Red Warrior написа:Кашчей написа:Red Warrior написа:Нека да кажем все пак, че запорирането (или залога) за марката е още от времето на боклуците. Аз лично нямам информация какво е сегашното положение. След като НАП са приели земите на Титан като обезпечение, клуба може да не плаща нищо и НАП да си ги приберат. Тук проблем няма. Друг е въпроса откъде идват тези задължения към НАП. Дали не дойдоха от източването на клуба и воденето му към умишлен фалит, което е престъпление по наказателния кодекс.
Пич, няма значение откъде са дошли, те са факт. пак да питам:
Можеш ли да използваш пълноправно заложена стока в своя полза?
Казвате, че марката е заложена в НАП, но това не ви пречи да я продавате за търговски цели.. как става това и кое не е вярното?
Тук говорим на договорни отношения с НАП. Ние не знаем какво са се договаряли клуба и данъчните. НАП нямат интерес ЦСКА да не може да си използва марката, тъй като така придобива приходи, с които може да им се издължи. Иначе данъчните трябва да произвеждат и продават шалчета. Материята е сложна. Аз лично съм имал разправии с права върху име на сайт и тогава ходих на арбитраж, който отсъди в моя полза. Наех мъстит адвокат специализиран в патентно и интернет право. Установиха, че тези, които искаха да ми откраднат името на сайта са куха фирма регистрирана след като съм запазил името на сайта и да не ти разправям, беше сложна история. Както виждаш въпреки, че съм си имал проблеми от подобен вид съм много внимателен, тъй като материята наистина е сложна.
Ред, твоят проблем е различен и се радвам, че си го решил в своя полза, наистина
Нещата с НАП и НОИ обаче са различни. ти, като работодател (мисля, че си такъв) знаеш, че заплата, без да са преведени отчисленията към тези две институции е нарушение, ако се изплати. също така знаеш, че заложена вещ, а марката ЦСКА е точно вещ, макар и нематериална, не може да се използва от заложителя, докато не я откупи наново. та да се върнем на нещата:
Марката заложена ли е, или не? Ако е заложена, с какво право я използвате и продавате? Ако не е заложена-защо се създава впечатление за обратното?!