематичните соц лакомства

Мнениеот diplomat » 16 фев 2015 23:35

anihilator написа:
CTAHKO написа:
diplomat написа:
язе написа:След като има такива величаещи САЩ и ЕС, защо да няма и такива величаещи Русия? ;) Ще кажеш- от Русия не сме видяли нищо хубаво... А от САЩ какво пък толкова хубаво видяхме? Дупехме се на едните, ся се дупим на другите без да си даваме сметка, че щом си надупен ще те шиба всеки.

Ще ми покажеш ли къде точно се величае САЩ? Както и кои потребители пропагандират американска идеология постоянно в този форум; с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм попадал на хора, които безрезервно да защитават САЩ за всичко и да пробутват американски догми. За Германия може да се каже, че има, но те пак са единици, броят се на пръстите на едната ръка. ;)

Имаш си дистанционно управление, имаш поне 70-80 канала на кабелната, избирай си 8-)

И поне 15 Руски канала :)

Така е, аз поне имам няколко руски телевизии, не е като да не можеш да превключиш и да видиш какво става там. :)

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 16 фев 2015 23:38

pomiqr230 написа:
защо написа:
pomiqr230 написа:
GOLEADOR написа:
pomiqr230 написа:Значи не употребявам мляко, а някакво менте :(

Значи си "некадърен" производител на мляко.Кажи на някоя жена от селото ти да ти приготви кисело мляко и си хапвай на воля млекце.Предполагам,че закваската ти не струва и от там идва твоя проблем.Смени я и ще си ОК.

Да, добре

По принцип е така. Киселото мляко го правят буцилус булгарикус и стрептококос термофилус, като като булгарикуса е полезният пробиотик, термофилуса е безполезен и безвреден, ама се размножава бавно и млякото, подквасено с него издържа много време. Затова големите производители квасят със закваска, в която има много термофилус и малко булгарикус. Ама предполагам, че и бабите на село квасят с мляко от магазина, та едва ли ще могат да ти помогнат.

Казваш млякото от кравите пред мен е мляко от магазина :-D Стегнете се. Даже си го пия без захар, защото пак е вкусно.

Тая крава, дето доиш кисело мляко от нея, вимето и с колко цицки е, с четири или с една? :roll:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

pomiqr230

Мнениеот pomiqr230 » 16 фев 2015 23:41

GOLEADOR написа:
pomiqr230 написа:
Казваш млякото от кравите пред мен е мляко от магазина :-D Стегнете се. Даже си го пия без захар, защото пак е вкусно.

Говорим за технологията за производството на кисело мляко.

Киселото мляко започва още от издояването на кравата. Когато издоиш кравата с голи ръце или не с новите технологии в млякото попадат бактерии, които влияят на трайността му. Има още едно нещо. Киселото мляко се е държало на температура около 10 градуса. Днес се държи на температура около 6 градуса, но в повечето случаи на най-много 4, която температура също влияее на трайността му.
Годността на киселото мляко никога не е била 1 ден. Ако не сте имали хладилници е друг въпрос защо за ден се е вкисвал.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 фев 2015 23:57

pomiqr230 написа:Годността на киселото мляко никога не е била 1 ден. Ако не сте имали хладилници е друг въпрос защо за ден се е вкисвал.

Не е един,а три.Бактерикус булгарикус няма милост!Дръж кисело мляко в хладилник три дни и виж дали ще може да го консумираш?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

pomiqr230

Мнениеот pomiqr230 » 17 фев 2015 00:16

GOLEADOR написа:
pomiqr230 написа:
Корнет Оболенский написа:Ако бирата не прокисва след три дни, бозата - след два, а киселото мляко - след един, значи не са истински. Сега и трите след месец са си същите.

ДОмашното ми мляко защо не вкисва след един ден?

Защото "бациликус булгарикус" в него липсва. :o

Спорът започна, защото твърдяхте, че повече от ден е менте.

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 17 фев 2015 00:27

GOLEADOR написа:
pomiqr230 написа:Годността на киселото мляко никога не е била 1 ден. Ако не сте имали хладилници е друг въпрос защо за ден се е вкисвал.

Не е един,а три.Бактерикус булгарикус няма милост!Дръж кисело мляко в хладилник три дни и виж дали ще може да го консумираш?

Сега не разбирам от хранителна индустрия но в моето село Писарово /Плевенско / заквасват млякото завиват го да не истине бързо и след това до 2 седмици си стои в хладилника :!: То се прави наведнъж поне 6-7 буркана 750 мл няма да правиш 1 . Че това нещо и преди 89 и сега :!:

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 17 фев 2015 01:34

Две седмици му е множко, ама една може да изкара, даже малко повече, десетина дни, да речем. Разбира се, трябва млякото да е чисто, демек да мине през огън, че да убиеш другите бацили в него, да го правиш в чист съд и то стъклен или порцеланов, а не метален. Иначе, това със завиването се прави, щото под определена температура ферментацията спира, затова трябва да се запази няколко часа около 35-40 градуса, иначе нема да се подкваси.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 фев 2015 04:02

Бирата казвате била супер ...... ама защо ли тогаз всеки гледаше да докопа зелено шише?
Аз лично не съм консумирал, но много ясно си спомням как всеки проверяваше за утайки и боклуци.
Абе някои съфорумци нещо сериозно ги е налегнала амнезията ми се струва :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 фев 2015 07:41

Red_Neck написа:Бирата казвате била супер ...... ама защо ли тогаз всеки гледаше да докопа зелено шише?
Аз лично не съм консумирал, но много ясно си спомням как всеки проверяваше за утайки и боклуци.
Абе някои съфорумци нещо сериозно ги е налегнала амнезията ми се струва :)

Точно обратното беше. Всеки гледаше да пие от кафява бутилка 8-) И това нещо беше свързано с трайността на бирата, а не с някакви боклуци в нея. Е, не че не я проверявахме де, ама цветът на бутилката няма нищо общо с това, което си писал :) А що се отнася до утайката в бирата, тя няма нищо общо с каквито и да е боклуци 8-) Запознай се с технологиите за направата на бира и си задай въпросът, защо в сегашната бира няма никаква утайка 8-) Отговорът е много близко до акъла и без да си запознат с технологиите :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

forever bluet

Мнениеот forever bluet » 17 фев 2015 09:55

:roll:
Последна промяна от forever bluet на 19 фев 2015 09:57, променено общо 1 път.
Членестоногите са примитивни създания

Върни се в “Свободна зона”