Мачове като снощният са една от причините да не харесвам изобщо Жозе Моуриньо като треньор, въпреки че съм го подкрепял и съм му благодарен за работата, която свърши в Реал Мадрид. Никога не съм отричал неговите безспорни качества като треньор и тактик - това, което направи в Реал за три години, го прави и при Челси - гради един отбор, който да достигне върховете във футбола.. Опасявам се обaче, че е много вероятно да повтори периода си в Реал, а не първият си престой при вас. За три години спечели 1 титла, 1 Купа и 1 Суперкупа, като игра 3 полуфинала в ШЛ.. Основната причина за провалите му в Шампионската лига бяха точно страхливите подходи в мачовете, грешните решения при определяне на титулярните състави и липсата на особени ротации. Във втория си сезон в Реал (както сега при вас) Моуриньо беше напипал ваксата и Мадрид стана шампион по безапелационен начин с рекорд по отбелязани голове в един сезон, но играта си беше отново основно защитна, на контраатака и предпазливa в двубоите с по-силните съперници. Което е голямо предимство, когато играеш срещу по-силни (Барса в онзи период) или равностойни съперници, за да получиш необходимият ти резултат, но се превръща в голяма мъка, когато срещу по-слаби състави, играещи по подобен начин срещу теб, се налага да градиш играта. Това му изяде главата в третия сезон, наред с проблемите в съблекалнията.
Конкретно за снощи - не се подлъгвайте по играта на Ливърпул - нещата при мърсисайдци са зле, сега са в благоприятен период, защото наямат мачове в евротурнирите, пък и Роджърс след като забърка зверска каша лятото с трансферите и игровия облик на тима, като че ли уцели със промяната на схемата на 3-4-3 и някои от новите играчи си паснаха и адаптираха. Проблемите обаче остават - безумно слаба защита и яловост (за сега) в нападение. Така че не може да говорите за някакъв суперсилен състав на Ливърпул, който да е изнесъл най-силният си мач за сезона или нещо подобно. Проблемите ви идват от решенията на вашия треньор, защото в момента сте не една, а две класи над Ливърпул и беше логично (за мен) да си вземете мача и да решите сблъсъка още снощи, за дa е реванша протоколен при натоварената програма, която имате. Турнирното поведение на Моуриньо (ок, тук хиксираме, на реванша бием) не е много далновидно при програмата, която имате, като добавим и играенето с почти един и същ състав, опасността от ''изгърмяване на бушоните'' преди решителната част от сезона хич не е за подценяване