Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Post of the Day

Мнениеот GOLEADOR » 29 яну 2015 02:03

1982 написа:Единственото ляво в БСП е Кристиян Вагинин, по-точно - сексуалната му ориентация.

:lol: :lol: :lol: Разсмя ме от сърце.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот fcb_bg » 29 яну 2015 02:23

dunavfc написа:
fcb_bg написа:Какви сини каски да влязат при положение, че от другата страна стои Русия? Т'ва да не е Сърбия? не е толкова далечен споменът от Сърбия, когато Майк Джаксън отказва да изпълни заповедта на Уесли Кларк за поемане на контрола над летището в Прищина, което е под контрола на руски части. Казва му в прав текст: Аз няма да стана причина за избухването на 3-та световна война. Отказвам да изпълня заповедта.

Абе, аз да питам, тоя прословут руски военен гигант, защо винаги воюва със колоси, като Грузия, Молдова, Дегестан и Чечня и незнайно, защо, дори и понякога губи, както беше в първата Руско - Чеченска война... Не спирам да слушам от всякъде, какъв невероятен и неповторим военен потенциал има Русия, как ракетите, самолетите, корабите и бомбите им били нещо невиждано, войниците им били непобедими и т.н. пък исторически в последните 25 год. доста гафове станаха.

Но иначе, Европа, САЩ и Израел ще бъдат премазани за 24 от руската мечка, ако поиска...Замислете се над това, че не може държавата ти да тъне в мизерия и нищета, въпреки, че притежаваш най-големите природни богатства на света и да се дърлиш над страни, които са на светлини години напред пред теб.

Само за сведения, военният бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Русия и, като знам, как се харчат държавни пари и в двете страни, то трудно ми е да повярвам, че през годините руската техника е задминала тази на американците.

Че САЩ с кой са воювали сами, бе, мозък? А? Май, май 'се ходят да събират коалиции и май май ще излезе, че сами никъде не са отишли. Що тъй, нал' са големата военна световна сила? Русия се ОТБРАНЯВА, ти си вервай на приказките, че е АГРЕСОР.
Даже чувам разни шматки, че Путин тръгвал да завзема Европа, Балтика, света... та тез геги му викат Путлер. Асоциацията, за да се насади правилното мнение сред стадото, мисля че е ясна.
само за сведение, защо е такъв военният бюджет на САЩ? Много ИСКАМ да ми кажеш защо имат такъв военен бюджет и войници извън техна територия. Друга държава аналог? Некой им е обявил война ли? И тоз, сегашният им бюджет е малък. Къде по-раздут сме виждали. Уж заради един брадатко, но техен ученик навремето. Първото му име има 1 буква разлика със сегашния им президент. баси иронията.
Последна промяна от fcb_bg на 29 яну 2015 02:50, променено общо 2 пъти.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 яну 2015 02:31

ivan56 написа:
fcb_bg написа:Какви сини каски да влязат при положение, че от другата страна стои Русия? Т'ва да не е Сърбия? не е толкова далечен споменът от Сърбия, когато Майк Джаксън отказва да изпълни заповедта на Уесли Кларк за поемане на контрола над летището в Прищина, което е под контрола на руски части. Казва му в прав текст: Аз няма да стана причина за избухването на 3-та световна война. Отказвам да изпълня заповедта.

Русия официално нали не е страна в конфликта. Нали и тя част от ООН.Предполагам няма да е против за решаването на проблема.Пък и те тяхното си го взеха от Украйна.

Официално не е, само дето й правят нова цветна революция в двора. те и Щатите официално не са. Само дет си казаха, че са дали 5 000 000 000 долара там. Че кой па изобщо бръсне ООН за нещо, не ставай наивен. Псаки, тая тъпа минджа дето цял сввят й се смее на тъпотите, им се подигра с данните за бежанците от Украйна в Русия. Били завишени, рече луничавата мома. Ходели били при бабите си на гости, не били бежанци. тая дето не знае географията н аЕвропа. Че нали са украинци, бе, к'ви баби в Русия? Пълна неразбория. Тъй мият мозъката на масовката щатите, важното е да се определи врага и масата да е наясно, че той е враг. Винаги САЩ имат враг. Винаги! Нищо, че са на майната си, отделен континент и само веднъж им е обявявана война в техната история.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 29 яну 2015 03:24

fcb_bg написа:
dunavfc написа:

Абе, аз да питам, тоя прословут руски военен гигант, защо винаги воюва със колоси, като Грузия, Молдова, Дегестан и Чечня и незнайно, защо, дори и понякога губи, както беше в първата Руско - Чеченска война... Не спирам да слушам от всякъде, какъв невероятен и неповторим военен потенциал има Русия, как ракетите, самолетите, корабите и бомбите им били нещо невиждано, войниците им били непобедими и т.н. пък исторически в последните 25 год. доста гафове станаха.

Но иначе, Европа, САЩ и Израел ще бъдат премазани за 24 от руската мечка, ако поиска...Замислете се над това, че не може държавата ти да тъне в мизерия и нищета, въпреки, че притежаваш най-големите природни богатства на света и да се дърлиш над страни, които са на светлини години напред пред теб.

Само за сведения, военният бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Русия и, като знам, как се харчат държавни пари и в двете страни, то трудно ми е да повярвам, че през годините руската техника е задминала тази на американците.

Че САЩ с кой са воювали сами, бе, мозък? А? Май, май 'се ходят да събират коалиции и май май ще излезе, че сами никъде не са отишли. Що тъй, нал' са големата военна световна сила? Русия се ОТБРАНЯВА, ти си вервай на приказките, че е АГРЕСОР.
Даже чувам разни шматки, че Путин тръгвал да завзема Европа, Балтика, света... та тез геги му викат Путлер. Асоциацията, за да се насади правилното мнение сред стадото, мисля че е ясна.
само за сведение, защо е такъв военният бюджет на САЩ? Много ИСКАМ да ми кажеш защо имат такъв военен бюджет и войници извън техна територия. Друга държава аналог? Некой им е обявил война ли? И тоз, сегашният им бюджет е малък. Къде по-раздут сме виждали. Уж заради един брадатко, но техен ученик навремето. Първото му име има 1 буква разлика със сегашния им президент. баси иронията.

Толкова скандално мнение в което да не се засегне и 1 изречение от това, което съм написал не съм виждал отдавна. Нито дума за споменатите конфликти, само естествена реакция към вечният опонент САЩ. Обясни ми, ако обичаш за споменатите от мен конфликти, пък после, ако искаш ще разискваме и САЩ и техните успехи и провали.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 яну 2015 03:25

dunavfc написа:
Толкова скандално мнение в което да не се засегне и 1 изречение от това, което съм написал не съм виждал отдавна. Нито дума за споменатите конфликти, само естествена реакция към вечният опонент САЩ.

Кое му е скандалното, с кой да воюват, че да ти се докажат?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 29 яну 2015 03:49

Скандалното е, че споменах няколко места в които Русия воюва в близките 25 год. но ти вместо да засегнеш въпросът, веднага завъртя плочата за САЩ.
Русия ще се докажат, когато воюват със Китай, САЩ или Европа, това им е нивото, а не Дегестан или Чечня. За САЩ бих казал същото.
Аз лягам, надявам се утре да ми разкажеш за Руско-Чеченската война в началото на 90-те и какъв беше резултата.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 29 яну 2015 08:28

Messi_fan написа:
FLANKER написа:По -лошо,конфликтът да излезе извън пределите на Украйна.Силно ме притеснява въпросът за тази прословута база ,която НАТО иска да прави за постоянно на нос Шабла.До Крим са 400км.по въздух.А е паднало нещо там,а Европа е пламнала.А ние сме на първите редове.
П.П.Относно сините каски си нямам на идея какво трябва да се направи,защото тук много важна роля има и Русия,докато в Босна и Косово не беше така... :roll:

Добри анализи правиш. И искам да попитам, само на мен ли ми прави впечатление как всички медии гузно, гузно мълчат за натовската база на нос Шабла ? Не, сериозно. Само на мен ли ми прави впечатление, че никой думичка не споменава. Само една вечер по БТВ новините споменаха в рамките на 40 секунди, и то в средата на емисията. Как бихте коментирали това ? :roll: :|

Благодаря, колега.Ами според мен неслучайно се изредиха трима от най- високо командно ниво в България.Въпросът е защо нашите управници дума не обелват какво са говорили( заповядали) онези.Обществото трябва да знае в какво ни въвличат
Тук трябва да има референдум.Не може така с лека ръка да решаваш такива неща от името на целия народ.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 29 яну 2015 08:42

dunavfc написа:

Дунав, колко пъти трябва да се обяснява тук , че тези локални конфликти са предизвикани с цел да се дразни Русия?! Колко пъти трябва да се обясни, че в тези конфликти ако се използват едни по - различни руски оръжия , ще ги усетиш от Тбилиси до Лондон.Ти не разбираш ли , че Европа ще бъде попиляна?

Относно военните бюджети, виждаме кой в случая е агресорът.Бургерите обаче хвърлят грешни пари за безперспективни оръжия.Колко пъти ги видя в последните години да изпитват нова ракета?Дори до МКС летят с руски апарати в момента.
Преди две години двете томахавки , летящи към Сирия бяха прихванати и свалени от 5000 км.Това даде ръчната на великите бургери да почнат да с..ат бомбите над Дамаск тогава. стар сирийски ЗРК , свали " извънземния" Раптор. Смях.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 яну 2015 11:06

FLANKER написа:Шарлитата отново замлъкнаха за убитите днес 20 цивилни в Донецк и Луганск...

Те са убити демократично. Стига си ревал па ти, какво са 20 живота в името на аааа а са де на какво беше?
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Това се очакваше!

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 яну 2015 11:17

GOLEADOR написа:[center]Българи от Одеса на бунт срещу мобилизацията в украинската армия[/center]

Около 500 души бесарабски българи от село Кулевча в Одеска област се вдигнаха на граждански бунт срещу насилствената им мобилизация от киевските власти, влязоха в остра конфронтация и прогониха пратените от Киев военни мобилизационни разчети, съобщи БГНЕС.
"На бандеровците не е достатъчен геноцидът срещу нашия народ за последните 25 години. Не им стигат и политически убийства на българите. Никога няма да забравим нашите герои Милев и Николов, изгорени в Одеса. Днес дойдоха да мобилизират българите на война срещу Донбас. Хората излязоха на митинг и не му позволиха да прочете заповедта", пише в мрежата бесарабският българин Пьотр Рибаков.

Той споделя, че хората в селото говорят помежду си на български, а с офицера от украинската армия - на руски.

"Да не допуснем моите братя да загинат за чужди интереси! Нека Порошенко заедно с Турчинов и Яценюк да вземат пушките и да отиват на война! Моля, пишете обръщения към българското правителство и организирайте митинги в България в наша подкрепа", призовава българинът Рибаков.
[center][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9s4jIniyzUY[/youtube][/center]

Потъпкваните (според някои) от руснаците етнически българи обвиняват в геноцид и политически убийства украинците и отказват да подкрепят Киев. Някои от тях явно смятат майданци за виновни и за Одеското клане (нали това беше руска провокация и пропаганда?!). При това използвайки думичката "бандеровец" по адрес на властите...

Хайде сега чакам да ми обясните как малцинствата в Украйна не са били малтретирани, как нямали причина да откажат да се бият срещу сепаратистите и тям подобни, както се говореше по-рано тук. Било руска пропаганда.
Е, винаги може да кажете, че тези хора са с промити мозъци, в краен случай - рубладжии. Стандартна тактика при липсата на аргументи. Може би ако започнат да стрелят и по тях ще промените малко мнението си за етническия въпрос в Украйна?!
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Архив”