vaskonti написа:Нещата изобщо не са толкова елементарни. Ако бяха така, както ги представяте, щяхте да биете всички в България и то с разлика. А вие падате от отбори като Любимец и Хасково, а както и да го гледаме, Марек са по-добри от тях, макар и не с много. Естествено, това далеч не значи, че при нормални обстоятелства е нормално да ви бият. Но нормални ли бяха обстоятелствата? Всички видяхте поведението на защитниците на Марек в мача срещу Лудогорец, добавете към това поведение и изказването на треньора. Това изказване е идеркн опризнаване в прав текст, че са легнали. И не ми обяснявайте, че това е било тото или нещо от сорта. Още по-малко ми обяснявайте как са били съпричастни с каузата и ви били пазели от контузи. Макар че, дори и това да е така, то бива пазене, ама заобикаляне на нападателите от 2-3 метра ми се вижда малко прекалено.
Да, нещата наистина не са елементарни, но имат различни гледни точки, но в повечето случаи ако се гледат безпристрастно имат определена логика и обяснение. Но за да е удобно и оправдателно се посочва определен мач който е решил първенството - от над 30 мача. Така беше и преди 3 години - мача решил първенството беше Миньор - Лудогорец. Няма значение че разликата в точките бе 6, а следващия кръг дори стана 8. Сега Марек, едно е да твърдиш че са били стимулирани от Лудогорец - това означава че Домусчиев финансира собствения си отбор, отделно стимулира отбор да играе симулативно срещу собствения му, отделно стимулира отбори да играят както по-принцип трябва срещу ЦСКА, за съдии заделя някой лев, а и за ТВ права. И това за едната титла, която не е сигурно дали ще му гарантира възвращаемост. Друго е да се твърди дали Марек са си нагласили мача и поведението им да е било такова. По съм склонен да го вярвам - разследваха ги и ги санкционираха за подозрителни мачове, а и имаха и други домакински мачове, които загубиха "леко", но за тях не се говори, защо. И за треньорчето им - бил се изказал неподготвен. Ти ако си треньор и си нагласил мача заедно с момчетата си, няма ли поне малко да се направиш на клоун и да замажеш поне малко положението. Защо да се излагаш и издаваш като кифладжия. Няма логика. Излизаш оплюваш съдиите, терена, имал си контузени, наказани, момчетата не за вземали заплати и каквото искаш. Това да се свежда развитието на първенството до един или два мача естествено ще срещне подкрепа, но само от свои съидейници, и нищо повече. Всеки да си гледа отбора и толкова. Другото на терена.