Carpy написа:30 кръга първенство са 180 мача при 12 отбора. Поне 15 минути рекламно време на мач са 2700 минути реклама. При 5 милиона на година, това е около 1900 лева на минута рекламно време. Тук не влкючвам мачовете за купата, както и плейофите, тоест повече мачове, повече реклама, по-евтина релкама и по-лесна възвръщаемост.
И при новия канал 100% ще има реклами, но колко хора ще ги гледат? Само абонатите. Дори 20,000 - 30,000 абонати да има, колко ще струва минута рекламно време, когато рекламата се гледа от 10-20 пъти пъти по-малко хора?
Да не говорим колко хора отрязват от А група. И то хора, на които им е интересно. Аз лично имам трима съседи (пенсионери), които не изпускат мач от А група. Какво толкова им е интересно в нашето първенством, не знам, но това си е тяхна работа. Та тези люде никога няма да дадат 4 лева на месец за А група, при положение че и сега едвам връзват двата края и се лишават от много неща. Ами хората по селата, където няма кабелна телевизия и гледат със стайни антени? Те как ще гледат този канал?
Не само те, има много хора, за които не е проблем да извадят тези пари, но не са балъци, за да го направят.
Аз лично мога и по 40 лева на месец да дам за нов канал, ако знам че си струва, но на тея алчни некадърници и 1 стотинка няма да им извадя. Продуктът им е гнусен и некачествен, те искат допълнително да те товарят за него. Стадионите и терените масово приличат на кочини, публика няма, футболът е на някакво пещерно ниво, отделно е пълно с мачове, които вонят на театър отдалеч ..... е, срещу този "продукт", те искат да те товарят допълнително ?! Не, мерси, не съм балък и ценя парите си.
Така бизнес не се прави. Първо се инвестира в продукта и се развива, а чак после му се слага и допълнителна цена.