|КУК|Челси - Ливърпул (1:1)

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

iznenada

Re: |КУК|Челси - Ливърпул (1:1)

Мнениеот iznenada » 28 яну 2015 11:49

gogovcite написа:
iznenada написа:
iliev72 написа:Стана хубав мач и можеше да е още по-хубав ако съдията си беше свършил работата и още при първата провокация беше дал на Коща картон.
При втората да му беше показал пътя към съблекалнята и при този интезитет на играта след 80 мин Челси щяха да се влачат по терена.
За пореден път виждам в Англия съдията да не е адекватен , а ги водят топ съдии.Не знам дали защото играта е много динамична , но снощи съдията вместо да озапти на време провокации и т.н. едвам не се стигна до бой заради Коща.
Искрено се надявам да въведат наказание като в хокея за оспорване и провокация - 10-15 мин играча да е на скамейката докато му се охладят страстите и да погледа как съотборниците му се мъчат заради неговата арогантност.В снощният мач при едно такова правило щяха да изкарат едно 30-45 мин с 10 човека който щеше да им се отрази здраво.
И като последно само ще кажа , че в този натурализаран испанец няма нищо бразилско.Няма и помен от техниката и фантазията на играчи като Зико,Сократес,Карека,Ривалдо,Роналдо,Роналдиньо,Кака,Бебето,Ромарио и още много други които са ни радвали в последните 30г.
Крайно време този наглец да го накажат с няколко мача за да разбере , че другите играчи трябва да се уважават.
От мача за първенство на там имаше един епизод в който Коща беше се качил на главата на Шкъртел и това ако не е за червен картон а ?!
И ако тогава бяха наказали за няколко мача за неспортментска игра нещата щяха да са други.

Така е ,на два пъти стъпи нарочно върху глезените на Джан и Шкъртел и след това провокира Джерард с агресивните си действия .Ако има некорумпирани ръководители в Англия ,те ще накажат по видеозапис тоя циганин със селски, евтини мръсни номера. Но Моуринката го защитава ,защото самия той е долен мръсник ,който учи играчите си на мръсотии .Точно като лилавия нос.

Коща игра провокативно снощи, но не мисля, че имаме причина да се оплакваме от съдията този път, защото имаше доста положения, в които ако се търсеше тенденциозност, можеше да отсъди в наша вреда.
Играхме добре. Можехме да вземем този мач така като го загубихме. Не виждам причина да сме недоволни от отбора. Според мен Джерард трябваше да бъде заменен от Лалана, Ловрен да влезе на мястото на Сако, а Джонсън да замени Маркович. Но няма никаква гаранция, че ако бяха направени тези смени щяхме да вземем мача.
С Балотели и Борини няма как да стане в такива големи мачове. Едва ли ще вземем нападател през този прозорец, но трябва да разкараме Бало и Борини, да вземем топ нападател през лятото и с идването на Ориги ще можем да кажем, че имаме достатъчно добре окомплектована нападателна четворка.

Да ,но нека разгледаме провиненията по техния ред ? Първо Коща настъпи нарочно Джан ,нали така ? Ако му се даде още тогава червен картон ,може би няма да се стигне до останалите ситуации на Хнедерсън и Лукас и мача ще придобие съвсем различен вид ,нали така ? Много моля ,нека гледаме реда .Много е важен реда на съдийските отсъждания .Важно е кое е първото .От къде знаеш ,че съдията не е бил гузен и за това не е изгонил Лукас и Хендерсън ?
За смените същото нещо .Ок ,има логика в това което казваш ,като смени ,но от къде знаеш в каква кондиция е Ловрен примерно ? Дали Роджърс иска да го пуска ? Няма как да знаем какво показва Ловрен на тренировки ,нали така ? Ако продължава да е пълен смях ,защо Роджърс да го пуска ? За да продължи хърватина да ни ебава майката ли ? Достатъчно мачове загубихме след негови грешки .Нека помислим и за тия неща ,нали така ? Треньора присъства на тренировъчния процес и най добре знае кой играч в какво състояние е .
Роджърс направи всичко вчера. Трябваше ни гол и той пусна всички нападатели за да търси гола ,но те се включиха зле.
Иначе да ,играхме много добре .Особено преди да отпаднем физически .Отново ги надиграхме .Биехме ги за първа топка ,показахме агресия ,точни пасове ,бързо изнасяхме топката с едно доксоване,създадохме и положения ,но не влезе тая пуста топчица ,дееба мама му и късмет. Но да не забравяме ,че имат и вратар .Ебати тигъра .Исках го и него в Ливърпул ,но не ме огря за съжаление .Тук е мястото да отбележа и доброто представяне на Миньоле.Ся на черното бяло ,никога не казвам .Беше в час и реагира добре на ситуациите.
Общо и от двата мача ние бяхме много по добрия отбор и заслужавахме много повече от тях да играем на Уембли .Както и да е ,важното е че имаме вече отбор . Отбор ,който след една година ще изглежда още по добре ,защото младите ще се развиват .Сверихме си часовниците с първия във ВЛ и го надиграхме и в двата мача .А щом надиграваме първия ,значи вървим в правилна посока .Спокоен съм .
Последна промяна от iznenada на 28 яну 2015 12:02, променено общо 2 пъти.
Ако някой ми следи коментарите от 3 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 28 яну 2015 11:53

Gogo не се оплаквам от сърдията.За мен това поредният мач /не само на Ливърпул/ в който съдиийте взимат неадекватни решения и според моите виждания те не могат да влизат в категорията на топ съдиите.Те не бива повече да свирят на това ниво защото с техните осъждания развалят мача.
А в снощният визирам , че още след като се разбра за скандала в предишният мач след първата провокация на Коща трябваше да му се връчи жълт картон и да бъде предупреден , че при следващата ще си тръгне по-рано.А то стана точно обратното - пълно толериране на неговото поведение.
И вече си мисля ,че тази свобода която е дадена в последните 20г на треньори-мениджъри по време на мач трябва да се махне.
Да се махне зоната и да не може да разговаря с 4 съдия.Само скамейката и толкоз и всичко да се решава от самите футболисти ,а треньора-мениджъра да казва каквото има на играчите по време на почивката.Не бива по никакъв начин да си влияе на отсъжданията на съдии.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 28 яну 2015 11:58

Е като гледам съдията в този мач не се трогна от Моу.

Потребителски аватар
Redneck

Мнениеот Redneck » 28 яну 2015 11:59

Първото полувреме ги смачкахте и трябваше да водите поне с 2-0, но шибани пропуски. После типично по Моуриньовски си взеха мача с типичния за него късмет, гол и прибиране компактно отзад!В продълженията Балотели за пореден път показа несериозно отношение в ключов момент! :x Тоя...не искам да използвам грозни епитети, просто е свършил за големия футбол и е с психика на малко дете. :roll:

iznenada

Мнениеот iznenada » 28 яну 2015 12:07

Redneck написа:Първото полувреме ги смачкахте и трябваше да водите поне с 2-0, но шибани пропуски. После типично по Моуриньовски си взеха мача с типичния за него късмет, гол и прибиране компактно отзад!В продълженията Балотели за пореден път показа несериозно отношение в ключов момент! :x Тоя...не искам да използвам грозни епитети, просто е свършил за големия футбол и е с психика на малко дете. :roll:

Така е ,много изтървахме . Накрая вече техния гол ,не беше кой знае колко важен .Смисъл те и без него пак се класираха . На нас ни трябваше гол ,така или иначе ,но не вкарахме .Накрая Хендерсън можеше да изравни ,ако беше я натиснал по добре тая топка с глава и да докара мача до дузпи ,но аз винаги съм казвал ,че на това момче не може да се разчита да вкарва голове ,особено пък важни . Но пък в игрово отношение показва леко израстване в последните мачове .Пак казвам,на черното бяло не мога да кажа . Точно обратното мога пък да кажа за Джерард и Маркович примерно ...слаб мач и за двамата .
Прав си за Балотели .Проблема му е в психиката ,иначе има качества .С него трябва да се работи предимно за психика .
Последна промяна от iznenada на 28 яну 2015 12:10, променено общо 1 път.
Ако някой ми следи коментарите от 3 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
gogovcite
Контакти:

Мнениеот gogovcite » 28 яну 2015 12:10

Да ,но нека разгледаме провиненията по техния ред ? Първо Коща настъпи нарочно Джан ,нали така ? Ако му се даде още тогава червен картон ,може би няма да се стигне до останалите ситуации на Хнедерсън и Лукас и мача ще придобие съвсем различен вид ,нали така ? Много моля ,нека гледаме реда .Много е важен реда на съдийските отсъждания .Важно е кое е първото .От къде знаеш ,че съдията не е бил гузен и за това не е изгонил Лукас и Хендерсън ?
За смените същото нещо .Ок ,има логика в това което казваш ,като смени ,но от къде знаеш в каква кондиция е Ловрен примерно ? Дали Роджърс иска да го пуска ? Няма как да знаем какво показва Ловрен на тренировки ,нали така ? Ако продължава да е пълен смях ,защо Роджърс да го пуска ? За да продължи хърватина да ни ебава майката ли ? Достатъчно мачове загубихме след негови грешки .Нека помислим и за тия неща ,нали така ? Треньора присъства на тренировъчния процес и най добре знае кой играч в какво състояние е .
Роджърс направи всичко вчера. Трябваше ни гол и той пусна всички нападатели за да търси гола ,но те се включиха зле.
Иначе да ,играхме много добре .Особено преди да отпаднем физически .Отново ги надиграхме .Биехме ги за първа топка ,показахме агресия ,точни пасове ,създадохме и положения ,но не влезе тая пуста топчица ,дееба мама му и късмет. Но да не забравяме ,че имат и вратар .Ебати тигъра .Исках го и него в Ливърпул ,но не ме огря за съжаление .Тук е мястото да отбележа и доброто представяне на Миньоле.Ся на черното бяло ,никога не казвам .Беше в час и реагира добре на ситуациите.
Общо и от двата мача ние бяхме много по добрия отбор и заслужавахме много повече от тях да играем на Уембли .Както и да е ,важното е че имаме вече отбор . Отбор ,който след една година ще изглежда още по добре ,защото младите ще се развиват .Спокоен съм .

Няма как да знаем кой в каква кондиция е. Затова написах, че няма гаранция дали щеше да вземем мача ако бяха направени смените така както аз ги виждам.
Не искам да съм адвокат на съдията, но си мисля, че той не повлия на изхода на двубоя като цяло. Ние имахме достатъчно полжения и ако бяхме вкарали поне едно можехме да вземем мача. Както и те имаха положения преди продълженията.
Хареса ми отбора и начина, по който играхме затова не виждам причина да критикуваме нито БР нито играта ни. Загубихме с добра игра и това е нормално, има такива мачове. Вече не сме онази група от мърди, който бяхме в началото на сезона, а сме отбор. На мен ми хареса, че играхме с тази схема и като гости на Челси и даже се получи много добре. Много е важно да не се издъним срещу Болтън и да продължим за другата купа. За топ 4 си мисля, че имаме сериозен шанс ако продължим с тази игра и Стъридж издържи без друга контузия до края на сезона (и покаже добра форма разбира се, защото не е гаранция дали ще играе както миналата година).
Последна промяна от gogovcite на 28 яну 2015 13:03, променено общо 1 път.
Hala Madrid

Потребителски аватар
gogovcite
Контакти:

Мнениеот gogovcite » 28 яну 2015 12:56

iliev72 написа:Gogo не се оплаквам от сърдията.За мен това поредният мач /не само на Ливърпул/ в който съдиийте взимат неадекватни решения и според моите виждания те не могат да влизат в категорията на топ съдиите.Те не бива повече да свирят на това ниво защото с техните осъждания развалят мача.
А в снощният визирам , че още след като се разбра за скандала в предишният мач след първата провокация на Коща трябваше да му се връчи жълт картон и да бъде предупреден , че при следващата ще си тръгне по-рано.А то стана точно обратното - пълно толериране на неговото поведение.
И вече си мисля ,че тази свобода която е дадена в последните 20г на треньори-мениджъри по време на мач трябва да се махне.
Да се махне зоната и да не може да разговаря с 4 съдия.Само скамейката и толкоз и всичко да се решава от самите футболисти ,а треньора-мениджъра да казва каквото има на играчите по време на почивката.Не бива по никакъв начин да си влияе на отсъжданията на съдии.

Какво да ти кажа, това си е част от играта. Някои умеят да го правят, други - не. Да провокираш протвника, за да го изкараш от равновесие си е предимство, което не се използва само във футбола, а и в много други спортове. Просто трябва да се научим как да извличаме позитиви от такива ситуации.
Hala Madrid

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 28 яну 2015 15:27

Гого , едно е да провокираш което да е част от играта , но е съвсем друго да се разхождаш по краката на противниците с цел умишлена контузия.
Поне аз така видях държането на Коща.И ако още в самото начало беше видял жълтият картон още в мача за първенството в тези 2 мача нямаше да го има това.За мен да се качваш по гърба на другите когато съдията може да не те види и накаже си е наглост която плаче за наказание след мача.
Виж тема за шампионатният мач и ще видиш как се качил Коща върху гърба на Шкъртел.А за вчерашният мач до 10 мин Коща трябваше да е в жълто и всичко щеше да протече по друг начин като знае ,че всяка негова провокация щеше да води до 2 жълт.Жалко ,че Шкъртел когато настъпи не го настъпи така , че да не може да продължи за да се усети истинска болка този мангал.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 яну 2015 15:42

iznenada написа:Накрая Хендерсън можеше да изравни ,ако беше я натиснал по добре тая топка с глава и да докара мача до дузпи ,но аз винаги съм казвал ,че на това момче не може да се разчита да вкарва голове ,особено пък важни .

Ние имаме ли поне 1 футболист, на който може да се разчита да вкарва голове? :roll:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

iznenada

Мнениеот iznenada » 28 яну 2015 16:09

HoUs4oOL написа:
iznenada написа:Накрая Хендерсън можеше да изравни ,ако беше я натиснал по добре тая топка с глава и да докара мача до дузпи ,но аз винаги съм казвал ,че на това момче не може да се разчита да вкарва голове ,особено пък важни .

Ние имаме ли поне 1 футболист, на който може да се разчита да вкарва голове? :roll:

Е от тая чиста позиция ,доста играчи ще я направят.
Не трябваше да се разваля тандема Суарес ,Стъридж ,Стърлинг .Сега Стърлинг трябва да оправи мерника ,очаквам повече от него. Коутиньо също трябва да почне да се разписва от време на време ,все пак играе атакуващ халф .Вчера направи за смях Фабрегас в средата .Вече се е научил как да играе с тяло ,техниката и скороста си я има ,преминава лесно през няколко играча ,остава само завършващия удар.
За Стъридж няма смисъл да коментираме ,той си е голмайстор .От Лалана също очаквам да е по точен пред вратата.
Създаваме много положения ,както каза един съфорумник ,вече не сме мърдите от есента .Хубаво е обаче да се реализират тия положения ,да сме по хладнокръвни и концентрирани пред гола ..по ефективни и резултатни .Но и това ще стане ,сигурен съм ..

Върни се в “Ливърпул”