Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.
Щом чуждите фенове така яростно нападат сделката на ЦСКА с Лото и Спорт Депо,значи сме на прав път.То още на пръв прочит се вижда,че тази сделка ще подобри дистрибуцията на фен артикули в страната.Все пак да не се забравя,че армейците са отбор който е обичан в цяла България.Трябва да се признае на Томов,че откакто се завърна на армията налага европейски практики за издържането на клуба.Акциите (жалко,че начинанието се провали),празниците на Армията сега и разпространението на фен артикули.Поздравления за професора.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
- Logical person
- Контакти:
k20dan4o написа:Броя само екипите защото имам съмнения че италианците ще произвеждат само официалните и фенските фланелки.
http://sportinglife.bg/article/617-Krasimir-Tsonov-TSSKA-izbra-da-se-oblicha-s-Loto-
Останалите фен артикули са обект на съвсем отделна дистрибуция. Най продаваното - шалчетата не се правят от италианците, поне така видях във фен сайтовете на другите отбори които обличат - Хофе, Дженоа...
И още нещо - с обявяването на новите екипи сега ще секнат продажбите на настоящите, защото всички ще чакат да излязат новите на лято.
Останалите артикули ще се произвеждат в завод на Спорт депо, който се намира в България. Каквото ЦСКА поръча, там ще го произведат и после ще се продава в магазините на Спорт депо, редом до екипите. Доколкото разбрах от тези артикули ще се печели повече, т.е. голям процент от стойността им ще остава за клуба.
То хубаво, но кой ще плати на фирмата за старите екипи 
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]
Logical person написа:k20dan4o написа:Броя само екипите защото имам съмнения че италианците ще произвеждат само официалните и фенските фланелки.
http://sportinglife.bg/article/617-Krasimir-Tsonov-TSSKA-izbra-da-se-oblicha-s-Loto-
Останалите фен артикули са обект на съвсем отделна дистрибуция. Най продаваното - шалчетата не се правят от италианците, поне така видях във фен сайтовете на другите отбори които обличат - Хофе, Дженоа...
И още нещо - с обявяването на новите екипи сега ще секнат продажбите на настоящите, защото всички ще чакат да излязат новите на лято.
Останалите артикули ще се произвеждат в завод на Спорт депо, който се намира в България. Каквото ЦСКА поръча, там ще го произведат и после ще се продава в магазините на Спорт депо, редом до екипите. Доколкото разбрах от тези артикули ще се печели повече, т.е. голям процент от стойността им ще остава за клуба.
Това ще е някаква особена търговска практика:
Ти ми поръчваш, аз ги изработвам, като влагам материали, труд и енергия. После аз ги разпространявам в своята търговска мрежа, като плащам транспорт, данъци върху печалбата и оборота, плащам заплати на персонала и ти давам накрая почти половината от приходите, а ти не плащаш нищо. Добра стратегия, браво!
По-скоро бих откупил правото да произвеждам и продавам артикули с тази търговска марка за определена сума, след това я регистрирам в патентното ведомство, като притежател на изключителните права и започвам да преследвам всеки, който използва марката, без да ми е платил на мен.
Как вие сте сключили договора аз не знам.
ПП- Преследването можете и сами да си го правите сега, но явно не ви се занимава(говоря за търговския отдел на ЦСКА)
ППП- Без да се заяждам, но бяха писали преди време, че търговската ви марка е заложена или запорирана, не се сещам в момента точно какво. Има ли нещо вярно в това?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:Ти ми поръчваш, аз ги изработвам, като влагам материали, труд и енергия. После аз ги разпространявам в своята търговска мрежа, като плащам транспорт, данъци върху печалбата и оборота, плащам заплати на персонала и ти давам накрая почти половината от приходите, а ти не плащаш нищо. Добра стратегия, браво!
Mного ясно, ни сме ЦСКА!
memnto написа:Кашчей написа:Ти ми поръчваш, аз ги изработвам, като влагам материали, труд и енергия. После аз ги разпространявам в своята търговска мрежа, като плащам транспорт, данъци върху печалбата и оборота, плащам заплати на персонала и ти давам накрая почти половината от приходите, а ти не плащаш нищо. Добра стратегия, браво!
Mного ясно, ни сме ЦСКА!![]()
Ти щото си чел договора и се изказваш яко
Мислех, че поне в темите за ЦСКА можеш да имаш адекватни мнения, но съм се лъгал, уви
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:memnto написа:Кашчей написа:Ти ми поръчваш, аз ги изработвам, като влагам материали, труд и енергия. После аз ги разпространявам в своята търговска мрежа, като плащам транспорт, данъци върху печалбата и оборота, плащам заплати на персонала и ти давам накрая почти половината от приходите, а ти не плащаш нищо. Добра стратегия, браво!
Mного ясно, ни сме ЦСКА!![]()
Ти щото си чел договора и се изказваш яко![]()
Мислех, че поне в темите за ЦСКА можеш да имаш адекватни мнения, но съм се лъгал, уви
Повече съм прочел от него, от колкото ти си.
- Logical person
- Контакти:
Кашчей написа:Logical person написа:k20dan4o написа:Броя само екипите защото имам съмнения че италианците ще произвеждат само официалните и фенските фланелки.
Ти ми поръчваш, аз ги изработвам, като влагам материали, труд и енергия. После аз ги разпространявам в своята търговска мрежа, като плащам транспорт, данъци върху печалбата и оборота, плащам заплати на персонала и ти давам накрая почти половината от приходите, а ти не плащаш нищо. Добра стратегия, браво!
По-скоро бих откупил правото да произвеждам и продавам артикули с тази търговска марка за определена сума, след това я регистрирам в патентното ведомство, като притежател на изключителните права и започвам да преследвам всеки, който използва марката, без да ми е платил на мен.
ПП- Преследването можете и сами да си го правите сега, но явно не ви се занимава(говоря за търговския отдел на ЦСКА)
ППП- Без да се заяждам, но бяха писали преди време, че търговската ви марка е заложена или запорирана, не се сещам в момента точно какво. Има ли нещо вярно в това?
Не знам дали става дума за "почти половината приходи". Но, при спортната екипировка и артикули, марката е много важна. Има марки като Найк, Адидас, Пума, Рийбок, Лото и още много такива. Ти с твоя завод не можеш да ги конкурираш, никой няма да купи безименните ти шалове. Ако им сложиш емблемата на ЦСКА, хората ще ги купуват само заради това. И по-малък дял от печалбата да прибираш, все е повече от нищо.
Освен това хората си казаха, че разчитат и на рекламата. Който отиде в магазина да си вземе шал на ЦСКА, ще види всичко, което предлагат. И после ако реши да си купи ски или скейборд, има голяма вероятност да си ги купи от познатия магазин.
п.п. Можеш ли да изчислиш колко би струвало ЦСКА да създаде собствен цех за производство на фен артикули, плюс да отвори и поддържа 17-18 магазина плюс сайт ? И да кажеш дали инвестицията и разходите могат да се избият само от оборота с артикули на ЦСКА ?
п.п.п. Аз доколкото знам е заложена емблемата в НАП, което едва ли е проблем.
Logical person написа:Кашчей написа:Logical person написа:k20dan4o написа:Броя само екипите защото имам съмнения че италианците ще произвеждат само официалните и фенските фланелки.
Не знам дали става дума за "почти половината приходи". Но, при спортната екипировка и артикули, марката е много важна. Има марки като Найк, Адидас, Пума, Рийбок, Лото и още много такива. Ти с твоя завод не можеш да ги конкурираш, никой няма да купи безименните ти шалове. Ако им сложиш емблемата на ЦСКА, хората ще ги купуват само заради това. И по-малък дял от печалбата да прибираш, все е повече от нищо.
Освен това хората си казаха, че разчитат и на рекламата. Който отиде в магазина да си вземе шал на ЦСКА, ще види всичко, което предлагат. И после ако реши да си купи ски или скейборд, има голяма вероятност да си ги купи от познатия магазин.
п.п. Можеш ли да изчислиш колко би струвало ЦСКА да създаде собствен цех за производство на фен артикули, плюс да отвори и поддържа 17-18 магазина плюс сайт ? И да кажеш дали инвестицията и разходите могат да се избият само от оборота с артикули на ЦСКА ?
п.п.п. Аз доколкото знам е заложена емблемата в НАП, което едва ли е проблем.
Виж, на мен ми е безкрайно ясно, че марката значи много. Моето виждане на тази информация е такова. Вие имате няколко опции-поръчвате изработка, плащате и си ги разпространявате сами. Не мисля, че е чак толкова трудно да сключите договор с разпространител, който да излага стоката в отделен раздел-олл ин уан. Другата възможност е вече описаната-продавате правата за определена твърда сума за срока на договора(може и някакъв допълнителен процент от продажбите) и не берете грижа нататък. Това, което тиражирате обаче ме навежда на мисълта, че от Спорт Депо нямат никакво понятие от търговия и договори.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- Red Warrior
- Контакти:
Кашчей, какво не ти е ясно? Марката е собственост на ЦСКА и клуба има ексклузивни права върху нея. Марката продава артикулите, като Спорт депо и клуба си делят приходите по определен процент в договора. Айфон, също се произвежда в Китай, но хората си го купуват не заради това, а заради марката. Не съм гледал цялата пресконференция на Томов и не знам дали е казал, че договора със Спорт депо е само за екипите, или и за другите фен артикули, но не вярвам в "корнерите" на ЦСКА в търговската мрежа на фирмата да се продават само гащи и фланелки. Може да има договорка другите артикули като ключодържатели, шалчета и т.н., да се произвеждат от досегашните партньори на клуба и от тях той да получава по-голям процент отколкото от екипите Лото. Тези въпроси може би Томов ще разясни, ако не го е направил на пресконференцията, която както казах не съм гледал в цялост.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост