Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 яну 2015 16:25

Rafa написа:И за теб се отнася същото 8-) Вземи да се поограмотиш малко и прочети материала от линка. Пише си и колко сме арийци и откъде идва тази теория ;)

Нали знаеш, че твоите линкове не ги чета. :lol:

Каква теория е "арийският ни произход" ? :o
Това си е доказано, както генетически, така и антропологически.
И това не е някаква сензация, "славяните" също са от арийски произход.
Въобще, по-голямата част от европейските народи са от арийски/ирански произход.

Пък хеле, миналият месец американски учени ровичкаха в областа "Ариана" и всичката намерена керамика, е 1/1 с тази от Плиска.

То 1-во много хора не сте запознати какво значи "арийци", тези дето списват в разни сайтчета, също си нямат идея, това е пълна трагедия. :(
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 10 яну 2015 16:33

Искам тая тема да се запази и да се вади винаги, когато някой се подиграва да речем на македонците, които се делят на славяни и антични македонци ;) :mrgreen: Всеки много знае и разбира, важното е да минава следобедът)))
Между другото, Игра, имам въпрос към теб :) Напълно съм съгласен с мнението, че славянски етнос не съществува (то днес никой специалист не го и твърди всъщност) и съм съгласен и с това, че ние генетично сме доста различни от сърби, поляци, словаци, белоруси, руснаци и т.н.. Както и те помежду си. Но имам чувството, че ще отречеш факта, че езиково и културно българи, македонци, сърби, хървати, черногорци, словенци, словаци, поляци, чехи, белоруси, руснаци и украинци(може да пропуснах някой народ) са близки и то не само близки, но най-близки като група народи в Европа? Ако сравним с да речем румънци, италианци, французи, португалци и т.н., то там разликите сякаш са доста повече( аз си деля Европа според езиковите семейства, просто защото настоящето ме интересува повече от историята,а съвременните идеи за национални идентичности, дух и т.н. са формирани именно на база езиците, а не произход). И не виждам какво срамно и лошо има в това.
Последна промяна от YANTRA_FOREVER на 10 яну 2015 16:34, променено общо 1 път.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 16:34

THE G.A.M.E написа:
Rafa написа:И за теб се отнася същото 8-) Вземи да се поограмотиш малко и прочети материала от линка. Пише си и колко сме арийци и откъде идва тази теория ;)

Нали знаеш, че твоите линкове не ги чета. :lol:

Каква теория е "арийският ни произход" ? :o

Пък хеле, миналият месец американски учени ровичкаха в областа "Ариана" и всичката намерена керамика, е 1/1 с тази от Плиска.

То 1-во много хора не сте запознати какво значи "арийци", тези дето списват в разни сайтчета, също си нямат идея, това е пълна трагедия. :(

Е тук вече не съм много съгласен с теб, какви са хората от Варненския некропол :?: Каква е тяхната култура и колко ХИЛЯДИ години преди споменатите са живели ?
Лично аз нямам инфо в персия да има находки на 8000 години, защо трябва да приемаме тогава че сме дошле от там , а не обратното да сме отишли там ?

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 16:35

THE G.A.M.E написа:
Rafa написа:И за теб се отнася същото 8-) Вземи да се поограмотиш малко и прочети материала от линка. Пише си и колко сме арийци и откъде идва тази теория.

Нали знаеш, че твоите линкове не ги чета.

Каква теория е "арийският ни произход" ?

Проблемът че не четеш не е мой :) Давам ти да четеш старши научен сътрудник, директор на Историческия музей, пък ти се плюнчи колкото си искаш :) И на теб да задам същият въпрос. Доказано от кого :?: :?: :?: Дай да ги видим тези доказателства де 8-) Те станаха като Дядо Коледа, всеки е чувал за тях, всеки ги споменава, пък никой не ги е виждал :)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 16:36

za nas e toj religiq написа:Е тук вече не съм много съгласен с теб, какви са хората от Варненския некропол :?:

Гагаузи :!: Елементарно, Уотсън :)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 16:41

YANTRA_FOREVER написа:Искам тая тема да се запази и да се вади винаги, когато някой се подиграва да речем на македонците, които се делят на славяни и антични македонци ;) :mrgreen: Всеки много знае и разбира, важното е да минава следобедът)))
Между другото, Игра, имам въпрос към теб :) Напълно съм съгласен с мнението, че славянски етнос не съществува (то днес никой специалист не го и твърди всъщност) и съм съгласен и с това, че ние генетично сме доста различни от сърби, поляци, словаци, белоруси, руснаци и т.н.. Както и те помежду си. Но имам чувството, че ще отречеш факта, че езиково и културно българи, македонци, сърби, хървати, черногорци, словенци, словаци, поляци, чехи, белоруси, руснаци и украинци(може да пропуснах някой народ) са близки и то не само близки, но най-близки като група народи в Европа? Ако сравним с да речем румънци, италианци, французи, португалци и т.н., то там разликите сякаш са доста повече( аз си деля Европа според езиковите семейства, просто защото настоящето ме интересува повече от историята,а съвременните идеи за национални идентичности, дух и т.н. са формирани именно на база езиците, а не произход). И не виждам какво срамно и лошо има в това.

Единственото общо между нас и тези които изброяваш, е това че сме им дали писменост ! И макар че никой не го признава е всеизвестен ФАКТ! Културно исторически имаме прилика единствено с балканските и черноморските народи, което ще рече че не сме долетяли от никъде, а винаги сме си биле тук ;)

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 16:41

za nas e toj religiq написа:
YANTRA_FOREVER написа:Искам тая тема да се запази и да се вади винаги, когато някой се подиграва да речем на македонците, които се делят на славяни и антични македонци ;) :mrgreen: Всеки много знае и разбира, важното е да минава следобедът)))

Единственото общо между нас и тези които изброяваш, е това че сме им дали писменост ! И макар че никой не го признава е всеизвестен ФАКТ! Културно исторически имаме прилика единствено с балканските и черноморските народи, което ще рече че не сме долетяли от никъде, а винаги сме си биле тук ;)

Били сме тук винаги, дръжки :lol: Хан Аспарух и братята му са обикаляли за кеф из Азия и Европа :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 яну 2015 16:42

za nas e toj religiq написа:Е тук вече не съм много съгласен с теб, какви са хората от Варненския некропол :?: Каква е тяхната култура и колко ХИЛЯДИ години преди споменатите са живели ?
Лично аз нямам инфо в персия да има находки на 8000 години, защо трябва да приемаме тогава че сме дошле от там , а не обратното да сме отишли там ?

То няма разлика, дали са ходили там от Балканите, или от Северен Афганистан.

Важното е, че са били там, и са създали невероятна цивилизация.
Всъщност предците ни, дето и да се озоват, 1-вата им работа е да създадът/основат Държава.
Напоследък се смята, че наистина преди около 7-8 хиляди години сме били тук, но поради някакви причини тръгваме на северо-изток, където оставаме доста дълго време, след това отново тръгваме насам и по-пътя си сеем цивилизация след цивилизация.
Това е интересна теория, но ще трябват още проучвания.

Иначе Европа няма автохтонно население, всички сме "африканци" или азиийци". :)
Просто човешкият вид започва разселването си от една точка ( генетично проследена, някъде на границата между Африка и Азия ) ... По-останалите континенти.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 10 яну 2015 16:47

za nas e toj religiq написа:

Ама аз къде говоря за история, кой къде отишъл и какво е правил :) И пак в Средновековието сме имали общо тъкмо с тях. Книжовниците ни са ходили в Киевска Рус, не в Иран ама както и да е. Явно сте почитатели на историята и настоящето няма значение)) Аз много не искам да коментирам, защото не се чувствам достатъчно компетентен. Не съм историк, а славист и то още незавършил :mrgreen:
А баските например откъде са дошли например? Питам, защото видимо тук има начетени хора, а аз не мога да намеря нито една свястна теория. Това по въпроса дали Европа има автохонно население
Изображение Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 яну 2015 16:47

YANTRA_FOREVER написа:Игра, имам въпрос към теб :)

имам чувството, че ще отречеш факта, че езиково и културно българи, македонци, сърби, хървати, черногорци, словенци, словаци, поляци, чехи, белоруси, руснаци и украинци(може да пропуснах някой народ) са близки и то не само близки, но най-близки като група народи в Европа ?

Езиково, да.
То няма какво да се отрича, то е видно.

Спорът е, поне някои хора спорят, кой-чие влияние е попил.
То мисля е ясно, спор не може да има, че разпространителите на кирилицата ( "славянската азбука", е крайно погрешен термин ) ... Сме ние.
Освен това, споменатите народи малко или много са попадали в границата на Държавата ни в определени периоди от време.
Напълно нормално е да сме им повлияли. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”