Купувате ли азиатска(китайска техника)?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Re: Купувате ли азиатска(китайска техника)?

Мнениеот hd29 » 12 яну 2015 12:50

Има си качествена техника,има и некачествена,но всичко е от Азия.Всеки му според джоба.Нашият пазар обаче е изключително ''свит'' от към платежоспособност и затова преобладават по-евтинките и разбира се по-малко качествените,но ...

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 12 яну 2015 13:07

Messi_fan написа:
demy27 написа:Определено в България, много често се среща обратното явление: Хора с телефони за по 1 500 лв. само пускат стрелички с тях "за да не се набутват" и първо питат дали барчето е с Wi-Fi преди да седнат да пият кафе.
А, точно мислещите и образованите хора могат да направят избор - дали да плащат по 300 - 400 лева повече само за марката. За България не може да се каже, но другаде, ако преди време техниката от топ марки беше символ на престиж и добър социален статус, сега един разумен и практичен избор се уважава не по-малко.

Определено ми е интересно да разбера къде е това явление ? :roll: Впрочем може да е при 15-16 годишните хлапета. Които мама и татко са им купили за коледа айфонче. Но хората, за които аз говоря за образовани, хора които сами си изкарват парите. А при тях такова нещо, за което ти говориш не съществува. ;)

Виждам, че добре разбираш от хора. Според твоите виждания всеки собственик на айфон е образован и напред в живота. Пожелавам ти цял живот само със собственици на айфони да си имаш работа.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

На линия
Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 яну 2015 13:30

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Два пъти вече си поръчвам маратонки от Англия - едните Пума, другите - Lacoste и ... Пумата изкара 1 месец, после брат ми си ги подлепва и си бачкаше с тях, а Lacoste изкараха 3 часа

Обувки, маратонки, ботуши, от 1998 г. аз лично си вземам само български, от наши производители, с наши материали.
А това е така, щото за бала ми през същата 98-ма г. си бях взел български обувки, не съм търсил, така се случи, харесаха ми като дизайн, тогава не предирях за качество.
Същите обувки ме изкараха до 2007-ма, като в последните 2 години даже играех футбол с тях, от време на време. :lol:

И като видях че са сполучливи, става вече повече от 10 години, отнася ли се до обувки и маратонки, само БГ производство, но задължително с наши материали.
Щото веднъж си бех взело едни кецове, направени тук, но с турски платове... 2 седмици изкараха. :lol:

Нашите са по-скъпи от турските и китайските, но са по-евтини от големите марки, а често изкарват по-дълго от тях. ;)

Е да, аз обувки си поръчвам от една тукашна фирма. Прави от естествена кожа, избирам си цвета на кожата, вид на ходилото, модела и ми ги прави. Прави официални, зимни, кецове, абе, има избор 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 яну 2015 13:59

boabbb написа:
ivan56 написа:Наскоро жената се размрънка за сушилня.Гледахме,питахме и накрая се спряхме на Miele или AEG.Miele нови от 2 палки нагоре произведена в Германия.AEG от 1500 нагоре произведена в Словения мисля беше.Взехме си втора ръка немско AEG за 500 кинта с година гаранция,е вярно малко дърта ама си е немска.И не съжаляваме, работи идеалка.Единствено печката и котлоните не са ни китайски,всичко друго е от Китай.Но смятам че от китайско до китайско има огромна разлика.

Има - да ;) Ама AEG-то вече не е немско :lol: Electrolux ги купиха :lol:

Знам бре,само че AEG им е висок клас марка и повечето от нещата се правят в Германия.Сушилнята и печката са ми такива произведени в Германия.
Нали не мислиш че швабата ще купи AEG произведено в Китай.Даже и не знам там да имат завод,но и да имат хората си държат на качеството.До сега не съм чул някой да се оплаква от немска техника.Няма как иначе една пералня AEG/електролукс да е над 1000 кинта а само Електролукс да е 500лв
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 яну 2015 14:07

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Два пъти вече си поръчвам маратонки от Англия - едните Пума, другите - Lacoste и ... Пумата изкара 1 месец, после брат ми си ги подлепва и си бачкаше с тях, а Lacoste изкараха 3 часа

Обувки, маратонки, ботуши, от 1998 г. аз лично си вземам само български, от наши производители, с наши материали.
А това е така, щото за бала ми през същата 98-ма г. си бях взел български обувки, не съм търсил, така се случи, харесаха ми като дизайн, тогава не предирях за качество.
Същите обувки ме изкараха до 2007-ма, като в последните 2 години даже играех футбол с тях, от време на време. :lol:

И като видях че са сполучливи, става вече повече от 10 години, отнася ли се до обувки и маратонки, само БГ производство, но задължително с наши материали.
Щото веднъж си бех взело едни кецове, направени тук, но с турски платове... 2 седмици изкараха. :lol:

Нашите са по-скъпи от турските и китайските, но са по-евтини от големите марки, а често изкарват по-дълго от тях. ;)

Повечето наши производители работят с турска,дубайска и италианска естествена кожа ;)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2015 14:45

ivan56 написа:Повечето наши производители работят с турска,дубайска и италианска естествена кожа ;)

Чесно казано, нямам някакъв широк поглед за страната, но в Сливен има фирма, същата има магазин, дето си бачка с наши материали и всичко е сигурно, че няма внос за детаилите.

Не съм сигурен дали нямат и цех за обработка на кожи... Но общо взето, предлагат страшно качество.
Е, държат си и цена де. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 12 яну 2015 15:28

ivan56 написа:
THE G.A.M.E написа:

Повечето наши производители работят с турска,дубайска и италианска естествена кожа ;)

Особено за обувки най-много се използва турска. ;)

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 12 яну 2015 16:02

pampi написа:Не само техника, даже китарата ми китайска, ама е "Карок"..."Карок", ама китайска... :lol:
Спрямо произведенията от шперплат, лакирани с мебелен лак и звучащи като консервени кутии, с които ни заливаше през соца Партията, китарката е просто класа...

Китaрите, кaто повечето продукти нa пaзaрa ни, през соц-a, бяхa тaм, сaмо зa дa ги имa, a не дa вършaт особенa рaботa.

Днес е друго - всичко се ребрaндирa - примерно Aсус имaт тaблет. Той не е рaзрaботен от тях, нито произведен.
Просто дaден китaйски контрaктор с бaзa, производствен процес и рaботнa ръкa го е нaпрaвил зa тях, според техни пaрaметри и дизaйн.
Имaм телефон и то в ниския клaс (~600лв.), който е произведен в Ю.Корея и зa еднa годинa се aмортизирa повече от предишния ми, пaк Корейскa фирмa, но "made in China".

Впрочем, китaрите също сa тaкa. Фендър не строят зaводи, нaмирaт си контрaктори, които им дaвaт мостри и aко имa хaресaт, отдaвaт лицензите зa пaтентите си.
Корт, корейскa компaния, имa зaводи в Корея, Индонезия и Китaй. Прaвят китaри зa Фендър, Ибaнес, сигурно и ЕСП.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 12 яну 2015 22:36

Този форум е пълен със селяндури-сноби и фантазьори.

Върни се в “Свободна зона”