pampi написа:Der Schmarotzer написа:pampi написа:Der Schmarotzer написа:Ще си позволя да не се съглася с някои от твърденията:
С една дума доказателства, че българските ханове преди 865 година са били християни няма? Това добре, а какви са доказателства, че са се кланяли на някакъв си бог Тангра? Предположения, изсмукани от пръсти, докато някои хора са се опитвали да изкарат българите тюрки. Истината е, че българите са част от така наречените "траки", които като общност се разпростират от Бяло море, та чак до Кавказ. Ние сме родственици с персите, а не с татари, авари и тем подобни...Само, че историята е политика и затова ако искаш да унищожиш един народ, първо трябва да унищожиш историческата му памет...
Никой професионален историк няма да тръгне да ти доказва, че българският върховен бог е Тангра, защото няма нито един документ доказващ това. Както няма и нито едно неоспоримо сведение, че българските владетели до Борис са християни. Разбира се може да е имало и такива, но неоспорими свидетелства няма. А с кои сме родствени ще го докажат бъдещите изследвания, направени честно и почетно - исторически(такива вече има), генетически (едва ли ще стане скоро) и прочие. И според теб каква е разликата дали си родствен с персите или с аварите и татарите? Ако си дебил дали те прави по-малко или повече дебил? Или ако си интелектуалец, дали ще те направи по-малко или повече интелектуалец?
Наистина ли трябва да ти обяснявам разликата между перси и татари? Или пък да ти разяснявам какво е родова памет?
За твое сведение аз наистина знам каква е разликата между персите и татарите, между монголите и татарите, както и между различните татарски племена за разлика от теб. Също така знам малко повече и за аварите, произход, религия, култура, социално-икономически живот и прочие. Но въпросът не касаеше това, а какво ще ти даде на теб фактът, че си от персийски произход, ако ти си дебил (това е хипотетично, а не буквално) или какво ще ти отнеме, ако ти си интелектуалец, но си по произход авар (междудругото още има такъв народ в РФ), а не персиец. Що се отнася до родовата памет: Задавал ли си си въпросът, защо траките като велик народ не са имали писана история, дори не са имали и писменост?