Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2015 14:59

pampi написа:
Der Schmarotzer написа:
pampi написа:
Der Schmarotzer написа:Ще си позволя да не се съглася с някои от твърденията:

С една дума доказателства, че българските ханове преди 865 година са били християни няма? Това добре, а какви са доказателства, че са се кланяли на някакъв си бог Тангра? Предположения, изсмукани от пръсти, докато някои хора са се опитвали да изкарат българите тюрки. Истината е, че българите са част от така наречените "траки", които като общност се разпростират от Бяло море, та чак до Кавказ. Ние сме родственици с персите, а не с татари, авари и тем подобни...Само, че историята е политика и затова ако искаш да унищожиш един народ, първо трябва да унищожиш историческата му памет...

Никой професионален историк няма да тръгне да ти доказва, че българският върховен бог е Тангра, защото няма нито един документ доказващ това. Както няма и нито едно неоспоримо сведение, че българските владетели до Борис са християни. Разбира се може да е имало и такива, но неоспорими свидетелства няма. А с кои сме родствени ще го докажат бъдещите изследвания, направени честно и почетно - исторически(такива вече има), генетически (едва ли ще стане скоро) и прочие. И според теб каква е разликата дали си родствен с персите или с аварите и татарите? Ако си дебил дали те прави по-малко или повече дебил? Или ако си интелектуалец, дали ще те направи по-малко или повече интелектуалец?

Наистина ли трябва да ти обяснявам разликата между перси и татари? Или пък да ти разяснявам какво е родова памет?

За твое сведение аз наистина знам каква е разликата между персите и татарите, между монголите и татарите, както и между различните татарски племена за разлика от теб. Също така знам малко повече и за аварите, произход, религия, култура, социално-икономически живот и прочие. Но въпросът не касаеше това, а какво ще ти даде на теб фактът, че си от персийски произход, ако ти си дебил (това е хипотетично, а не буквално) или какво ще ти отнеме, ако ти си интелектуалец, но си по произход авар (междудругото още има такъв народ в РФ), а не персиец. Що се отнася до родовата памет: Задавал ли си си въпросът, защо траките като велик народ не са имали писана история, дори не са имали и писменост?
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2015 15:09

Много от "славяните" наводнили" Балканите в определени периоди, всъщност не са били славяни, но просто попадат под това определение, защото са мигрирали заедно със славяните.
След като се установяват тук, те си заживяват отделно от славяните.
Например такива са северите ( севАрите ) ... За които погрешно се смята, че са славяни.

Авторите, съвременници на онези събития, често не са давали имената на всички народности, "атакували" Балканите.
Просто са ги марикарали като склави, и това е.
Нещо подобно се е наблюдавало и в периодите, когато ние налазваме Полуострова, хронистите започват да преписват български етнос на всякакви племена, дръзнали да минат през Дунав.
Включително на тюркски и славянски такива.

Бях попаднал преди време на много интересни имена - водачи, на откровено славянски племена.
Само че, тези имена са доста далеч от традиционните славянски... Ще гледам да ги изровя.
Голям миш-маш е било ранното средновековие, и нищо чудно, че хронистите са изпадали често в паника и не са си играели много-много да дават подробности.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 12 яну 2015 15:17

Der Schmarotzer написа:За твое сведение аз наистина знам каква е разликата между персите и татарите, между монголите и татарите, както и между различните татарски племена за разлика от теб. Също така знам малко повече и за аварите, произход, религия, култура, социално-икономически живот и прочие. Но въпросът не касаеше това, а какво ще ти даде на теб фактът, че си от персийски произход, ако ти си дебил (това е хипотетично, а не буквално) или какво ще ти отнеме, ако ти си интелектуалец, но си по произход авар (междудругото още има такъв народ в РФ), а не персиец. Що се отнася до родовата памет: Задавал ли си си въпросът, защо траките като велик народ не са имали писана история, дори не са имали и писменост?

Задай го тоя въпрос на Паисий чрез някой екстрасенс. Що му е трябвало да се тормози и да задава въпроси от типа "Защо се срамиш..." Тук иде реч за родова памет и нация, а не за този или онзи... По същия начин мога да те питам: какво ще ти даде на теб факта, че националния отбор по футбол вземе та победи Германия? Ще те нахрани това, ще те направи по-умен, ще намериш любовта на живота си?
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2015 15:26

pampi написа:
Der Schmarotzer написа:
pampi написа:
Der Schmarotzer написа:Сакън, как липсва? Ко? Не! Ами ордите от "славяни" дето заливат полуострова? Те кога идват? При тия тежки условия за живот дето са ги водили тези ми ти горски хора, сигурно са се плодили като зайци за да заселят обезлюдените от "траките " области... 8-)

Този процес е повторяем - така става и след османската инвазия на Балканите - около 100-150 години след като България е завладяна от османците - през 16 век започва процес на повторно овладяване на пространството от българите - качените по Стара планина овладяват Добруджа и Тракия. Населението в днешна Македония, което се запазва по време на завладяването тръгва из полуострова - има засвидетелствани следи по цялата етническа българска територия от тези етнографски размествания.

Бе ти тия османски султани за много прости ги имаш явно? Нещо като хуни, дето минат трева не никне. Да, ама не. Те са завладявали земи с цел да ги експлоатират, може да са избили благородниците, ама раята са я запазили. Нали някой трябва да им робува и да ги храни.
Викаш за стотина години пустите македонски "славяни" като едни зайци, са населили цяла днешна България. Ей сега я втасахме! Значи не Македония е българска, а България е македонска... :lol:

Когато османците идват на Балканите териториите на Тракия – днешните Горнатракийска низина, Източна Тракия, Беломорска Тракия са почти напълно обезлюдени – както от многобройните войни между Сърбия и Византия, така и от междуособиците в самата Византия, така и от походите на Омур бег Айдънски, така и от татарите на Актав, така и от самите османци. Сведенията – археологически и писмени, ясно и еднозначно показват това. В останалите територии население се запазва и дори увеличава. Регистрите от това време за еднозначни – районите на територията на днешните Македония, Сърбия и Гърция имат в пъти по-многобройно насление, от колкото тези на територията на днешна България – пример: лива Силистра – простира се по западното крайбрежие на Черно море от около днешна Одеса до Деркос при Странджа има през 1491 г. само около 7000 джизие ханета, т.е. около 35 хиледи души. Територията на лива Кюстендил, която е 3 пъти по-малка има около 12000 джизие ханета, т.е. около 60000 души. Така е и с повечето от останалите територии по Балканите. Българското население се изтегля по планините, където запазва значителна част от привилегиите – в Стара планина, в Родопите, в планинските части в Софийско. В полето остават само по-големите градове. Самата Македония е заселена с български племена от преселението на българите на Кубер и това също се засвидетелства по хидронимията, археологията, етнография и има няколко исторически извора за това. А за македонското разселване след 17 век по централните и източните части на Балканите има вече доста изследвания, трябва само да се потърсят в интернет. Давам само пример – през 18-19 в. от нищото се появява самобитната Тревненска живописна школа, но след обработката на намерени документи в османските архиви се оказва, че Трявна е създадена от преселници от Охридско, а там се намира прочутата по това време Охридска живописна школа. Т.е. нищо не идва от нищото....
Последна промяна от Der Schmarotzer на 12 яну 2015 16:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2015 15:30

pampi написа:
Der Schmarotzer написа:За твое сведение аз наистина знам каква е разликата между персите и татарите, между монголите и татарите, както и между различните татарски племена за разлика от теб. Също така знам малко повече и за аварите, произход, религия, култура, социално-икономически живот и прочие. Но въпросът не касаеше това, а какво ще ти даде на теб фактът, че си от персийски произход, ако ти си дебил (това е хипотетично, а не буквално) или какво ще ти отнеме, ако ти си интелектуалец, но си по произход авар (междудругото още има такъв народ в РФ), а не персиец. Що се отнася до родовата памет: Задавал ли си си въпросът, защо траките като велик народ не са имали писана история, дори не са имали и писменост?

Задай го тоя въпрос на Паисий чрез някой екстрасенс. Що му е трябвало да се тормози и да задава въпроси от типа "Защо се срамиш..." Тук иде реч за родова памет и нация, а не за този или онзи... По същия начин мога да те питам: какво ще ти даде на теб факта, че националния отбор по футбол вземе та победи Германия? Ще те нахрани това, ще те направи по-умен, ще намериш любовта на живота си?

Когато човек не знае какво да отговори започва със софистика, така, че разговорът с теб е изчерпан. Живей!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2015 15:36

THE G.A.M.E написа:Много от "славяните" наводнили" Балканите в определени периоди, всъщност не са били славяни, но просто попадат под това определение, защото са мигрирали заедно със славяните.
След като се установяват тук, те си заживяват отделно от славяните.
Например такива са северите ( севАрите ) ... За които погрешно се смята, че са славяни.

Авторите, съвременници на онези събития, често не са давали имената на всички народности, "атакували" Балканите.
Просто са ги марикарали като склави, и това е.
Нещо подобно се е наблюдавало и в периодите, когато ние налазваме Полуострова, хронистите започват да преписват български етнос на всякакви племена, дръзнали да минат през Дунав.
Включително на тюркски и славянски такива.

Бях попаднал преди време на много интересни имена - водачи, на откровено славянски племена.
Само че, тези имена са доста далеч от традиционните славянски... Ще гледам да ги изровя.
Голям миш-маш е било ранното средновековие, и нищо чудно, че хронистите са изпадали често в паника и не са си играели много-много да дават подробности.

Аз съм я цитирал в този форум доста пъти, но явно не си попаднал на нея. Прегледай тази книжка:
http://chavdarbonev.zvezdi.org/bg/download.html
Там ще намериш отговори на въпросите си. Авторът има и още един том за българите, но той за съжаление не е включен в е-изданието и трябва да се търси книжния вариант.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 12 яну 2015 15:45

Der Schmarotzer написа:
pampi написа:

Когато човек не знае какво да отговори започва със софистика, така, че разговорът с теб е изчерпан. Живей!

Много точен ми е отговорът, ами ти не гледаш глобално на нещата. Всеки човек, за да е пълноценен, има нужда от самочувствие. Такива намира в семейството, прадедите си, националните успехи, успехите на любимия отбор. Не може да си пълноценен без родова памет, ставаш дърво без корен. Това в пълна сила важи и за народите. Затова почитаме Левски, Ботев, Списаревски, Крум и Иван Асен...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2015 16:16

pampi написа:
Der Schmarotzer написа:
pampi написа:

Много точен ми е отговорът, ами ти не гледаш глобално на нещата. Всеки човек, за да е пълноценен, има нужда от самочувствие. Такива намира в семейството, прадедите си, националните успехи, успехите на любимия отбор. Не може да си пълноценен без родова памет, ставаш дърво без корен. Това в пълна сила важи и за народите. Затова почитаме Левски, Ботев, Списаревски, Крум и Иван Асен...

Това е митология, а не родова памет! Преди години, водя приятел чужденец в Националния исторически музей, събран напълно незаконно тогава от БД. Показвам му извънземните тракийски съкровища, цялото великолепие на българската бойна слава, и прочие и прочие салати. Доказвам превъзходството на расата на несравнимите над останалите простосмъртни. Впечатлен, но не много, накрая той ме попита: "Като сте били толкова велики, защо сте сега на това дередже?" Това, за което пишеш е материал за самочувствие и повод за гордост на нисшите духом. Можеш спокойно да се чувстваш достоен и без великата си предистория, без великите дела на прадедите си, без победите на националния си отбор или каквото и да е от този род. Модерният национализъм е чудовище, създадено, с определени цели и използвано точно за това двеста години. За повече инфо прочети книжката на проф Пантев за модерния национализъм. Човек трябва да има самочувствие не от произхода си, а от това, което е той самият. Останалото е само статистика. Между другото има една новоизлязла книжка на проф. Матанов за митовете в българската история, тя е истинската книжка за българските митове, а не боклука на Б.Димитров.

Потребителски аватар
drenkata
Контакти:

Мнениеот drenkata » 12 яну 2015 17:10

pampi написа:Всеки може да вярва в каквото си иска, но пред фактите... И друг път съм питал, ама отговор няма. Как 10-15 хиляди конника, изядени от комари и малария, прегазват над 100 хилядна, добре обучена византийска армия, наследник на римските военни традиции? Същата армия, година по-рано, премазва арабите и ги принуждава да атакуват Европа през Испания, където остават над 3 века.
Истината е, че българската войска е била равна по численост на византийците, българите не са някакви си номади, а народ, който строи градове, има държавност. Понеже първият договор с Константинопол е от тогава - 681г и те наричат останалите народи варвари, на някои хора им е било изгодно да се надупят на Великите сили и да изсмучат от пръстите си нечувани глупости...Ех, Гьобелс, Гьобелс, прав си братче, една лъжа повторена сто пъти, се възприема като истина...
Някакви си племена от диваци, дошли от север, претопяват такива многочислени общности като траките, а пък после някакви си гащници на коне, дето имат-нямат 50 000 човека, покоряват тези диваци, дават им името си, ама пък им вземат езика. Турците, дето се захранват с хора главно от Балканите и са били капка в морето, не си губят езика, ама видиш ли техните брадчеди с гривите, го правят за има няма 100 години и после почват да пишат на "славянски"...
Тези престъпления спрямо българската история се увенчаха с успех. През 21 век България, разделена, оставена без история и унизена ще престане да съществува...

+1

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 яну 2015 20:02

Der Schmarotzer написа:
za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer

Обещах да ти дам линкове за твърденията, че българите са тук и преди 7 век , но за съжаление не ги намирам, много от местата на които съм влизал преди, просто не зареждат :oops:
И все пак си спомням че това което съм виждал като откъси е мисля от Анастасий Библиотекар, а и има доста на брой сведения и от други автори като него, които макар и малко по късни 8,9,10 век споменават за българи и България още от 4-5 век!

Има и едно странно сведение на Йоан Зонара , който казва че стената на Чаталджа 70км , е построена от император Анастасий да пази Константинопол от Българските войски ! Става въпрос за 515 г :)

Eто го Анастасий Библиотекар:
http://www.promacedonia.org/libi/2/gal/2_198.html
Обърни внимание на параграфите 634 и 636. Там ясно е показано дали българите са местно население или се появяват отпосле.
В хрониката му има няколко момента. Първо тя е компилация, като основен извор е тази на Теофан, второ има доста несъответствия с реалността и трето отново никъде не пише, че българите са местно население, а навсякъде се отбелязва, че идват по-късно. Както вече отбелязах, след един определен период от време сведенията за българи зачестяват, т.е. те се появяват отвън, а не отвътре в границите на полуострова. Отделни групи може и да са се заселили, но те са външно население, а не коренно, и това става след началото на 4 век от новата ера. Преди това население с етнонима българи на Балканския полуостров няма. Ако обаче се приемат някои от хипотезите на изследователите, че Черно море е вътрешно море за трако-пеласгийската общност, а българите да са част от нея, може да се смята, че те идват при единородници, но тази хипотеза се нуждае от още много, много работа и според мен е почти недоказуема.
Да, стената, което Анастасий издига е за защита от българските нападения, но тя също не е никакво свидетелство, че българите са местно население, а само на факта, че участват активно във военно-политическия и "икономическия" живот на балканското население след определен период от време.

Очевидно е че знаеш доста и няма с какво да те изненадам :) Озадачаващото е как продължаваш да вярваш на откровените манипулации в историята ни, въпреки това :?
Да приемем че българите ги е нямало на балканите преди Аспарух , къде са биле тогава 170 години преди него и се е наложило да се строи 70 км стена за да ги спират :?: Кои са били тия българи след като Кубер създава държавата си 130 години след това :) Чак пък и стена от море до море, за няква си шепа диваци и то точно пред Константинопол , стотици километри навътре във ромейската територия :shock:

Върни се в “Свободна зона”