Кой е виновен за вчерашният хаос в София?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Re: Кой е виновен за вчерашният хаос в София?

Мнениеот shumkar_44 » 07 фев 2015 20:10

Жалко, вчера щях да ходя в София за първи път от много години насам. Софиянките още ли си струват, та да знам дали изобщо да ходя в този сняг?
Толстолоб, на теб съм роб.

pomiqr222

Мнениеот pomiqr222 » 07 фев 2015 20:14

shumkar_44 написа:Жалко, вчера щях да ходя в София за първи път от много години насам. Софиянките още ли си струват, та да знам дали изобщо да ходя в този сняг?

Останали са около 1000 софиянки, останалите са пришлци от България, Македония и някоя друга ислямска държава.
Добрият не трябва да страда, а лошият задължително трябва да отнесе здрав и подробен пердах. Дори повече от заслуженото, та да не му минава и помен от мисъл да прави нови поразии.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 07 фев 2015 20:30

pomiqr222 написа:Останали са около 1000 софиянки, останалите са пришлци от България, Македония и някоя друга ислямска държава.

Ясно. На мен ми е втръснало от нашите в Смолян, но щом дори в София ги внасят, значи по-добре да не ходя. Ще си дъвча тригуните до пръсване, то се е видяло.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
gacobacov
Контакти:

Мнениеот gacobacov » 07 фев 2015 20:34

Защо ли не затвориха София за 24 часа като Ню Йорк миналата седмица (за горе-долу същото количество сняг), само си представете реакцията на средностатисическия Ганьо че са му забранили да кара гоУфо, каква забава ще е :lol:
Обаче иначе пътните артерии трябвало да бъдат изчистени за макс два часа и то баш между 17- 19 часа в делничен ден насред целия трафик.. Да не сме внесли някакви нови нано-снегорини, които могат да се провират между автомобилите, за които не знам :lol:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 07 фев 2015 22:19

Aleksandrov 81 написа:100 % не лъже човека, не знам ти от къде си се прибирал, но снощи от Обеля до Овча купел три часа сме се прибирали, от 17 часа до 20 часа. Първият снегорин които видях беше в 19 часа на околовръстното и се опитваше да направи обратен завои на кръстовището на "Филипините" познай да ли не беше направил километрично задръстване. Автомагистрала "Люлин" беше непроходима от аварирали тирове. Полицаите се опитваха да регулират движението, но май повече пречеха /с еди фенерчета светкат, махат/. Катастрофи имаше почти на всяко кръстовище.
От три дена се знае, че в петък ще вали обилен сняг и какво пак ИЗНЕНАДА. Един въпрос - ДОКОГА!!!???
Друг път има снегорини, които да чакат на определени места. Вчера ги нямаше. В 19.30 по Обиколна в Овча купел не беше минавал снегорин /или поне не си личеше/, снега беше над 15 см. и коловозите бяха сериозен проблем.
Отчитам фактите, че снеговалежа бе обилен и шофьорите камикадзета бяха се изпонаджаскали където бе възможно, но не мога да приема дезорганизацията и малоумщината.

Харесва ми как във всяка политическа тема наизскачат такива прекрасни тролове с уж умерени мнения, включващи "щофьорите камикаджета" :evil: Брат, кажи къде я намери тая работа, аз без пари си пиша мнения по форумите :/

Иначе днес пътувах много по България... уж видях снегорини... половината път беше перфектен, другата половина - целия в лед... та да, народът е виновен... избираме си ги :)
[center]Изображение[/center]

skoda1980
Контакти:

Мнениеот skoda1980 » 07 фев 2015 22:19

Никой не е виновен! За 3 часа паднаха 25 см мокър сняг. Бях в Кьолн преди 2 години, март месец падна сняг по същия начин и стана абсолютно същото, но не видях никой никъде да псува и да се заяжда. В 21,00, 4 часа след първите снежинки големите улици бяха чисти вече. Вие какво искате да ги ловят във въздуха ли?

Потребителски аватар
bobbi
Контакти:

Мнениеот bobbi » 07 фев 2015 22:52

В час пик снегорина не може да се придвижи по-бързо заради трафика. Паркирай по правилата,не да ми спираш по средата на платното и ходиш да си вземеш кафе или цигари,или на ъгъла и като трябва да мине по-голяма кола/пожарна,снегорин и т.н./ да не може да завие. Не карай по бус лентите и трамвайните линии. Сложи зимни гуми на колата а не галоши сигурно едно50-60% карат с износени гуми. Колата е лукс който не всеки може да управлява и да си позволи. Спазвай ограничението за населено място/50км.ч./ 80км.ч. на Цариградско и Околовръстното и 70км.ч. на България. Очаквам някой да припознае себе си в горните редове и да започне да плюе. Давай ти си,селянин прост! Препълнихте София със селяния и боклук по улиците! ИЗЛЕЗ И СИ ПОЧИСТИ СНЕГА ПРЕД ВХОДА!

Потребителски аватар
bobbi
Контакти:

Мнениеот bobbi » 07 фев 2015 22:56

Captain Stottlemeyer написа:
fcb_bg написа:...Спрете да се правите на държава в държавата и проблемът ще се реши от само себе си.

Никой не се прави на държава в държавата. Нормално е София да има по-специален статут като столица на България. Така е навсякъде по света. Освен това, тук живее (по официални данни, по неофициални е много повече) една шеста от населението на страната. Друг е въпросът, че вчера пристигнали в София провинциалисти, които още прескачат трамвайните релси, за да не ги хване ток, се правят на велики. Изоставили са родните си места (понякога и професиите си), живеят на квартира в някоя панелка, мият ти колата на някоя мивка, или я зареждат с гориво на някоя бензиностанция, сервират ти в ресторанта, или редят щандовете в супермаркета, от който пазаруваш, но са вече са голяма работа - столичани... :lol: :lol: :lol:
П.П. И още нещо, във връзка с последното ти мнение: Ти явно не правиш разлика между почистване на улици (което е работа на общината) и на тротоари (което е задължение на живущите/работещите в прилежащите сгради и търговските, или други обекти, намиращи се в тях). Личи си, че си селянче (руско мужиче), което още прескача трамвайните релси... :mrgreen:

Напълно съм съгласен с теб,Капитане!

Потребителски аватар
bobbi
Контакти:

Мнениеот bobbi » 07 фев 2015 22:57

dafquezz написа:Айде стига ревали бе, все някой ви е крив! Такива неща се случват в далеч по-уредени държави от нашата. Извадете си главите от гъзоветe и се огледайте. Полша не се ли наводни брутално преди година-две? Една огромна част от Германия не беше ли парализирана от сняг миналата година?! Същата тая Германия, дето я имате за рая на земята - хората там нямат проблеми и подритват пачки евро по улиците. Пуснете 9гаг и вижте холандците как се подиграват на собствените си железници - пада 5см сняг и влакове НЯМА, ама не да закъсняват, няма ги въобще. Американците буквално затвориха не кой да е град, а Ню Йорк, за почти 24 часа, да чакат сняг дето така и не дойде, въпреки милиардите загуби за икономиката, е, още никой не е свалил кмета/конгреса/президента. Shit happens, това е положението. Хората бяха излязли и работеха още около 17 часа вчера, видях ги с очите си, просто понякога не може да се изрине двумилионен град по-бързо, отколкото навалява. Не съществува такъв град. Кой бил виновен, ами зима е, вали сняг, ако щете вярвайте. Снегът през зимата е едно от малкото неща, за които депутатите не са виновни, колкото и да ви се иска да са виновни за всичко на тоя свят.
Допускам, разбира се, че общината сигурно не е свършила перфектна работа навсякъде едновременно, ама много бързо забравихте, а някои от вас сигурно и не знаят какво беше само преди десетина години, когато се разчиташе единствено на пролетта да реши проблема със снега. И ако се падне снежна пролет си ебавaхме майката да газим сняг до колене НАВСЯКЪДЕ по 4-5 месеца годишно.
И само да ви напомня, от много критики по форумите да не забравите да си изринете пред входа, щото е ваше задължение. Да няма после тема "кой е виновен за хаоса пред входа и що тия педaли от общината ми набиха акт".

+1

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 08 фев 2015 00:09

Ей, най-горещо ви пожелавам европейския Пловдив да го изберат за столица на Бг !
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Върни се в “Свободна зона”