Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мощен взрив разтърси Донецк

Мнениеот Себастиан Фетел » 09 фев 2015 09:40

sin4ec написа:Това нещо е предназначено за откриване и проследяване на крилати ракети, дори и да летят на 10 метра над земята. Същото води антиракетата до поразяване на целта. А може след откриването да прехвърли управлението на онази, уралската система със задхоризонтното виждане( така стана в Сирия). Разработката е съвсем нова и е огромен пробив в борбата с крилатите ракети, само миналата година ВС на РФ са получили десетки такива установки. Огромен е интересът от чужбина, тъй като основната мощ на САЩ се базира именно на крилатите ракети.
Случайно или не, именно на такива ракети са посветени огромните учения в момента на руската армия. Масовите стрелби са факт по полигоните. Което никак не е добра новина. А наскоро над Луганск със залп от руска територия беше свалена украинска ракета " Точка У".
Изображение

Мощен взрив разтърси Донецк. Една от версиите е, че взривът, след който се е издигнала гиганска огнена гъба в небето, е предизвикан от удар с тактическа ракета, съобщава lifenews.ru. Според свидетели, са счупени прозорците и в целия град са усетени вибрации. Взривът е бил усетен и в околни населени места. Другата версия е, че е стреляно с 300-мм реактивна система система за залпов огън "Смерч".

Дмитрий Ярош, лидерът на организацията Десен сектор, която участва активно във войната със сепаратистите, написа в страницата си във Фейсбук, че в резултат на артилерийския обстрел, са загинали 200 души. Украинският депутат Борис Филатов потвърди, че мощнит взрив в Донеск е в резултат от обстрела на украинската артилерия. Според него е стреляно от РСЗО "Смерч", като артилеристите "не знаят къде точно е попадението, защото са гърмяли по координати".

Епицентър на мощния взрив е военния химически завод завод ДКЗХИ, обяви съпредседателят на Народния фронт на Новорусия Константин Долгов, цитиран от РИА Новости. Там се провежда утилизация на боеприпаси. Засега няма подробна официална информация за броя на жертвите и мащаба на разрушенията.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cj6tLvlUrZ8[/youtube]
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2015 12:22

По думите на БТВ( ако може да им се вярва), ударен е склад с боеприпаси на опълченците.Няма жертви.Според хора от укроармията, опълченците получавали все повече и модерни оръжия.
При загуба на укроармията на Дебалцево( а натам отиват нещата), се отваря фронт към Днепропетровск. :shock:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Корнет Оболенский

Мнениеот Корнет Оболенский » 09 фев 2015 12:56

FLANKER написа:По думите на БТВ( ако може да им се вярва), ударен е склад с боеприпаси на опълченците.Няма жертви.Според хора от укроармията, опълченците получавали все повече и модерни оръжия.
При загуба на укроармията на Д****цево( а натам отиват нещата), се отваря фронт към Днепропетровск. :shock:

Никой не би държал на склад боеприпаси в химически завод. Самият завод си е достатъчно привлекателна мишена за начина, по който воюва укроармията - най-вече от разстояние срещу жилищни и важни инфраструктурни обекти.
Интересно е дали Коломойский все още е във феодалното си владение (Днепропетровск) или вече е зад океана.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2015 19:19

Айде, почна се при Дебалцево...сега ще има: " Аз съм от вчера тука, по никого не съм стрелял, никого не съм убивал!".
Изображение
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 фев 2015 19:28

sin4ec написа:Айде, почна се при Д****цево...сега ще има: " Аз съм от вчера тука, по никого не съм стрелял, никого не съм убивал!".
Изображение

"Трябват Крумови закони на тая тъпа държава..."

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 09 фев 2015 20:42

Изображение Изображение Официално закрит днеска ,на печалившите честито :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HASTA DE LA VICTORIA

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 09 фев 2015 20:50

sin4ec написа:Айде, почна се при Д****цево...сега ще има: " Аз съм от вчера тука, по никого не съм стрелял, никого не съм убивал!".
Изображение

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=X4DNUAN07lI[/youtube] Да допълним :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HASTA DE LA VICTORIA

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2015 21:05

Честно казано, съм изненадан от това развитие. Очевидно са изненадани и украинците. Дефакто котелът е затворен от една седмица чрез огневи вал, а от днес - и официално. ВСН избра нетрадиционно решение, залагайки на своята най-добра част-артилерията. Бавно и постепенно изтласкваха противника от на пръв поглед незначителни блокпостове и населени пунктове, но картата днес показва съвсем друга картина: тези локални действия са целели разполагане на тежката артилерия на точно определени места. Така днес опитът на ВСУ за деблокиране по единственото трасе от Артемовск завърши печално, именно поради убийствен артобстрел от, забележете, три страни! На практика ВСН затвори котела с артилерия, което и беше неочакван ход за противника, който се готвеше за обходни действия по фланговете., и беше съсредоточил сили за контраатака именно там. Обаче такива почти нямаше. И едва след едноседмичното господство на новороссийската артилерия в зоната, биещи по местата на съсредоточаване, тези заходи бяха реализирани, пак под прикриващ огън на собствените оръдия. Опитът на ВСУ за заблуждаващ удар на юг с цел да се облекчи дебалцевската групировка, не постигна никакъв успех.
Оттук нататък е интересно дали ВСН ще стоварят резерва си, за да сцепят котела на две и го ликвидират, или ще търсят развитие в друга посока. Или пък ще заемат отбранителна позиция, с оглед недопускане на деблокиране на котела.
И дали ВСУ няма да направят последен отчаян опит за това деблокиране, хвърляйки остатъците от резервите си по това направление. Което е рисков ход, защото оставя фронта без подсигуряване при евентуален разрязващ удар на резерва на ВСН, който досега така и не е влязъл в боя.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 09 фев 2015 21:23

4500 доброволци в ЛНР-днеска,това ако се потвърди близките дни и не е фейк направо нямам думи,а призива е от утре официално уж,другото по форумите грузинеца със СУ-25 пак се е вихрил днеска на котела,пак ги сгънаха леко леко докато някой ходат да дават отчети по други континенти :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HASTA DE LA VICTORIA

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 09 фев 2015 21:26

sin4ec написа:Честно казано, съм изненадан от това развитие. Очевидно са изненадани и украинците. Дефакто котелът е затворен от една седмица чрез огневи вал, а от днес - и официално. ВСН избра нетрадиционно решение, залагайки на своята най-добра част-артилерията. Бавно и постепенно изтласкваха противника от на пръв поглед незначителни блокпостове и населени пунктове, но картата днес показва съвсем друга картина: тези локални действия са целели разполагане на тежката артилерия на точно определени места. Така днес опитът на ВСУ за деблокиране по единственото трасе от Артемовск завърши печално, именно поради убийствен артобстрел от, забележете, три страни! На практика ВСН затвори котела с артилерия, което и беше неочакван ход за противника, който се готвеше за обходни действия по фланговете., и беше съсредоточил сили за контраатака именно там. Обаче такива почти нямаше. И едва след едноседмичното господство на новороссийската артилерия в зоната, биещи по местата на съсредоточаване, тези заходи бяха реализирани, пак под прикриващ огън на собствените оръдия. Опитът на ВСУ за заблуждаващ удар на юг с цел да се облекчи д****цевската групировка, не постигна никакъв успех.
Оттук нататък е интересно дали ВСН ще стоварят резерва си, за да сцепят котела на две и го ликвидират, или ще търсят развитие в друга посока. Или пък ще заемат отбранителна позиция, с оглед недопускане на деблокиране на котела.
И дали ВСУ няма да направят последен отчаян опит за това деблокиране, хвърляйки остатъците от резервите си по това направление. Което е рисков ход, защото оставя фронта без подсигуряване при евентуален разрязващ удар на резерва на ВСН, който досега така и не е влязъл в боя.

Не е вероятно армията на Новорусия да се хвърли в безмислена атака и да даде излишни жертви. По скоро ще държи ВСУ в котела ,който подобно на Иловайският не съществува , и ще ги използва като примамка за атаки целящи деблокиране. Атакуващите винаги понасят много по големи загуби от отбраняващите се... Очертава се един голям проблем за опълчението след приключване на същесвуването на ВСУ в "несъществуващият" котел - ще се наложи спешно намирането на преводачи от английски ,полски и други езици характерни за държавите членки на НАТО...

Върни се в “Архив”