КУК: Ливърпул - Челси / 20.01.2015г. / 21:45ч.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Кой ще спечели мача:

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Re: КУК: Ливърпул - Челси / 20.01.2015г. / 21:45ч.

Мнениеот glarus_ds » 21 яну 2015 04:34

Няма какво да се лъжем, играхме много слабо. Нямаше никакво желание, борба, агресия. Ливърпул определено ни надиграха. Според мен започнахме с добър състав, но не се получи. Не обвинявам никой. Ливърпул си заслужаваха да ни победят. Единствено не знам защо Моу не предприе по-ранни смени. Както и да е. Играхме лошо, но резултата е приемлив с оглед играта на Ливърпул :mrgreen: Иванович и Кейхил не бяха на 100% концентрирани в защита, но какво да кажем за тромавата игра в центъра, където рядко печелехме единоборство? Хубавото е, че не загубихме ;)
CHELSEA

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 яну 2015 10:33

Ужасяващо 2-ро полувреме.

Иначе 1-вото си го изиграхме като пичове, като определено пропиляхме няколко добри ситуации за качествени контри.
Посрещахме рано, не се бранихме толкова дълбоко.

Но 2-рото полувреме е еталон за това, как не трябва да се играе, когато имаш преднина.
Според мен, Жозе и играчите подцениха домакините и си мислиха да затворят мача с резултата от 1-вото.
Пък ако ги излъжем с некоя контра, още по-добре.
Но и Пуул скочиха, като направо ни смазаха в центъра.
Нещо, което обикновено ние правим.
През вторите 45 мин. нямахме нито една свястна атака, или контра-атака.
Определено си се отървахме, щото реалният резултат си беше поне 3-1 за домакините.

Мен лично, въобще не ме топли това, че на "Моста" ще ги бием... Най-вероятно де.
В мачове, в турнири като този, трябва да се гледа да се приключва бързо.
Вчера имахме прекрасна възможност с една правилна атакуваща нагласа, да си уредим класирането още преди реванша.
Още повече че след реванша ни чакат Сити, въобще не виждам Моу как ще процедира, ако не иска излагация и в 2-та мача.
Но за това си е виновен единствено и само той.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 21 яну 2015 10:59

Първото полувреме се държахме сравнително добре, затова съм и доволен от него. Не допуснахме Ливърпул да създаде нито едно положение, но за сметка на това пропиляхме няколко изгодни възможности за контраатака. Но пък и вкарахме. Цялата работа е, че второто полувреме рухнахме изцяло. Може би имаше и леко подценяване, след като поведохме с 1-0, колкото и налудничаво да звучи. За това красноречиво говори и гола на Стърлинг. Има и слаби мачове, има и слаби моменти. Този сезон са изключителна рядкост и от тази гледна точка не разбирам всичкото мрънкане.
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 21 яну 2015 11:30

Мачове като снощният са една от причините да не харесвам изобщо Жозе Моуриньо като треньор, въпреки че съм го подкрепял и съм му благодарен за работата, която свърши в Реал Мадрид. Никога не съм отричал неговите безспорни качества като треньор и тактик - това, което направи в Реал за три години, го прави и при Челси - гради един отбор, който да достигне върховете във футбола.. Опасявам се обaче, че е много вероятно да повтори периода си в Реал, а не първият си престой при вас. За три години спечели 1 титла, 1 Купа и 1 Суперкупа, като игра 3 полуфинала в ШЛ.. Основната причина за провалите му в Шампионската лига бяха точно страхливите подходи в мачовете, грешните решения при определяне на титулярните състави и липсата на особени ротации. Във втория си сезон в Реал (както сега при вас) Моуриньо беше напипал ваксата и Мадрид стана шампион по безапелационен начин с рекорд по отбелязани голове в един сезон, но играта си беше отново основно защитна, на контраатака и предпазливa в двубоите с по-силните съперници. Което е голямо предимство, когато играеш срещу по-силни (Барса в онзи период) или равностойни съперници, за да получиш необходимият ти резултат, но се превръща в голяма мъка, когато срещу по-слаби състави, играещи по подобен начин срещу теб, се налага да градиш играта. Това му изяде главата в третия сезон, наред с проблемите в съблекалнията.

Конкретно за снощи - не се подлъгвайте по играта на Ливърпул - нещата при мърсисайдци са зле, сега са в благоприятен период, защото наямат мачове в евротурнирите, пък и Роджърс след като забърка зверска каша лятото с трансферите и игровия облик на тима, като че ли уцели със промяната на схемата на 3-4-3 и някои от новите играчи си паснаха и адаптираха. Проблемите обаче остават - безумно слаба защита и яловост (за сега) в нападение. Така че не може да говорите за някакъв суперсилен състав на Ливърпул, който да е изнесъл най-силният си мач за сезона или нещо подобно. Проблемите ви идват от решенията на вашия треньор, защото в момента сте не една, а две класи над Ливърпул и беше логично (за мен) да си вземете мача и да решите сблъсъка още снощи, за дa е реванша протоколен при натоварената програма, която имате. Турнирното поведение на Моуриньо (ок, тук хиксираме, на реванша бием) не е много далновидно при програмата, която имате, като добавим и играенето с почти един и същ състав, опасността от ''изгърмяване на бушоните'' преди решителната част от сезона хич не е за подценяване ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 21 яну 2015 11:32

zlato1234 написа:Предвид това, че ни предстои много по-важен мач срещу Сити, Моу излезе за равен или случайно ако бие.

Този мач срещу Сити е чак другата седмица. Въобще не може да се говори за пазене. Пазете се срещу Брадфорд.
Да не говорим, че щеше да ви е по-добре с безсмислен реванш предвид този мач със Сити.
Последна промяна от Eminem на 21 яну 2015 11:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 21 яну 2015 17:10

Футболът не е само нападение. Както да играеш офанзивно е трудно, така и да играеш дефанзивно не е от най-лесните неща. Без да се замислям мога да кажа, че Моуриньо е един от най-добрите в дефанзивната игра. Доказвал го е не веднъж или два пъти. Да, както всеки човек, така и Моуриньо не е безгрешен. Понякога не трябва да играе твърде дефанзивно(снощния мач е прекрасен пример), но го прави. Не знам защо, но това е една от големите грешки на Моу. Другата е, че понякога забравя смените. Лошото при Моу е, че рядко ще си признае, че е сгрешил и ще продължи да прави същото.
Относно резултата - не е лош, но трябваше да свършим повече работа още на Анфийлд. Ливърпул си възвърна увереността, но все пак ние имаме по-добри индивидуалности. Очаквам да играем нашия футбол на моста. Щом сме стигнали до 1/2 финал, то трябва да напънем до край!
[center]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Върни се в “Челси”