sunscres92 написа:Soulen написа:Blue1914 написа:Ами ние сме учили учебници, написани в едната крайност, сега явно са стигнали до другата крайност.

Факт е, че е имало издевателства (по-малко или повече) над християнското население в османската империя. Факт е и обаче, че българският селянин е имал в пъти по-лесен живот от крепостният селянин на запад.

Да не говорим колко сме били по-добре в сравнение с русите, които са се чудили от какво ни освобождават, като са видели колко по-хубаво е тук от тяхната мизерия. Там са били повече роби по онова време, даже ние под турска власт сме били по-добре.
Русия пък изобщо им е било през **** че ни освобождават, всичко е било политика. Русия си е върнала това освобождаване с лихвите и то са били доста сериозно за нас българите.
Русия ни освобождава от 500 годишно робство! Факт!
Ако не беше Русия , нямаше да се казвам Александър , а щях да се казвам сигурно Ахмед, както и вие да пишете и говорите в на български , на турски ! Само заради това Освобождение аз съм признателен и благодарен на братска Русия, защото благодарение на Русия има все още българска държава!
Затова съм благодарен на руснаците, че дават над 30 000 жертви за да ни освободят!
Без чужда помощ сами е ясно , че не е можело да се освободим! Априлското въстание го показва - мъки и кръв за българите!
Докато Русия ни е освобождавала от Османското робство , Англия е пращала подкрепление на Османската империя, тоест била е против българското Освобождение! Факт!
Русия има своите грехове към нас , както и ние към тях , но руснаците са ни много по-близки като народ отколкото англичаните, американците или французите!