-1914- написа:plamenst7 написа:ehh написа:Браво за идеята, но друго ми е интересно. Защо трябва да се правят подобни мероприятия, като може просто залите и стадионите да са пълни на всяко домакинство? Трябва ли все ножът да опре до кокала, че да се сещаме за такива неща? И какво пречи всичко това - пълна зала "Армеец", билети по 10 лв и т.н., да се случи още на мача с Цедевита?
Много уместен въпрос! Приходите от билети са основно перо в почти всеки клуб. Тук стадионите и залите стават все по-празни и е нормално в тази ситуация финансите на клубовете да спаднат, а от там и нивото на самите отбори. Ето сега в продължение на 1 седмица има 3 домакински мача на БК Левски. Ако напълним зала Универсиада и за 3-те мача приходите ще са почти толкова, колкото от това събитие което се замисля.
Да, защото стадионите и залите (без Армеец) са стари. Не стават нито за деца, нито има молче в което може да паркираш жената за 2 часа.
На Запад стадионите са пълни не само заради по-високото качество на предложената услуга (от спортна гледна точка), а и защото имаш комфорт и ти се предлага
entertainment за цялото семейство.
Преди година някъде пуснах тема, дали е възможно Левски и ЦСКА да играят в общ стадион. Помня, че доста хора подкрепиха идеята.
Според мен ще се намерят веднага инвеститори за такъв проект.
Като цяло това ни трябва в София, един модерен стадион. С наличието на такъв, Левски си гарантира средна посещаемост от 10-15к на мач.
Справка: Букурещ. Дербито на Румъния привличаше толкова зрителски интерес колкото и нашето в момента, но след като вече имат нов стадион,
на дербито им си ходят по 40-50к човека.
То и да ги има новите стадиони, не мисля че разликата ще е чак толкова голяма от сегашното положение. Просто още го няма това в главите ни, че благодарение на нашите билетчета, отборът получава допълнителни финансови инжекции; няма я тази лоялност, различна от чисто фенската, ограничена в крайни ултраси.