Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот 1982 » 04 фев 2015 22:30

Рубладжийчетата нямат почивен ден, по 24 часа и 7 дена дежурят тук и бранят виртуално любимата Русия. Това осмисля жалкия им животец. :oops: :oops:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Поручик Голицын

Мнениеот Поручик Голицын » 04 фев 2015 22:34

diplomat написа:
Поручик Голицын написа:
diplomat написа:
Поручик Голицын написа:Е, Путин определено носи вина, че не се намеси и не предотврати изтреблението на толкова народ в Донбас, както и че впоследствие не оказа достатъчно подкрепа, за да бъдат прекършени отдавна кървавите ръце на хунтата. Оправданието му може да бъде само опасението от избухване на световен военен конфликт, при който победители не може да има.
А другата страна - там просто са изверги, мародери, същества, лишени от всичко човешко. И, между другото, горещо подкрепяни от недоразумението (срам ме е да го нарека български президент) Роско.

Това вече си е твое мнение, което аз обаче не споделям. :|

А може би споделяш мълчанието на ЕС, за което по-горе писа колегата? И поддържаш морално Роско?
Иначе горещо одобрявам опитите ти, наистина засега не много сполучливи, да изучаваш руския. Но бъди сигурен, рано или късно, по-вероятно рано, това ще ти бъде шанса в живота.

Мълчанието не го споделям, но донякъде го разбирам. Роско няма даже и да го коментирам. Ще повторя, все пак повторението е майка на знанието - и двете страни на този конфликт са виновни за определени неща. Знам обаче, че няма как да се съгласиш с това, така че дискусията ни е безпредметна и ще доведе само до конфронтация.

Втората част от мнението ти не я разбрах - това заплаха ли е? :?

В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Не, няма никаква заплаха, а точно обратното - препоръка чрез допира с една велика култура с български корени да си осигуриш по-добро място в задаващия се многополюсен свят.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 фев 2015 22:38

Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Не, няма никаква заплаха, а точно обратното - препоръка чрез допира с една велика култура с български корени да си осигуриш по-добро място в задаващия се многополюсен свят.

Честно казано, така формулирана, "препоръката" ти определено ми звучи заплашителна. Нотки на реваншизъм ли усещам?

Потребителски аватар
Поручик Голицын

Мнениеот Поручик Голицын » 04 фев 2015 22:44

diplomat написа:
Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.

Честно казано, така формулирана, "препоръката" ти определено ми звучи заплашителна. Нокти на реваншизъм ли усещам?

Кое толкова те плаши? Че светът ще става все по-малко еднополюсен? Или си привърженик на идеята всички ние да отработваме печатаните без покритие долари? Макар че има парадокс - в САЩ много се цени знанието на руския език, много повече, отколкото на което и да е друго място по света.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 фев 2015 22:52

Поручик Голицын написа:
diplomat написа:

Честно казано, така формулирана, "препоръката" ти определено ми звучи заплашителна. Нокти на реваншизъм ли усещам?

Кое толкова те плаши? Че светът ще става все по-малко еднополюсен? Или си привърженик на идеята всички ние да отработваме печатаните без покритие долари? Макар че има парадокс - в САЩ много се цени знанието на руския език, много повече, отколкото на което и да е друго място по света.

Аз написаното от теб го разбрах като задаване на някакво ново държавно управление, което ще котира определени идеали; определени хора ще бъдат печеливши поради предаността си, а други ще понесат последствията си от своите "прегрешения". И тъй като следя публикациите ти тук, както и преди това, реших, че търсиш как тайно да ме порицаеш и предупредиш. ;) :mrgreen:

Потребителски аватар
Поручик Голицын

Мнениеот Поручик Голицын » 04 фев 2015 23:01

diplomat написа:
Поручик Голицын написа:
diplomat написа:

Аз написаното от теб го разбрах като задаване на някакво ново държавно управление, което ще котира определени идеали; определени хора ще бъдат печеливши поради предаността си, а други ще понесат последствията си от своите "прегрешения". И тъй като следя публикациите ти тук, както и преди това, реших, че търсиш как тайно да ме порицаеш и предупредиш. ;) :mrgreen:

Ако се плашиш от неокомунизъм, бъди спокоен - такъв няма да има, освен ако не се преселиш в някой кибуц.
Но пък според мен ще има трети път и доста държави вече го налучкват. Ние определено не сме от тях. И понеже от разрушавате на статуквото ще загубят господстващите в момента, можеш да видиш кой и за какво се намесва в цял свят. Както и кой е в състояние да му се опре.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 фев 2015 23:24

Поручик Голицын написа:
diplomat написа:
Поручик Голицын написа:
diplomat написа:

Ако се плашиш от неокомунизъм, бъди спокоен - такъв няма да има, освен ако не се преселиш в някой кибуц.
Но пък според мен ще има трети път и доста държави вече го налучкват. Ние определено не сме от тях. И понеже от разрушавате на статуквото ще загубят господстващите в момента, можеш да видиш кой и за какво се намесва в цял свят. Както и кой е в състояние да му се опре.

Русия също е част от господстващите, колкото и да не искаш да го признаеш. ;)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 05 фев 2015 08:54

dunavfc написа:
sin4ec написа:Забележете, че ЕС ( за САЩ и не говоря) не осъди НИТО ЕДНО ДЕЙСТВИЕ на Киев! И фосфорните бомби, и касетъчните заряди, и обстрела с тежка артилерия и РСЗО на градове и селца, и бомбардировките на градове и селца, масовите гробове( :!: ), десетките детски ковчези! Над милион напуснали домовете си! Ни дума, ни вопъл, ни стон!
Факт, факт и още хиляда пъти факт! А това са престъпления срещу човечеството! Записани, зафиксирани и документирани!
Къде са ценностите и моралът? Руска пропаганда било, а?
Кой евродемократ осъди днешния обстрел на болницата в Донецк, кой?
Никой. Гробно мълчание. Тишина.

Същият контра въпрос мога да ти поставя за това, кога Русия е осъдила някакво действие на бунтовниците. Разбира се, че ЕС ще следва същата логика, все пак е от другата страна на конфликтът.

Чакаай, чакай :!: Тука нещо не е наред ... Нали руснаците са лошите, които не зачитат човешките права и не ценят живота, така че до голяма степен би било нормално да подкрепят една теза от рода "целта оправдава средствата". От друга страна, обаче , ЕС е супердемократичен следренесансов конгломерат, в който човешките права и живота са на първо място - е, що си траят като п*тки тогава :?: :?: Като казваш 2, ще кажеш и 200 ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 фев 2015 11:39

dunavfc написа:Винаги съм се чудил, как Русия съумява да поддържа, толкова големи и различни територии. Ако цяла Русия беше съставена от руснаци, бих разбрал, ама то, какво ли няма в Руската Федерация. Подозирам, че в даден момент ще има разцепление, но да видим.

Така да го кажа в момента Руската федерация е сбор от ресурси, акъл, технология, армия и т.н. идващи от различни части и етноси на страната, които заедно сформират суперсилата Русия, но поотделно биха били държави, които са или без ресурси и с минимално значение или с ресурси и дойна крава на някого. Към момента според мен разцеплението ще е убийствено за всички.

От една страна смятам, че в момента просто за всички ще е вреден сепаратизма в Русия - едните не могат без потенциалните сепаратистки региони, другите пък според мен нямат сили в момента да се справят сами, от друга съм съгласен, че е редно да се направят решителни крачки в полза на регионите, които все пак правят Русия ресурсна суперсила.

Aми да речем ако Сибир се отцепи.. ще е нужен много акъл там. Ресурси ще има, но ще е нужна технология, мозъци, ръководители.. мисля, че ще е добре да се замислят дори за отбраната си и същевременно ще е нужна далновидност за да използват ресурсите за себе си, а не да се окажат задигнати от чужди "инвеститори". Ако се справят с тия предизвикателства региона би могъл да процъфтява а парите ще потекат. Само дето Сибир не може да направи това от раз, не може да го направи сам и независим и за 10 години. Ако не друго - хора за всичко това няма.

На мястото на сибиряците първо бих натиснал за повечко привилегии, и не говоря само за пари: фонд за образование, научни институти, допълнително благоустройство, инфраструктура, кампания за привличане на нови заселници. Тези неща биха помогнали на региона примерно след 10 или 20 години да е готов да съществува и самостоятелно ако се наложи. А ако от своя страна Москва се съобрази с подобни желания.. кой знае, може в Сибир да решат, че не държат да мислят за отцепване, сепаратизма може да изчезне по естествен път още в зародиш.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 фев 2015 11:45

diplomat написа:Йордания е екзекутирала двама джихадисти, след като ИДИЛ са сторили същото с техен гражданин; това е начина да се отговори на тези псета!

Ааа нечестно е, обещанието беше за 6 джихадиста!
Занапред трябва да се въведе традицията екзекуцията на джихадист да се извършва от кюрдска жена. Първо, джихадистите и кюрдите се търпят колкото политик и честност, второ кюрдите с бясната си съпротива заслужиха това удоволствие, включително много техни жени, трето за един вярващ мюсюлманин това да умре от ръката на жена е кошмар, понеже му затваря вратата за Рая автоматично. За някои хора може да звучи странно, ама някои от тях ще предпочетат да ги нарежат живи.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”