Captain Stottlemeyer написа:nicromanser написа:мир на праха на убитите, но какво са очаквали след като заради тях БЪЛГАРИЯ е обявила война на САЩ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ, СССР и други
що за политици са били за да направят тая върховна глупост и да подложат страната на бомбандировки...
заради тях са убити хиляди невинни граждани, жени, деца, старци.
ако сега някой политик обяви война на всички тия, може би и ние бихме му спретнали един народен съд!!!
1. България
не е обявявала война на СССР. СССР обявява война на България на 5 септември, 1944 г., а през 1941 и 1942 година (без да е обявена война) съветски самолети бомбардират български градове в Северна България. Българското участие във войната срещу СССР се свежда до изпращането на един санитарен влак на съветска територия.
2. Освен правописните ти грешки, които говорят за липса на елементарни познания (ниво първи и втори клас), ти показваш абсолютно невежество по въпросите на историята. България не обявява война на Франция по простата причина, че Франция капитулира още през юни, 1940 година.
3. Още през лятото и есента на 1941 година (отново без да е обявена война) югославски и британски самолети (заедно с руските ни братя) бомбардират български градове.
4. България обявява война на САЩ и Великобритания на 13 декември 1941 година в качеството си на съюзник на Германия и участник в Тристранния пакт.
5. Сериозните американски и английски бомбардировки (главно над София) са в края на 1943 г. и първата половина на 1944 година, след разгръщането на съюзническите операции в Средиземноморието и десанта в Италия.
П.П. Извън темата: Оправи си никнейма, защото в една дума на английски език имаш 2 (две) грешки!...

ти тъй наречения капитан дето си слагаш титли без заслуги си освен неграмотен исторически и глупав практически човек
намираш нещо за което да се хванеш и започваш да критикуваш другите без да си даваш сметка колко се излагаш сам самия
да реално БЪЛГАРИЯ не е обявявала война, но косвено сме обявили като сме помагали с каквото можем на немската армия, това се нарича съучастничество и в много случай е по-лошо даже от деянието. тези които защитаваш така борбено са довели страната до национална катастрофа и за малко до подялба на БЪЛГАРИЯ между ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ, РУМЪНИЯ нима си въобразяваш, че като съюзници на ГЕРМАНИЯ някой щеше да ни цепи басма след погрома. сред тези който защитаваш има и детеубийци дори без съд и присъда само случая в село ЯСТРЕБИНО е достатъчен като факт. народния съд осъжда подпоручик Константин Йорданов на смърт за това престъпление, но за теб явно това е нищо.
относно правописа ми, да всеки има трески за дялане без теб разбира се както всички виждаме, толкова съм учил до 2 клас толкова мога да пиша, но явно ме разбираш доста добре щом отговаряш макар и като папагал винаги все по един и същ начин.
относно тъй наречения правилно никнейм от теб...хубава правилна дума...смени я с някоя по-българска, за разлика от теб аз знам как се превежда никромансер и с к и със с, но ти на дали