Невероятна футболна история (2) - Най-скъпото равенство

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Re: Невероятна футболна история (2) - Най-скъпото равенство

Мнениеот DeyanFCK » 09 дек 2009 11:37

dromihait написа:Интересна история. Кой е източника?

Източникът е една книжка с футболни куриози на немски език, която имам удоволствието да притежавам:
Arnd Zeigler: "Zeiglers wunderbare Welt des Fussballs praesentiert: Gewinnen ist nicht wichtig, solange man gewinnt" Humboldt Verlag 2007, стр. 175. ;)
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
vivalazio
Контакти:

Мнениеот vivalazio » 09 дек 2009 11:40

Да бе възможно е малко ми се виде доста та за тва. Поздравления за темата.

Потребителски аватар
lakito7

Мнениеот lakito7 » 09 дек 2009 12:00

от DeyanFCK на 09 Дек 2009 10:32

twizted написа:Браво за усилията, и историите са интересни, но няма ли да е по-удачно да ги публикуваш в личен блог например? Поне със сугурност отзвукът ще е по-положителен.Аз си мислех, че действащи играчи нямат право да залагат на мачове, камо ли на загуба на своя отбор :shock:
И след като явно не е било тайна, не е ли имало някакви последствия за него?

Благодаря за добрите думи :mrgreen: Разбира се, че мога да ги публикувам на блог, но си помислих, че тук ще ги прочетат повече хора, които се интересуват от футбол и ще се забавляват. Пък и все пак спортните форуми не са само хората да се псуват, дразнят и обиждат (както често за съжаление се получава в България), а и за повишаване на индивидуалната спортна култура на всеки отделен фен! Не се притеснявам от отрицателни коментари, защото си мисля, че в такива случаи критиците не са разбрали правилно моите намерения. Иначе ми се иска да отговоря задълбочено на поставените от теб въпроси, но в случая моите усилия бяха повече да преведа материала, а не да го обоснова. Предполагам, че през 2001 г. европейските спортни залози извън Великобритания не са толкова разпространени като днес и още не са били предвидени подобни санкции. Това е мое предположение. А все пак вратарят е спасил чисти голове в своята врата и не е допусната загуба, така че не съществува дори и морално основание да го упрекнем.

Колкото до това дали е възможно печалбата да е 10 милиона - не съм виждал фиша, но допускам ,че може да е възможно - все пак говорим за 11 (!!!) познати срещи. Едва ли всички коефициенти са били по 1.20, при положение, че средният коефициент за равенство е към 3.00 ;) Пък и Бисари не е залагал на "супер изгодните" коефициенти на Еврофутбол :) Предполагам, че с няколко стотин заложени евро е възможно. Както казах, аз в случая само съм намерил и превел историята...

На мен ми хареса историята и това,че е тук,а не в блог,там иначе нямаше и да разбера,че съществува.Браво за туда да преведеш историята и да я споделиш с нас.С интерес,ще очаквам още такива.
България е нашата родина,
Апостолa е нашия баща,
"Георги Аспарухов" е стадиона,
a Левски е в нашите сърца!

http://www.cashfiesta.com/php/join.php?ref=lakito7

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 09 дек 2009 14:03

Това са много интересни истории,които разказва автора.Кефят ме :) Поздравления за темата.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Oskron
Контакти:

Мнениеот Oskron » 10 дек 2009 12:53

Бисари играе до 2006 г. за Валядолид, а днес се подвизава в римския Лацио. Когато човек изпише името му в интернет търсачката Google ще намери и следния пасаж: "Lini belakang Valladolid sendirimasih sedikit rapuh. Dan tampaknya mereka harus menemukan skema yang pas untuk menghadang serbuan cepat Valencia. Gawang Valladolid yang dijaga kiper Albano Bizzarri sudah kebobolan 26 gol musim ini. PR yang sedikit rumit bagi entrenador Vazquez."

Езикът е индонезийски

khankrum
Контакти:

Re: За езика

Мнениеот khankrum » 13 дек 2009 15:44

Според Google езика е индонезийски. Ето и "превода": "Ред малко назад чупливи sendirimasih Валядолид. И изглежда те трябва да намери правилната схема за блокиране на бързото нахлуване на Валенсия. Целта е пазена Валядолид вратар Албано Bizzarri са предоставени 26 гола през този сезон. PR е малко сложно за entrenador Васкес."

Върни се в “Футбол - Свят”