Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Кашчей » 18 яну 2015 15:06

Red Warrior написа:
Кашчей написа:
Red Warrior написа:Нека да кажем все пак, че запорирането (или залога) за марката е още от времето на боклуците. Аз лично нямам информация какво е сегашното положение. След като НАП са приели земите на Титан като обезпечение, клуба може да не плаща нищо и НАП да си ги приберат. Тук проблем няма. Друг е въпроса откъде идват тези задължения към НАП. Дали не дойдоха от източването на клуба и воденето му към умишлен фалит, което е престъпление по наказателния кодекс.

Пич, няма значение откъде са дошли, те са факт. пак да питам:
Можеш ли да използваш пълноправно заложена стока в своя полза?
Казвате, че марката е заложена в НАП, но това не ви пречи да я продавате за търговски цели.. как става това и кое не е вярното?

Тук говорим на договорни отношения с НАП. Ние не знаем какво са се договаряли клуба и данъчните. НАП нямат интерес ЦСКА да не може да си използва марката, тъй като така придобива приходи, с които може да им се издължи. Иначе данъчните трябва да произвеждат и продават шалчета. Материята е сложна. Аз лично съм имал разправии с права върху име на сайт и тогава ходих на арбитраж, който отсъди в моя полза. Наех мъстит адвокат специализиран в патентно и интернет право. Установиха, че тези, които искаха да ми откраднат името на сайта са куха фирма регистрирана след като съм запазил името на сайта и да не ти разправям, беше сложна история. Както виждаш въпреки, че съм си имал проблеми от подобен вид съм много внимателен, тъй като материята наистина е сложна.

Ред, твоят проблем е различен и се радвам, че си го решил в своя полза, наистина :)
Нещата с НАП и НОИ обаче са различни. ти, като работодател (мисля, че си такъв) знаеш, че заплата, без да са преведени отчисленията към тези две институции е нарушение, ако се изплати. също така знаеш, че заложена вещ, а марката ЦСКА е точно вещ, макар и нематериална, не може да се използва от заложителя, докато не я откупи наново. та да се върнем на нещата:
Марката заложена ли е, или не? Ако е заложена, с какво право я използвате и продавате? Ако не е заложена-защо се създава впечатление за обратното?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 яну 2015 15:13

BRF написа:
Кашчей написа:
BRF написа:Оставете го кашата!ЦСКА направи добра сделка.Ще имаме безплатна екипировка,както и достъпни артикули в цялата страна.В момента също е добре положението с фен магазина и микробуса който обикаля с отбора!

При заложена марка, която не би трябвало да можете да използвате.... това е чудесно. Значи още една легенда отпада!

Както виждаш,използваме я!Правят се артикули и се продават и то добре!Кое е легенда,не знам!

Легенда е, че марката е заложена, след като имате право да я ползвате.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 18 яну 2015 15:15

Кашчей написа:
BRF написа:Оставете го кашата!ЦСКА направи добра сделка.Ще имаме безплатна екипировка,както и достъпни артикули в цялата страна.В момента също е добре положението с фен магазина и микробуса който обикаля с отбора!

При заложена марка, която не би трябвало да можете да използвате.... това е чудесно. Значи още една легенда отпада!

Както виждаш,използваме я!Правят се артикули и се продават и то добре!Кое е легенда,не знам!

Потребителски аватар
memnto
Контакти:

Мнениеот memnto » 18 яну 2015 15:17

Кашчей написа:
BRF написа:
Кашчей написа:

Дедко, ти я пусна тая "новина", че е заложена, и сега всичките ти аргументи се въртят около това, че е заложена, без наистина да е вярно. :lol: :lol:
Евалта. :mrgreen:

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 18 яну 2015 15:19

Кашчей написа:
BRF написа:
Кашчей написа:

Явно няма такова нещо!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 18 яну 2015 15:25

Отново казвам и приключвам, тък като почнахме да въртим дискусията в кръг. Марката може да е заложена, или запорирана, но с право на ползване от клуба. Собствеността и правото на ползване са две различни неща. Литекс Моторс не са собственици на марката Great Wall, но им е предоставено правото да произвеждат и продават колите с тази марка, въпреки че са отделно юридическа лице. Същата е работата със списание Playboy например в България. Ти можеш да сключиш договор с Армани, че не само ще продаваш, но и ще произвеждаш костюми с тази марка в България, ако се договориш с тях. Предполагам, че ще ти наложат някои качествени и финансови критерии. Но комплексарите и мутрагените, като влезнат в мола ще си купят твоите костюми понеже са с марка Армани. Те не се замислят дали са произведени в Италия, или Куртово Конаре. Има други фирми като Цептер например, на които политиката им е да се произвеждат техните тенджери само в Швейцария. Отново стигаме до това, което ти казах - всичко е въпрос на договаряне, а ние не знаем какво са се договорили ЦСКА и НАП. Мисля, че бях ясен и спирам да споря по въпроса. ;)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 18 яну 2015 15:33

Кашчей написа:
Пак питам:
Можеш ли да използваш пълноправно заложена стока, в твоя полза? Чакам отговор на точно този въпрос!

Разбира се че можеш. Ако си заложиш апартамента, можеш да си живееш в него, можеш да го даваш под наем. Един ден ако си просрочиш плащанията и банката ти го вземе, тогава вече не можеш.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 яну 2015 15:39

Logical person написа:
Кашчей написа:
Пак питам:
Можеш ли да използваш пълноправно заложена стока, в твоя полза? Чакам отговор на точно този въпрос!

Разбира се че можеш. Ако си заложиш апартамента, можеш да си живееш в него, можеш да го даваш под наем. Един ден ако си просрочиш плащанията и банката ти го вземе, тогава вече не можеш.

Не давай пример с жилище, а с друго, което вие искате да ползвате с цел търговия и печалба, без да се откупили правата му. Заложили сте търговска марка и вече не притежавате правата и, докато не я откупите. Кое ви дава право да я използвате за търговски цели?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 18 яну 2015 15:46

Кашчей написа:
Logical person написа:
Кашчей написа:
Пак питам:

Не давай пример с жилище, а с друго, което вие искате да ползвате с цел търговия и печалба, без да се откупили правата му. Заложили сте търговска марка и вече не притежавате правата и, докато не я откупите. Кое ви дава право да я използвате за търговски цели?

Хайде престани бе!Първо не знаеш дали това е така!Второ,какъв е проблема да си заложа,камиона,колата,сградата,базата......................срещу плащане на кредит и отново да ги ползвам?
п.п.Преди да ми пишеш глупости да ти кажа,че повечето от движимата и недвижимата собственост(в това число и съоръжения) на фирмата в която работя са заложени.Продължавам да ги използвам за да правя пари!

Потребителски аватар
gacobacov
Контакти:

Мнениеот gacobacov » 18 яну 2015 15:53

Бе защо продължавате да му отговаряте и въобще да обръщате внимание на тоя дърт паляк бе! Оставете го да си бълнува сам, необръщането на внимание е нещото което ще го съсипе и убие - така е при психично болните тролове, ама вие не та не!

Върни се в “Архив”