Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 15 яну 2015 19:33

GOLEADOR написа:1.ЕС имат нужда от ЮП.Украйна не е стабилен партньор и винаги може да врътне кранчето на газопровода към Европа.Що се отнася до вноса на горива от САЩ - няма лошо.Европа само може да спечели от появата на още един играч на петролния пазар.
2.За разделението на Украйна :След случката на Майдана нещата станаха необратими.Първо Янукович реагира неадекватно и се стигна до бунтовете в КИЕВ,а след това недоволството бе оглавено от крайни националисти и войната в Украйна стана неизбежна.Националистите тръгнаха да мачкат руснаците и това доведе до разделянето на страната.
3.Русия си е самодостатъчна,но е факт,че изостава технологически от запада,а вече и от изтока.Имат голям потенциал да се развиват,но не им се получава.Идея си нямам защо.Имат много умни и кадърни кадри,а като техника нищо качествено не произвеждат.
4.Срива на рублата и икономиката на Русия не е хубава новина.България нищо не печели от това,напротив,губим руснаците като туристи и купувачи на недвижими имоти в страната ни.

Ок, аз съм съгласен, че ЕС има нужда от южен поток. Защо Украйна биха врътнали кранчето? Защото САЩ ще ги подкокоросат? Ако това е вярно, пак питам - САЩ ще натиснат ли Турция да саботира проекта? Не ми казвай, че САЩ нямат влияние над Турция.
Аз много добре знам какво и как се представи за събитията вУкрайна. Въпросът е, че подобно нещо не може да стане ей така, от нищото. Няма как току така за отрицателно време спонтанно да се отцепи голяма част от една държава. Всичко това е очевидно предварително замислено, най-малко в общи линии. Нещата изобщо не се свеждат до войнствени националисти и съответен отговор от етническите руснаци, това е бая наивно.
Руснаците не се развиват защото и те са като нас в много отношения - гледат да скатаят, да се напият, да гепят, от друга страна държавата е пропита от корупция и мафия, а огромна част още живее в комунизма. Добави към всичко това и факта, че те приемат суровините за даденост и си мислят, че друго им не требе.
Срива на рублата не е добра новина за нас, но това са фактите и ние нищо не можем да направим по въпроса. Все пак, сигурен съм, че руските туристи няма да намалеят защото въпреки всичко България си остава най-евтината им дестинация.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 яну 2015 19:34

GOLEADOR написа:4.Глупости.Русия може да ни влияе и като спре туристите си към България.Или като затвори пазарите си за наши стоки.В тази криза ние се борим за всеки турист,така е и в Турция и Гърция.Сега България няма развита икономика и почти нищо не произвеждаме,но българските вина и лекарства имат добър пазар в Русия.Как мислиш,дали ако си затворят пазара за наши стоки,няма да се увеличи безработицата в България?

Износът ни към Русия е около 2% от целия ни износ. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 15 яну 2015 19:36

Rafa написа:
diplomat написа:
GOLEADOR написа:
diplomat написа:Да се уточним, защото не е хубаво да се прокарва невярна информация, много е неколегиално :!: ; нищо не е спирано, информацията е много стара, такава статия в Дейли Мейл няма на сайта и в момента като актуална. Много съм разочарован! :!: :|

В момента по БТВ коментират думите на Милер.Предполагам новината ще излезе и в сайта на телевизията.

Какви думи, аз не оспорвам това за Газпром и чалма потока, а че нищо не е спряно по доставките на газ от Русия през Украйна. Такава информация в сайта на Дейли Мейл НЯМА, въпреки опитите на Станко да ни манипулира... :| :oops:

Ще стане ясно манипулация ли е или не 8-) Ако до няколко дни, картофът изреве на умряло, значи за пореден път ще се докаже, че съм изпреварил времето си 8-)

Виж сега, нищо лично не е това, много добре знаеш, просто е тъпо ей така да пускаш информация, без да си я проверил. Нищо лошо няма в позицията, това е твое право, но изобщо не е коректно да пускаш кьорфишеци и да променяш общественото мнение с лъжи, някак си така издишаш ти и цялата ти идеология... ;)

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 15 яну 2015 19:37

Tommi написа:
GOLEADOR написа:4.Глупости.Русия може да ни влияе и като спре туристите си към България.Или като затвори пазарите си за наши стоки.В тази криза ние се борим за всеки турист,така е и в Турция и Гърция.Сега България няма развита икономика и почти нищо не произвеждаме,но българските вина и лекарства имат добър пазар в Русия.Как мислиш,дали ако си затворят пазара за наши стоки,няма да се увеличи безработицата в България?

Износът ни към Русия е около 2% от целия ни износ. ;)

И по-добре да е 0 и 0 внос да имаме от тези талибани!
ИД = рАЗИЯ
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 19:46

diplomat написа:
Rafa написа:Ще стане ясно манипулация ли е или не 8-) Ако до няколко дни, картофът изреве на умряло, значи за пореден път ще се докаже, че съм изпреварил времето си 8-)

Виж сега, нищо лично не е това, много добре знаеш, просто е тъпо ей така да пускаш информация, без да си я проверил. Нищо лошо няма в позицията, това е твое право, но изобщо не е коректно да пускаш кьорфишеци и да променяш общественото мнение с лъжи, някак си така издишаш ти и цялата ти идеология... ;)

Какво викаш, проверил си, не си намерил, значи е кьорфишек, а аз съм долен манипулатор, а 8-) А това какво е :?:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3OsyIZBLy

Кой олеква и кой издиша сега 8-) Както писах по-горе, явно съм изпреварил времето си 8-) А ти трябва да ми се извиниш и никога повече да не поставяш под съмнение моите източници на информация 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 19:49

Не мога да се сдържа и да не поздравя майничката с тази снимка :lol: Нека гледа, нека му се радва :lol: Убавец е нашия велик пълководец 8-)

Изображение
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 15 яну 2015 19:53

Rafa написа:Не мога да се сдържа и да не поздравя майничката с тази снимка :lol: Нека гледа, нека му се радва :lol: Убавец е нашия велик пълководец 8-)

Изображение

боли го хоята за простите слуги :lol:
Аз ще те поздравя с това:
[rimg]http://media.zenfs.com/en_us/News/ap_webfeeds/bed83863b07d8d1e1f0f6a70670042ec.jpg[/rimg]

Гледай и завиждай!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 19:55

vaskonti написа:Ок, аз съм съгласен, че ЕС има нужда от южен поток. Защо Украйна биха врътнали кранчето? Защото САЩ ще ги подкокоросат?

Ами хайде питай ги 8-)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236477

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 яну 2015 19:55

vaskonti написа:
GOLEADOR написа:1.ЕС имат нужда от ЮП.Украйна не е стабилен партньор и винаги може да врътне кранчето на газопровода към Европа.Що се отнася до вноса на горива от САЩ - няма лошо.Европа само може да спечели от появата на още един играч на петролния пазар.
2.За разделението на Украйна :След случката на Майдана нещата станаха необратими.Първо Янукович реагира неадекватно и се стигна до бунтовете в КИЕВ,а след това недоволството бе оглавено от крайни националисти и войната в Украйна стана неизбежна.Националистите тръгнаха да мачкат руснаците и това доведе до разделянето на страната.
3.Русия си е самодостатъчна,но е факт,че изостава технологически от запада,а вече и от изтока.Имат голям потенциал да се развиват,но не им се получава.Идея си нямам защо.Имат много умни и кадърни кадри,а като техника нищо качествено не произвеждат.
4.Срива на рублата и икономиката на Русия не е хубава новина.България нищо не печели от това,напротив,губим руснаците като туристи и купувачи на недвижими имоти в страната ни.

Ок, аз съм съгласен, че ЕС има нужда от южен поток. Защо Украйна биха врътнали кранчето? Защото САЩ ще ги подкокоросат? Ако това е вярно, пак питам - САЩ ще натиснат ли Турция да саботира проекта? Не ми казвай, че САЩ нямат влияние над Турция.
Аз много добре знам какво и как се представи за събитията вУкрайна. Въпросът е, че подобно нещо не може да стане ей така, от нищото. Няма как току така за отрицателно време спонтанно да се отцепи голяма част от една държава. Всичко това е очевидно предварително замислено, най-малко в общи линии. Нещата изобщо не се свеждат до войнствени националисти и съответен отговор от етническите руснаци, това е бая наивно.
Руснаците не се развиват защото и те са като нас в много отношения - гледат да скатаят, да се напият, да гепят, от друга страна държавата е пропита от корупция и мафия, а огромна част още живее в комунизма. Добави към всичко това и факта, че те приемат суровините за даденост и си мислят, че друго им не требе.
Срива на рублата не е добра новина за нас, но това са фактите и ние нищо не можем да направим по въпроса. Все пак, сигурен съм, че руските туристи няма да намалеят защото въпреки всичко България си остава най-евтината им дестинация.

1.За кранчето и Украйна:Я няма да имат пари да платят на руснаците или просто за да извият ръцете на Газпром при преговори за цената и транзита на газ,поводи все ще се намерят.Украйна не е стабилен партньор и от нея всичко може да се очаква.САЩ са зависими от турските бази и знае до къде може да натисне Анкара.
2.За разделянето на Украйна:Разбира се,че е имало готови планове за отцепването на части от Украйна.Още от 1994 според мен (с договарянето между САЩ,Украйна и русия за оставане на Крим в територията на Украйна).Не вярвай на данайците дори когато ти дават дарове (Крим).
3.За развитието на Русия:Аз говорех за научния им капацитет.Огромен,а нищо не произвеждат.
4.За руските туристи:Дано да си прав.Туризма е важен за икономиката на страната ни и е хубаво да не губим туристи.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 яну 2015 19:57

Пак обичайните глупости и никой не коментира новината на деня!
За мен тя не е посещението на Джони, или пък показните растрели от последните дни в БГ (вкл. на поредния преял гербер този път с олово).
Днес на обяд Швейцарската Централна Банка "отвърза" франка и го направи нарочно. Само за 1 час курса франк/лев от 1,62 стана 1.88 и
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски институции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца
франка е на ниво над 1.2 спрямо еврото и те ще направят всичко възможно този курс да остане за близките 3/4 години. Да видим каква е
играта този път и няма ли да има изгоряли милярди след 1/2 месеца заложени на високи нива на франка!
Интересното е че франка изпапка и от долара не само от лева!
Последна промяна от Pichichi на 15 яну 2015 20:11, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Свободна зона”