Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.
Те хубаво искат, ама кой ще им позволи?
Колко милиарда им наливат на тия мързели и готованци, те все недоволни, да ги еба в елинските капути! Да излязат, пък ще видят тогава кон боб яде ли, 1500 евро пенсии и 2 часа следобедна дрямка ама друг път ще има! 

dunavfc написа:По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.
Допълних си предишното мнение.
Много е важно как и дали могат да се възползват от възможностите, които предлага самостоятелността. От друга страна, досега гърците доста се възползваха от някои предимства на Еврозоната и напускането ще ги лиши от тях. Сложен въпрос и пак опираме до необходимост от доста изчерпателна оценка на ползи - загуби.
Ако отидем по-далеч, може да споменем и една теория на един нобелов лауреат по икономика, според която Еврозоната така или иначе няма бъдеще.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
diplomat написа:Те хубаво искат, ама кой ще им позволи?Колко милиарда им наливат на тия мързели и готованци, те все недоволни, да ги еба в елинските капути! Да излязат, пък ще видят тогава кон боб яде ли, 1500 евро пенсии и 2 часа следобедна дрямка ама друг път ще има!
![]()
Това е друг много голям проблем.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:dunavfc написа:По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.
Много е важно как и дали могат да се възползват от възможностите, които предлага самостоятелността. От друга страна, досега гърците доста се възползваха от някои предимства на Еврозоната и напускането ще ги лиши от тях. Сложен въпрос и пак опираме до необходимост от доста изчерпателна оценка на ползи - загуби.
Ако отидем по-далеч, може да споменем и една теория на един нобелов лауреат по икономика, според която Еврозоната така или иначе няма бъдеще.
Ще се доверя на експертното ти мнение, но като познавам гръцкият манталитет и, като знам, колко десетилетия се възползваха от европейските средства + милиардите, които дължат, никак не ги виждам нещата.
dunavfc написа:Tommi написа:dunavfc написа:По принцип е така, но конкретно за Гърция, ако сложим на кантар плюсовете и минусите от евентуалното напускане на Еврозоната, кое би натежало повече ? Признавам си, че съм лаик на тема финанси, икономика, банкиране и т.н, но просто не мога да видя плюсовете.
Ще се доверя на експертното ти мнение, но като познавам гръцкият манталитет и, като знам, колко десетилетия се възползваха от европейските средства + милиардите, които дължат, никак не ги виждам нещата.
Аз към момента се въздържам от прогнозни мнения, още по-малко експертни.

Последните изявления на Ципрас, относно Еврозоната е, че няма намерение да я напуска.
dunavfc написа:Последните изявления на Ципрас, относно Еврозоната е, че няма намерение да я напуска.
Като че ли му се иска хем да се възползва от Еврозоната, хем да диктува правилата.

Re: Историческа победа за СИРИЗА
Libera написа:Нищо изненадващо - гърците не са тъп народ роби като нас. Пълният провал на капитализма там доведе нещата до победа на комунистите. Както го кара Европа, скоро навсякъде ще печелят крйно левите партии и ЕС ще си получи заслуженото за толкова години богатеене на едната шепа политици-капиталисти! Западната демокрация е пълен провал и всеки мислещ може да го види. Плащаш си със скапан живот и беднотия за правото да можеш да напсуваш всеки!

88 години СЛАВА

НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОНslash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник

dunavfc написа:Последните изявления на Ципрас, относно Еврозоната е, че няма намерение да я напуска.
Ми той никога не е казвал, че имат намерение да напуснат. Изказванията му са все общи приказки от сорта на "спираме икономиите, край на униженията" и тем подобни. Сега ще го видим от къде ще намери пари да почнат пак с безразборно харчене, подплатено с пословичен мързел.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]