Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 09 фев 2015 13:44

Betchualeng Arnaikem написа:
fcb_bg написа:Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото.

fcb_bg написа:производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.

Тук разликата е 8 пъти, как точно производството на кюлче от волфрам ще направи разликата 5 пъти по-малка?

Ми де да знам, аз с математиката съм скаран. Ама знам, че неръждавейка със златно покритие еди колко си грама, е в пъти по-евтина от същия грамаж злато.
Просто исках да цитирам това което съм чел - че волфрама е с почти същото тегло като златото и затова го използват за основа в кюлчета.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2015 13:47

FLANKER написа:Виж, за това си нямам на представа.
Би трябвало в сайта на МО на РФ да има нещо. :roll:

Щото един наш експерт съветва нашите ВВС да закупят по едно ято Ф 18 RAPTOR и МиГ 35. :lol:

Това май са най-новите разработки на Щатите и Русия и ми се струва мисия невъзможна. :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 фев 2015 13:48

THE G.A.M.E написа:

Щото един наш експерт съветва нашите ВВС да закупят по едно ято Ф 18 RAPTOR и МиГ 35. :lol:

Това май са най-новите разработки на Щатите и Русия и ми се струва мисия невъзможна. :|

Ехааааа, кой е тоз юнак? :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 фев 2015 13:50

Па и то Миг-35 по натовски стандарт ли ша ни го скалъпят, к'ви са тия тъпни?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 фев 2015 13:51

Ма кат' слушам Слънцето как ни реди за газов център, може направо и самолетоносач да поръчваме...

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2015 13:58

fcb_bg написа:Ехааааа, кой е тоз юнак? :)

Мернах го някъде преди дни, в материал обсъждащ евентуалното превъоражаване на ВВС.
Звучи хубаво на теория ( най-доброто от янки и руси ) ... Ама хората едвали ги продават към момента, точно тези серии. :?

fcb_bg написа:Па и то Миг-35 по натовски стандарт ли ша ни го скалъпят, к'ви са тия тъпни?

Не съм съвсем запознат със системата "свой-чужд", дето била невъзможно да се инсталира в настоящите ни МиГ 29, но май иде реч за необходим софтуеър.
Със сигурност по-новите модели МиГ-ове са снабдени с нужната електроника, за да се качи софтуеъра. :roll:

Иначе за мен, за нашите моментни финансови възможности, най-удачно би било да се пробваме за по една ескадрила МиГ 31 и F 18 "SuperXornet".
Не са най-нови технологии, ама пилотите ни са хвалени на всякъде и от всички, ще компенсираме с опит и пилотски възможности. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

stov
Контакти:

Мнениеот stov » 09 фев 2015 14:16

fcb_bg написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
fcb_bg написа:Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото.

fcb_bg написа:производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.

Тук разликата е 8 пъти, как точно производството на кюлче от волфрам ще направи разликата 5 пъти по-малка?

Ми де да знам, аз с математиката съм скаран. Ама знам, че неръждавейка със златно покритие еди колко си грама, е в пъти по-евтина от същия грамаж злато.
Просто исках да цитирам това което съм чел - че волфрама е с почти същото тегло като златото и затова го използват за основа в кюлчета.

Само да вметна, че най-големите производители на волфрам са Китай и Русия. За 2011 год. от 62 000 тона в цял свят Китай е произвел 52 000, а Русия 2500 тона.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 фев 2015 14:23

THE G.A.M.E написа:
FLANKER написа:За 29-ката, най - вероятно е така , братле- Израел.

Каква им е политиката на руснаците относно продажбата на оръжия, и като цяло на самолети ? :roll:

Не знам по правилник как е, ама реално никога не продават нещо с реалните качества на модела. В машините за износ задължително има спад на качеството спрямо машини от същия модел, които те употребяват.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2015 15:38

THE G.A.M.E написа:

Ехх, мечтииии :)
П.П.Рапторът е F-22,a F-18 e Super Hornet
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2015 15:53

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Ехааааа, кой е тоз юнак? :)

Мернах го някъде преди дни, в материал обсъждащ евентуалното превъоражаване на ВВС.
Звучи хубаво на теория ( най-доброто от янки и руси ) ... Ама хората едвали ги продават към момента, точно тези серии. :?

fcb_bg написа:Па и то Миг-35 по натовски стандарт ли ша ни го скалъпят, к'ви са тия тъпни?

Не съм съвсем запознат със системата "свой-чужд", дето била невъзможно да се инсталира в настоящите ни МиГ 29, но май иде реч за необходим софтуеър.
Със сигурност по-новите модели МиГ-ове са снабдени с нужната електроника, за да се качи софтуеъра. :roll:

Иначе за мен, за нашите моментни финансови възможности, най-удачно би било да се пробваме за по една ескадрила МиГ 31 и F 18 "SuperXornet".
Не са най-нови технологии, ама пилотите ни са хвалени на всякъде и от всички, ще компенсираме с опит и пилотски възможности. :mrgreen:

МиГ-31 оперира на огромни територии.В България докато излети и вече ще е над Черно море или Турция. 8-) Скоростта му е малко над 3000км.Максималната му маса е около 56 000кг.,
Виж, модернизирани или по- нови версии на МиГ-29(палубен вариант,който каца даже и на грунд), Ф-18, Грипен или Рафал съм по- съгласен. :)
Последна промяна от FLANKER на 09 фев 2015 18:16, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”