Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 22 яну 2015 12:07

Commander_Shepard написа:Аз не мога да разбера защо хората в Донецк и другите размирни области стоят там с риск за живота си. Абе глобален свят сме, в Русия да отидат все ще намерят начин да се спасят. Само по нашите ширини стои идиотския принцип да си стоя вкъщи, да си пазя нещата и те да са по-ценни от човешкия живот. В Бълагрия при бедствия пак никой не се евакуира. Къщата и имуществото явно са по-важни от човешкия живот :|

Всъщност винаги има хора, които с времето претръпват когато се води война и остават. Някога е имало хора, които са приемали спешния спринт към бомбоубежищата за нещо досадно но нормално като... като това внезапно да им се допикае и да се затичат към тоалетната.

Звучи шантаво но е така. Човека е адски приспособимо животно.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

stov
Контакти:

Мнениеот stov » 22 яну 2015 12:07

Донецк, тази сутрин. Попадение в тролейбус. 15 жертви. Това не е тероризъм, не. Това е украинска пропаганда, СБУ са ги разстреляли.. Някой нещо за Волноваха ли се опита да спомене?

Изображение

Потребителски аватар
Commander_Shepard

Мнениеот Commander_Shepard » 22 яну 2015 12:20

Никой не ги държи насила там. Има война, или бягаш и се спасяваш и няма да умреш, или оставаш и рискуваш. Това си е техен избор, смятам че е изключително малоумен, ама щом искат да погребват децата си :|

П.П. Знам че е несправедливо към тях и не са виновни те, но останалите неща като войната се контролират от САЩ и Русия и нищо не може да се направи. Когато решат те, тогава свършва войната и нито Порошенко, нито бунтовниците имат някаква гласност. Колкото аз мога да реша да спра войната, толкова може и Порошенко. Само да гъкне и са го самоубили :mrgreen:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 яну 2015 12:22

Betchualeng Arnaikem написа:В случая едва ли разчитат на тях като щит. Просто знаят, че това няма да спре войските на Киев. Демек и да им е хрумнало в началото бързо са разбрали, че идеята няма да сполучи.

Само дето с оглед на времето, което продължава данданията се съмнявам, че водачите в ИУ биха могли да евакуират всички цивилни и да им намерят място, където да ги настанят за месеци наред, пък ще се наложи реално да ги и издържат. Реално погледнато нито има къде, нито имат нужните средства.

То винаги така става, повече хора напускат сами отколкото са евакуирани от каквито и да е власти.

Определено в началото на конфликта е имало някаква възможност да се евакуират цивилните ( поне по-голямата част ) ... Но така или иначе, не е направено.
То "украинците" целят цивилни от самото начало, така че, би трябвало всички живущи в онзи район да са разбрали, че няма значение дали са бойци, или обикновени граждани, ще участват в бойните действия по един или друг начин.

От тук натам, рева за убити цивилни трябва да престане.
Защото е имало възможност да се избегне това, от самите цивилни, или бойците защитаващи онези територии.
На мен не ми е безразлична цялата тая гадория, но да се обвинява някого, че убива по-време на война, не е сериозно.
Мамка му, поне децата да бяха извели... Сигурен съм, че Русия или другите съседни страни, щяха да ги приютят.
Какъв е проблема после ( след приключването на конфликта ) ... Всеки да си се завърне, ако реши.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 22 яну 2015 12:50

Вие хубаво давате съвети.Някой обаче зададе ли си въпросът, че тези хора няма как да стигнат до руската граница.За Бога , та фашагите разстреляха деца и бременни жени , които се бяха отправили към руската граница!
Отдалеч и на топло обаче се дават най- добри съвети...
Последна промяна от FLANKER на 22 яну 2015 13:05, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Commander_Shepard

Мнениеот Commander_Shepard » 22 яну 2015 12:58

FLANKER написа:Вие хубаво давате съвети.Някой обаче зададе ли си въпросът, че тези хора няма как да стигнат до руската граница.За Бога , та фашагите разстреляха деца и бременни жени , които се бяха отправили към руската граница!
От далеч и на топло обаче се дават най- добри съвети...

Мисля че всички хора поне сме съгласни, че трябва да спре цялото това безумие. Това не са футболни отбори, че да ''подкрепяме'' някой ей така просто. И аз може да не харесвам руската политика, но никога не бих се обявил за убиването на хора. Политиците са аморални същества, никой нормален човек няма да издаде такива заповеди. Остава да разберем на кой измежду Русия и САЩ му е по-голяма оная работа и да спрат меренето, защото само те могат и те са виновни да се стигне дотук ;)

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 22 яну 2015 13:09

Напълно те подкрепям, че веднъж и завинаги трябва да спре това насилие!
П.П.Съжалявам за допуснатата грешка в правописа по- горе.На работа съм и с телефончето е тегаво :) Поправих се. 8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 яну 2015 13:09

FLANKER написа:Вие хубаво давате съвети.Някой обаче зададе ли си въпросът, че тези хора няма как да стигнат до руската граница.За Бога , та фашагите разстреляха деца и бременни жени , които се бяха отправили към руската граница!

Глупости ...
Да не би по-цялото протежение на Източна Украйна, да има украински части през 500 метра ?

Някои как са успели... И продължават да напускат ?
Явно напускането не е проблем, сега, защо продължават цивилни да си живеят в градове и села, където има бойни действия, това вече си е техен проблем.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 22 яну 2015 14:41

THE G.A.M.E написа:

Глупости ...
Да не би по-цялото протежение на Източна Украйна, да има украински части през 500 метра ?

Някои как са успели... И продължават да напускат ?
Явно напускането не е проблем, сега, защо продължават цивилни да си живеят в градове и села, където има бойни действия, това вече си е техен проблем.

Игра , защо си мислиш , че не пробват? Резултатът е виден - масови гробове.
Изображение

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 яну 2015 14:59

THE G.A.M.E написа:То "украинците" целят цивилни от самото начало, така че, би трябвало всички живущи в онзи район да са разбрали, че няма значение дали са бойци, или обикновени граждани, ще участват в бойните действия по един или друг начин.

От тук натам, рева за убити цивилни трябва да престане.
Защото е имало възможност да се избегне това, от самите цивилни, или бойците защитаващи онези територии.
На мен не ми е безразлична цялата тая гадория, но да се обвинява някого, че убива по-време на война, не е сериозно.
Мамка му, поне децата да бяха извели... Сигурен съм, че Русия или другите съседни страни, щяха да ги приютят.
Какъв е проблема после ( след приключването на конфликта ) ... Всеки да си се завърне, ако реши.

Ама разбира се, че хората от Донецк са виновни, не сме се и съмнявали...те са виновни, че изобщо съществуват. А пък е съвсем нормално да избиваш цивилни, това не е никак военно престъпление, няма конвенции по въпроса. А даже смеят и да се оплакват? Баси рубладжийските безсрамници. Горят ги живи, стрелят ги, рушат им домовете, а те се оплакват.
А пък когато си некадърник и са ти строшили мутрата от бой на донецкото летище, и не можейки да локализираш и уцелиш противника, е съвсем нормално да изсипеш огъня си по жилищните квартали-все ще дръннеш я болница, я детска ясла, училище, спирка с чакащи хора, жилищен блок. Все ще се намерят я някой Псаки, Обонго, я някой евроатлантик в бг форум, дето ще те оправдаят и защитят, а виновни ще са, естествено, убитите... а да, и Русия. Закъде без нея.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
Image БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Свободна зона”