vaskonti написа:Кашчей написа:vaskonti написа:Не ме разбирайте погрешно, аз съм изцяло против държава като Косово да съществува. Само казвам защо, според мен, техния случай се различава от Крим.
Косово не се споменава никъде, като отделна република в СФРЮ, освен, ако аз нещо не съм довидял навремето. Крим, доколкото си спомням, не се бунтуваше и нямаше зор за отделяне, преди преврата в Киев преди година. По времето на Екатерина Велика, когато Крим е присъединен към Руската империя, той не е влизал в състава на Украйна, за да се брои за исконна територия на Украйна.
То и Крим не се водеше отделна република в СССР, което пак доказва, че Русия просто анексира чужда територия и то такава, която преди това е признал за законна украинска такава. А и продължава да прави опити да откъсне още.
Косово, ако беха казали навремето отиваме в Албания(което си беше съвсем логично и очаквано след отцепването от Сърбия), щеше ли да е проблем това, като самото отцепване си беше прецедент? Не отидоха по 2 причини - тези, военно-престъпници, които Буш ги направи шефчета и 2-та е американската база край Урошевац.
Крим от 91-ва се опитва да се върне там където му е мястото и тези мераци са били туширани във времето под формата на различни отстъпки. Но Крим така и не се украинизира. Беше обречен, когато украинците не позволиха руските кораби да излязат от Севастопол по време на войната с Грузия.
Вече автономия е страшна дума, да знаеш. Затова Поро изобщо не иска да чува за автономия на Донбас. Ама свърши тя вече, развода е въпрос на време. Ако ще и още 50 пъти да се събират в Минск.