Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
diplomat написа:Поручик Голицын написа:diplomat написа:Поручик Голицын написа:Е, Путин определено носи вина, че не се намеси и не предотврати изтреблението на толкова народ в Донбас, както и че впоследствие не оказа достатъчно подкрепа, за да бъдат прекършени отдавна кървавите ръце на хунтата. Оправданието му може да бъде само опасението от избухване на световен военен конфликт, при който победители не може да има.
А другата страна - там просто са изверги, мародери, същества, лишени от всичко човешко. И, между другото, горещо подкрепяни от недоразумението (срам ме е да го нарека български президент) Роско.
Това вече си е твое мнение, което аз обаче не споделям.
А може би споделяш мълчанието на ЕС, за което по-горе писа колегата? И поддържаш морално Роско?
Иначе горещо одобрявам опитите ти, наистина засега не много сполучливи, да изучаваш руския. Но бъди сигурен, рано или късно, по-вероятно рано, това ще ти бъде шанса в живота.
Мълчанието не го споделям, но донякъде го разбирам. Роско няма даже и да го коментирам. Ще повторя, все пак повторението е майка на знанието - и двете страни на този конфликт са виновни за определени неща. Знам обаче, че няма как да се съгласиш с това, така че дискусията ни е безпредметна и ще доведе само до конфронтация.
Втората част от мнението ти не я разбрах - това заплаха ли е?
Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Не, няма никаква заплаха, а точно обратното - препоръка чрез допира с една велика култура с български корени да си осигуриш по-добро място в задаващия се многополюсен свят.
diplomat написа:Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Не, няма никаква заплаха, а точно обратното - препоръка чрез допира с една велика култура с български корени да си осигуриш по-добро място в задаващия се многополюсен свят.
Честно казано, така формулирана, "препоръката" ти определено ми звучи заплашителна. Нокти на реваншизъм ли усещам?
Поручик Голицын написа:diplomat написа:Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Честно казано, така формулирана, "препоръката" ти определено ми звучи заплашителна. Нокти на реваншизъм ли усещам?
Кое толкова те плаши? Че светът ще става все по-малко еднополюсен? Или си привърженик на идеята всички ние да отработваме печатаните без покритие долари? Макар че има парадокс - в САЩ много се цени знанието на руския език, много повече, отколкото на което и да е друго място по света.
diplomat написа:Поручик Голицын написа:diplomat написа:Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Кое толкова те плаши? Че светът ще става все по-малко еднополюсен? Или си привърженик на идеята всички ние да отработваме печатаните без покритие долари? Макар че има парадокс - в САЩ много се цени знанието на руския език, много повече, отколкото на което и да е друго място по света.
Аз написаното от теб го разбрах като задаване на някакво ново държавно управление, което ще котира определени идеали; определени хора ще бъдат печеливши поради предаността си, а други ще понесат последствията си от своите "прегрешения". И тъй като следя публикациите ти тук, както и преди това, реших, че търсиш как тайно да ме порицаеш и предупредиш.![]()
Поручик Голицын написа:diplomat написа:Поручик Голицын написа:diplomat написа:Поручик Голицын написа:В какво са виновни двете страни вече, надявам се, изяснихме достатъчно ясно.
Аз написаното от теб го разбрах като задаване на някакво ново държавно управление, което ще котира определени идеали; определени хора ще бъдат печеливши поради предаността си, а други ще понесат последствията си от своите "прегрешения". И тъй като следя публикациите ти тук, както и преди това, реших, че търсиш как тайно да ме порицаеш и предупредиш.![]()
Ако се плашиш от неокомунизъм, бъди спокоен - такъв няма да има, освен ако не се преселиш в някой кибуц.
Но пък според мен ще има трети път и доста държави вече го налучкват. Ние определено не сме от тях. И понеже от разрушавате на статуквото ще загубят господстващите в момента, можеш да видиш кой и за какво се намесва в цял свят. Както и кой е в състояние да му се опре.
dunavfc написа:sin4ec написа:Забележете, че ЕС ( за САЩ и не говоря) не осъди НИТО ЕДНО ДЕЙСТВИЕ на Киев! И фосфорните бомби, и касетъчните заряди, и обстрела с тежка артилерия и РСЗО на градове и селца, и бомбардировките на градове и селца, масовите гробове(), десетките детски ковчези! Над милион напуснали домовете си! Ни дума, ни вопъл, ни стон!
Факт, факт и още хиляда пъти факт! А това са престъпления срещу човечеството! Записани, зафиксирани и документирани!
Къде са ценностите и моралът? Руска пропаганда било, а?
Кой евродемократ осъди днешния обстрел на болницата в Донецк, кой?
Никой. Гробно мълчание. Тишина.
Същият контра въпрос мога да ти поставя за това, кога Русия е осъдила някакво действие на бунтовниците. Разбира се, че ЕС ще следва същата логика, все пак е от другата страна на конфликтът.
dunavfc написа:Винаги съм се чудил, как Русия съумява да поддържа, толкова големи и различни територии. Ако цяла Русия беше съставена от руснаци, бих разбрал, ама то, какво ли няма в Руската Федерация. Подозирам, че в даден момент ще има разцепление, но да видим.
diplomat написа:Йордания е екзекутирала двама джихадисти, след като ИДИЛ са сторили същото с техен гражданин; това е начина да се отговори на тези псета!
Потребители, разглеждащи този форум: CSKA69, rhaegar и 2 госта