j0rka7aa написа:Здравейте.
Имам нужда от малко помощ, ако някой е компетентен да ми разясни на кратко какво точно представляват outsourcing компаниите и каква е разликата между тях и офшорните компании или поне да ми предложи подходящо четиво, от което да се информирам! Благодаря предварително.

ЗдравейтИ
Глей сега, outsourcing е например, Apple да си произвежда теслите ( iPhone ) в Китай, т.е. ресурса от Щатите, се мести в Китай, а компютрите почват да ги сглобяват в Бангладеш с китайски части

На практика се изнася производство, за да се използва по-евтината работна ръка

Така в т.нар. "голями компании" остават на работа предимно търговците, а грамотните хора ( инженерите ) ги махат, защото взимат повече пари ... Това стана глобален начин за правене на "бизнес" , предимно зад океана - идва нов меринджей

и казва : " Ще вдигна фирмата на крака, много са ни разходите, ще уволниме 10000 човека на първо време"

Това "гениално" решение може да ти го даде и човек с "условно" образование

Офшорките, доколкото знам, са фирми в т.нар. "офшорни зони" , предимно тропически острови, на които има ниски или никакви данъци ( Сейшелите, Каймановите о-ви ... ), които се използват за управление на стопанска дейсност, развивана на друго място. Често те се използват за прикриване на истинския собственик. Пример е Левски, който е собственост на кипърска офшорка... Не съм сигурен дали тези фирми са разрешени навсякъде? Ули Хьонес го вкараха в панделата за нещо подобно ... Надявам се, да си разбрал всичко необходимо