Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rafa

Re: Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 14:02

action66 написа:
Rafa написа:
nib написа:
А откъде са се пръкнали прабългарите 8-)

oт древните македонци

Бетер македонците взехме да ставаме :) От статията става ясно, че нас няма как да ни претопят, но ние сме претопили цяла Европа :lol: :lol: :lol: Смях :lol:

Не си прав в иронията си."Тюркската" теория е разработка на Петър Мутафчиев и Васил Златарски преди 09.09.После по "съветско" време естествено се настанява "славянската" теория.Отдавна драма няма.Тръгваме разселването си от индоевропейското семейство в Източна Европа. После се преселваме на няколко вълни обратно.Реално е доказано,че приликата ни е с иранските народи.Ако искаш да видиш външен вид на древен българин,гледай днешен иранец.Те по различни причини са се съхранили без много примеси.Родството с италианците е заради лангобардите.Те тръгват преди нас към Римската империя.Но са живеели с българите в Азия.Алцек не случайно отива там в последствие...Същата е историята с маджарите.Но с тях сме имали периферен досег докато като угро-фини са живели в степите на запад от Урал,а ние сме били в степите на север от Кавказ.Близостта със славяните също не е случайна.Езика на индоевропейците е бил един преди да тръгнат да се разселват.Изменението не е ставало толкова бързо.Поради това повечето народи произхождащи от индоевропейската общност в древността та чак докъм 10-12 век са си общували съвсем спокойно с не големи затруднения.Виж близостта с гърците е малко спорна,но предполагам , че идва по линия на дорийците,които се знае , че се спускат от север и завладяват древните ахейци.Тоест спускат се от първородината на индоевропейците.Явно в дълбока древност преди българите да се преселят са живеели заедно с тези дорийци.В миналото смесиците са били рядкост.Всеки е пазел чистотата на рода и племето.Но с времето любовта и завоеванията са си казали думата.Поради това много типични народностни черти от древността са се изгубили.Много интересна във всички тези събития е ролята на Черно море.То като оазис е спасило древните индоевропейци с по-мекия си климат.Било е като събирателен център за много народи.Особено докато е било голямо езеро,а не море.Така че произхода ни отдавна не е загадка. Загадка е защо толкова бавно новите научни факти и открития си пробиват място в учебниците по история????!!!!!

Поста ти е доста объркан. Хем твърдиш, че сме с тюркски произход (Хунотюркска теория), хем твърдиш че идваме от иранските народи. Това са две различни теории за произхода ни, взаимно отричащи се. Няма как и двете едновременно да са верни :)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 10 яну 2015 14:06

action66 написа:
Не си прав в иронията си."Тюркската" теория е разработка на Петър Мутафчиев и Васил Златарски преди 09.09.После по "съветско" време естествено се настанява "славянската" теория.Отдавна драма няма.Тръгваме разселването си от индоевропейското семейство в Източна Европа. После се преселваме на няколко вълни обратно.Реално е доказано,че приликата ни е с иранските народи.Ако искаш да видиш външен вид на древен българин,гледай днешен иранец.Те по различни причини са се съхранили без много примеси.Родството с италианците е заради лангобардите.Те тръгват преди нас към Римската империя.Но са живеели с българите в Азия.Алцек не случайно отива там в последствие...Същата е историята с маджарите.Но с тях сме имали периферен досег докато като угро-фини са живели в степите на запад от Урал,а ние сме били в степите на север от Кавказ.Близостта със славяните също не е случайна.Езика на индоевропейците е бил един преди да тръгнат да се разселват.Изменението не е ставало толкова бързо.Поради това повечето народи произхождащи от индоевропейската общност в древността та чак докъм 10-12 век са си общували съвсем спокойно с не големи затруднения.Виж близостта с гърците е малко спорна,но предполагам , че идва по линия на дорийците,които се знае , че се спускат от север и завладяват древните ахейци.Тоест спускат се от първородината на индоевропейците.Явно в дълбока древност преди българите да се преселят са живеели заедно с тези дорийци.В миналото смесиците са били рядкост.Всеки е пазел чистотата на рода и племето.Но с времето любовта и завоеванията са си казали думата.Поради това много типични народностни черти от древността са се изгубили.Много интересна във всички тези събития е ролята на Черно море.То като оазис е спасило древните индоевропейци с по-мекия си климат.Било е като събирателен център за много народи.Особено докато е било голямо езеро,а не море.Така че произхода ни отдавна не е загадка. Загадка е защо толкова бавно новите научни факти и открития си пробиват място в учебниците по история????!!!!!

Прав си като цяло, но 10-12 век вече се оформят отделни наречия дори в самата славянска езикова група. А след разселването на индоевропейците поради ред причини, съвсем ясни и логични, общуването между различни групи е било доста трудно и възпрепятствано, така че езиците са ключов фактор. Праславянският няма как да бъде реставриран, тъй като дори в старославянския/старобългарски/черковнославянски трудно се намират някакви следи от него. Макар че реално такива заключения трудно се правят. Но да речем, че праславянският език идва от прусите и най-близки би трябвало да се явяват днешните балтийски езици и в частност литовския. Та така де, езикът е може би най-важният елемент в образуването на културата на един народ и наистина тъкмо затова балти и славяни (езикови категории) си приличаме толкова, а славяноезичните народи и до ден днешен се разбират помежду си. Това се явява по-важно от гените. Обменили сме много информация, култура, ценности именно с тези народи.
Българският език на лексикално ниво си е славянски, че дрънка :) обаче е интересно защо като граматика и строеж във времето се е приближил толкова до германското езиково семейство :?
Изображение Изображение

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 14:10

Libera написа:Всъщност този вид генетични изследвания бяха тотално опровергани преди доста време, защото реално представляват модели и предположения, а не някакво научно доказателство. За да ти кажат какви са българите с някаква сигурност, трябва да изследват процент достатъчен за създаването на достоверен модел, а не съм чул да са тръгнали да изследват днк от 1-2 милиона българи. А това, че нямаме общо със славяните е направо глупост - преди има-няма 1300 години сме ги клатили по тези земи както заек клати хамстер, а преди това не бях чул някой да претендира, че имаме славянски произход. Погледнете ни чертите и сами си правете сметка на кого приличаме - на полу-араби, с нещо близко до арменци, индийци.

Дрън, че пляс :mrgreen: Ти докажи първо кои са тези славяни от преди 1300 години :? Намери и покажи поне един документ или сведение от преди 15-16 век, в което има думичката СЛАВЯНИ , а не словени, склави, склавени и все такива които имат ясен превод и значение (който значи всичко друго но не и славяни ) ;) Второ може да докажеш и какви и от къде сме дошли , защото аз не знам да има доказателства и за това :) За сметка на това пък има данни , които естествено не са удобни на панславянската дрс.я , които красноречиво говорят че българите са биле тук далеч преди 7-и век :!: Естествено всички научни 'гении' израстнали през социализма имат друго мнение и докато не измрът, истината няма да излезе наяве, за това искрено съм убеден че бъдещето и новото поколение ще я докажат такава каквато е :!:

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 14:12

za nas e toj religiq написа:
Libera написа:Всъщност този вид генетични изследвания бяха тотално опровергани преди доста време, защото реално представляват модели и предположения, а не някакво научно доказателство. За да ти кажат какви са българите с някаква сигурност, трябва да изследват процент достатъчен за създаването на достоверен модел, а не съм чул да са тръгнали да изследват днк от 1-2 милиона българи. А това, че нямаме общо със славяните е направо глупост - преди има-няма 1300 години сме ги клатили по тези земи както заек клати хамстер, а преди това не бях чул някой да претендира, че имаме славянски произход. Погледнете ни чертите и сами си правете сметка на кого приличаме - на полу-араби, с нещо близко до арменци, индийци.

Дрън, че пляс :mrgreen: Ти докажи първо кои са тези славяни от преди 1300 години :? Намери и покажи поне един документ или сведение от преди 15-16 век, в което има думичката СЛАВЯНИ , а не словени, склави, склавени и все такива които имат ясен превод и значение (който значи всичко друго но не и славяни ) ;) Второ може да докажеш и какви и от къде сме дошли , защото аз не знам да има доказателства и за това :) За сметка на това пък има данни , които естествено не са удобни на панславянската дрс.я , които красноречиво говорят че българите са биле тук далеч преди 7-и век :!: Естествено всички научни 'гении' израстнали през социализма имат друго мнение и докато не измрът, истината няма да излезе наяве, за това искрено съм убеден че бъдещето и новото поколение ще я докажат такава каквато е :!:

Що, ти да не би да намериш документ, в който да има думичката БЪЛГАРИ, а не бугари, булгари и т.н. ;) Толкова ли не можете да проумеете, че езикът е претърпял доста изменения от тогава до сега ;) Аман от аматьори 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Перловски

Мнениеот Перловски » 10 яну 2015 14:14

dreben23 написа:
Перловски написа:

На теб със сигурност няма да ти помогне.
Особено с това мислене, присъщо на комунистите и циганите.
Но и те само на думи не "дефинират хората по произхода им".
Да не говорим, че бъркаш понятия , като възпитание/говориш за първите седем години/ и произход,дефиниция и определяне.
"Кат" ти чета писанията съм наясно какъв ти е произхода.Ти си от тези, които не знаят , а и не ги интересува родословието им и знаят най-много дядо си или прадядо си, които естествено не са изтрезнявали. :lol:

По темата-колкото и да ги боли рубладжиите, то отдавна се знае и е доказано ,че нямаме общо със славяните.

Всичко е свързано бре, ама толкова ви е акъла да го проумеете! :)

За къв буй ше ми послужи произхода- ще пазарувам с остъпка Водка и шоколад, че не съм кюрд ли? :lol:
Ракиджийници дет само с комунизма се оправдават, че друго не могат и да осмислят. Кат бат Бойко, оправдава се все с предишното Правителство, а дори и лентички вече не реже. :mrgreen: Едната дисциплина дето съм учил е социологията, винаги продавате на краставичари краставици из форумите, а сигурно сте завършили с тройка. :mrgreen:
Житейската социология е много по-силна за мен, а ако се запознаете и с тате, сигурно ще ме разберете какво имам предвид, така че не си ври гагата в неща, които умът ти не ги побира. Гледал ми бил мисленето, как се гледа мисъл, то дори аз не си знам ква глупост ще ми дойде на акъла. :lol:
Прави ми впечатление, че хора, които грам нямат понятие от наука, искат да се занимават с наука! Само, че наученото трябва да можеш да го осмисляш житейски, а това е по-трудно и от самата наука. :) Понял?

Едно разбрах-ти нито можеш да четеш, нито да мислиш. :lol:
не напразно си розов. :mrgreen:
1957г.Унгарската революция е в кръв.Цска - Вашаш.В София - 2:1, В Унгария водят с 1:0 до 34-та мин. Вашаш вкарва 6 гола и се класира. На трибуната военното аташе на СССР си хвърля гневно фуражката на земята и крещи : Вот такие ЕВРОИДИОТЬI !!!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 яну 2015 14:18

Rafa написа:

Що, ти да не би да намериш документ, в който да има думичката БЪЛГАРИ, а не бугари, булгари и т.н. ;) Толкова ли не можете да проумеете, че езикът е претърпял доста изменения от тогава до сега ;) Аман от аматьори 8-)

Аматьор си ти ! Думичките които ти посочих си имат превод и значение , къде на гръцки, къде на стробългарски и т.н. ! От къв , на къв трябва да им слагаме значение, което е изсмукано от някъде и е удобно за някой ;)

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 14:20

Аматьор си ти ! Думичките които ти посочих си имат превод и значение , къде на гръцки, къде на стробългарски и т.н. ! От къв , на къв трябва да им слагаме значение, което е изсмукано от някъде и е удобно за някой ;)

Абе ти не си ли чувал за славянски племена :?: Подчертавам, ПЛЕМЕНА. Всяко славянско племе си има име. Отричаш съществуването им по нашите земи ли :) Та те и траките са били така. Всяко племе със собствено име. Освен да се правим, че и тях ги е нямало ;)

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 10 яну 2015 14:23

Теорията , че сме част от голямото славянско море е дело на Руската империя а по късно и на комунистите .Както и на Сърбите разбира се те от 200 години точат лиги да заграбят земята ни и донякъде успяха!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 14:26

anihilator написа:Теорията , че сме част от голямото славянско море е дело на Руската империя а по късно и на комунистите .Както и на Сърбите разбира се те от 200 години точат лиги да заграбят земята ни и донякъде успяха!

Да я бяха заграбили 8-) Поне сега нямаше да сме в ЕС и щяхме да се ползваме с любовта, протекциите и вечната дружба на матушка Россия 8-)

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 10 яну 2015 14:35

anihilator написа:Теорията , че сме част от голямото славянско море е дело на Руската империя а по късно и на комунистите .Както и на Сърбите разбира се те от 200 години точат лиги да заграбят земята ни и донякъде успяха!

Добровски, Шафарик, Миклошич и т.н. какво общо имат с Руската империя? То ако и Хабсбургската империя и изобщо всички, които са се занимавали с нас са лъжели ще вземе пък да се окаже истина ;)
Изображение Изображение

Върни се в “Свободна зона”