Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот HoUs4oOL » 12 фев 2015 14:26

valheru написа:Не съм сигурен, че си прав за Меркел. Чудя се за какво й беше необходимо да ходи до Вашингтон? Какво точно са обсъждали с президента там?
Имам опасения, че ситуацията тепърва ще се развива.
Дано не съм прав.

Защото Меркел се опитва да играе мост между Русия и задокеанската сган...
Ако Меркел и Путин действаха, като черното в бялата къща, света щеше да пламнал отдавна...
Все пак аз още не разбирам ще бъдат ли признати ДНР и ЛНР, вероятно ще разберем в идните дни.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 фев 2015 14:31

Путин: Киев ще оттегли тежките оръжия от фактическите позиции

Участниците в минските преговори се договориха за оттегляне на тежките оръжия от текущата разделителна линия за украинските войски и от линията на съприкосновението, фиксирана от минските споразумения от септември 2014 година за опълченците, каза президентът на Русия Владимир Путин.

Минският документ предвижда размяна и освобождаване на заложници по схемата „всички срещу всички“ в течение на 5 дни след оттеглянето на войските от зоната на бойните действия, а също провеждане на избори в отделни райони на Донецката народна република и Луганската народна република.

Съгласно документа, Киев се задължава да предостави на Донбас особен статут.

Участниците в Минск се договориха да решават граничните въпроси съвместно с представители на ДНР и ЛНР, съобщи Владимир Путин.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 фев 2015 14:32

Франсоа Оланд: Постигнахме много – спиране на огъня и политическо уреждане на конфликта

Донецка и Луганска области трябва да получат особен статут, закрепен в новата конституция на Украйна

Споразуменията в Минск са сериозна надежда за нормализиране на ситуацията в Украйна, заяви след края на преговорите френският президент Франсоа Оланд. Той потвърди, че е постигната „договореност за прекратяването на огъня и политическо уреждане на конфрликта“, предаде ТАСС.

Лидерите на ДНР и ЛНР са подписали предложения документ по уреждането на ситуацията в Донбас, който предвижда освобождаването на пленниците на принципа „всички за всички“ както и особен статут за двете области, който трябва да залегне в новата конституция на Украйна, която трябва да влезе в сила в края на 2015 г.

В постигнатото споразумение е предвидена зона за сигурност между 50 и 140 км., в която да няма тежка артилерия.

„Това е изключително важна договореност, тъй като изтеглянето ще е от настоящата линия на съприкосновения за украинските войски, а за опълчението на Донбас от линията, обозначена на 19 септември миналата година в Минските споразумения“, обясни руският президент Владимир Путин.

Германия и Франция ще помогнат за възстановяването на банковата система в пострадалите от конфликта райони на Украйна, се казва още в договореностите.

Лидерите на страните от „нормандската четворка“ подкрепят тристранните преговори между Европейския съюз, Украйна и Русия с цел практическото решаване на въпросите, предизвикващи загрижеността на Москва, във връзка с изпълнението на Споразумение за дълбока и всеобхватна зона на свободна търговия между Украйна и ЕС, се казва в документите, приети на преговорите в Минск.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 12 фев 2015 14:54

Е, остава само да видим какъв ще е този особен статут!
Но това трябваше да се случи преди 50 000 души да загинат...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 12 фев 2015 15:02

HoUs4oOL написа:
valheru написа:Не съм сигурен, че си прав за Меркел. Чудя се за какво й беше необходимо да ходи до Вашингтон? Какво точно са обсъждали с президента там?
Дано не съм прав.

Ако Меркел и Путин действаха, като черното в бялата къща, света щеше да пламнал отдавна...
Все пак аз още не разбирам ще бъдат ли признати ДНР и ЛНР, вероятно ще разберем в идните дни.

Тези 'без-история' са свикнали от всичко да извличат печалба - а тук е заложено мно-о-ого. Та се чудя: какво им е дадено/обещано да не вият много в момента?
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 12 фев 2015 15:04

valheru написа:Тези 'без-история' са свикнали от всичко да извличат печалба - а тук е заложено мно-о-ого. Та се чудя: какво им е дадено/обещано да не вият много в момента?

О, вият и още как...

САЩ ще започнат обучения на украинската армия край Лвов през март

[offtopic]Армията на САЩ планира да започне обучение на украински войници, които участват в сраженията срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна през март, съобщи командирът на армията на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис, цитиран от "Асошиейтид прес".

Генерал Ходжис заяви, че батальон американски войници ще обучава три батальона украински войници в тренировъчната база "Яворов" край западноукраинския град Лвов.

Изказването на Ходжис беше направено на фона на засилване на бойните действия в Източна Украйна и по време на срещата на лидерите на Русия, Франция, Германия и Украйна в Минск за преговори, чиято крайна цел е постигане на мирно споразумение.

Според генерала плановете за обученията са направени още преди месеци. Ходжис съобщава, че американците ще обучават украинските войници как да се защитават по-добре от "артилерия и ракети на руснаците и сепаратистите". Обученията ще включват и обезопасяването на пътища, мостове и друга инфраструктура, грижа и евакуиране на ранени, както и провеждане на операции в условия на заглушаване на средствата за комуникация.

Ходжис обвини руския президент Владимир Путин във въоръжаване и радикализиране на проруските сепаратисти. "Смятам, че е много важно да сме наясно, че това не са сепаратисти, а служители на президента Путин", казва той. "Това е очевидно от количеството боеприпаси, екипировката им, налице е пряка военна намеса на руснаците край Дебалцово", добавя генералът.

Сепаратистите в момента провеждат офанзива срещу Дебалцово – железопътен възел, разположен между Донецк и Луганск, в момента държан от правителствените сили.

"Приетснявам се, че ако успеят да превземат Луганск, следващата им цел ще стане Мариупол", заяви Ходжис. "Не съм сигурен, но се опасявам, че планът им е такъв. Със сигурност разполагат и с голям брой руски войници, поне 10 батальона, разположени край границата с Украйна."

Своето изказване генералът направи по време на посещение в Североизточния щаб на мултинационалните сили на НАТО в полския град Шчечин.[/offtopic]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 фев 2015 15:15

HoUs4oOL написа:
Дано не съм прав.

Добре ,че беше точно черното,виж ако беше някой от фамилията Буш е на тогава щеше да стане мазало. 8-)
ДНР,ЛНР ще бъдат признати от Русия,Венецуела и Науру,Никарагуа и тн. държави които признават Южна Осетия,Абхазия,Приднестровие
И все пак дано има мир.
Последна промяна от ivan56 на 12 фев 2015 15:20, променено общо 1 път.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 12 фев 2015 15:16

ivan56 написа:ДНР,ЛНР ще бъдат признати от Русия,Венецуела и Науру,Никарагуа и тн. държави които признават Южна Осетия,Абхазия,Приднестровие

Щом викат представители от там да подписват документи и щом се говори за особен статут, в конституцията на Украйна, едва ли. ;)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 фев 2015 15:21

HoUs4oOL написа:
ivan56 написа:ДНР,ЛНР ще бъдат признати от Русия,Венецуела и Науру,Никарагуа и тн. държави които признават Южна Осетия,Абхазия,Приднестровие

Щом викат представители от там да подписват документи и щом се говори за особен статут, в конституцията на Украйна, едва ли. ;)

Най-важно е да спрат да се избиват,другото няма значение.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 фев 2015 15:43

И малко хумор
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1TaZyy27AxM[/youtube]
Изображение
Drunken_Master написа:

Върни се в “Архив”