Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход
Всъщност този вид генетични изследвания бяха тотално опровергани преди доста време, защото реално представляват модели и предположения, а не някакво научно доказателство. За да ти кажат какви са българите с някаква сигурност, трябва да изследват процент достатъчен за създаването на достоверен модел, а не съм чул да са тръгнали да изследват днк от 1-2 милиона българи. А това, че нямаме общо със славяните е направо глупост - преди има-няма 1300 години сме ги клатили по тези земи както заек клати хамстер, а преди това не бях чул някой да претендира, че имаме славянски произход. Погледнете ни чертите и сами си правете сметка на кого приличаме - на полу-араби, с нещо близко до арменци, индийци.
- dreben23
- Контакти:
Пийваме чат-пат домашна бащата кат си покани аверите вкъщи, ама не кат тях до умиране.
Това, че пийваш не значи, че си лош човек, но да речем, че по-голямата част пийняци попадат в графата с лошите. Аз пък гледам мачове, тъй че всеки с кусурите си!
Това, че пийваш не значи, че си лош човек, но да речем, че по-голямата част пийняци попадат в графата с лошите. Аз пък гледам мачове, тъй че всеки с кусурите си!
***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
- Андре-Пиер Жиняк 96
Мечтайте си неандерталците от Източна Европа да са славяни.

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/xlhDt0Y.png[/wrapimg][/center]
Перловски написа:По темата-колкото и да ги боли рубладжиите, то отдавна се знае и е доказано ,че нямаме общо със славяните.
Доказано от кого
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
Мен честно казано изобщо, ама изобщо не ме интересува с кого делим гени (точно пък ние вероятно делим с всичко от Гринуич до Улан Батор). Мисля, че всеки ще се съгласи, че като цяло сме чувствително по-ниски и дребни от останалите славянски народи, както и по-мургави. Но такива спорове и теми като цяло могат да интересуват само хора, за които е изключително важно ние да сме първите европейци, или да сме/не сме братя с руснаците и това е основата на целият им мироглед.
- action66
- Контакти:
Rafa написа:nib написа:А откъде са се пръкнали прабългарите
oт древните македонци
Бетер македонците взехме да ставамеОт статията става ясно, че нас няма как да ни претопят, но ние сме претопили цяла Европа
![]()
![]()
Смях
Не си прав в иронията си."Тюркската" теория е разработка на Петър Мутафчиев и Васил Златарски преди 09.09.После по "съветско" време естествено се настанява "славянската" теория.Отдавна драма няма.Тръгваме разселването си от индоевропейското семейство в Източна Европа. После се преселваме на няколко вълни обратно.Реално е доказано,че приликата ни е с иранските народи.Ако искаш да видиш външен вид на древен българин,гледай днешен иранец.Те по различни причини са се съхранили без много примеси.Родството с италианците е заради лангобардите.Те тръгват преди нас към Римската империя.Но са живеели с българите в Азия.Алцек не случайно отива там в последствие...Същата е историята с маджарите.Но с тях сме имали периферен досег докато като угро-фини са живели в степите на запад от Урал,а ние сме били в степите на север от Кавказ.Близостта със славяните също не е случайна.Езика на индоевропейците е бил един преди да тръгнат да се разселват.Изменението не е ставало толкова бързо.Поради това повечето народи произхождащи от индоевропейската общност в древността та чак докъм 10-12 век са си общували съвсем спокойно с не големи затруднения.Виж близостта с гърците е малко спорна,но предполагам , че идва по линия на дорийците,които се знае , че се спускат от север и завладяват древните ахейци.Тоест спускат се от първородината на индоевропейците.Явно в дълбока древност преди българите да се преселят са живеели заедно с тези дорийци.В миналото смесиците са били рядкост.Всеки е пазел чистотата на рода и племето.Но с времето любовта и завоеванията са си казали думата.Поради това много типични народностни черти от древността са се изгубили.Много интересна във всички тези събития е ролята на Черно море.То като оазис е спасило древните индоевропейци с по-мекия си климат.Било е като събирателен център за много народи.Особено докато е било голямо езеро,а не море.Така че произхода ни отдавна не е загадка. Загадка е защо толкова бавно новите научни факти и открития си пробиват място в учебниците по история????!!!!!
- Балкански Орел
- Контакти:
Какво значение има ? Аз се чувствам българин и син на Аспарух, това има значение.
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Хахаха и как точно нямаме нищо общо със славяните? Понеже не са били доминиращ етнос на територията ни ли? И оставете това, каква култура имаме? Манталитет, език, фолклор и т.н.. Културната антропология при народ като българския е далееееч по-важна и достоверна наука от генетика и подобни. Няма как да сме някакъв народ по ограничените рамки, които предлагат някои учени и техните поддръжници. На генетично ниво при българите е такава мешавица, че сме си българи и нищо повече или по-малко. Логично. Затова важна е културата, не произхода, който при всеки от нас е коренно различен.
И това, че практически сме славянски народ е факт, но именно това наследство, което имаме от много други народи и местоположението ни, ролята, която имаме в Европа и т.н. ни дава шанса да бъдем уникални и много по-отворени и към другите култури, което е прекрасно
И това, че практически сме славянски народ е факт, но именно това наследство, което имаме от много други народи и местоположението ни, ролята, която имаме в Европа и т.н. ни дава шанса да бъдем уникални и много по-отворени и към другите култури, което е прекрасно

- dreben23
- Контакти:
Перловски написа:
На теб със сигурност няма да ти помогне.
Особено с това мислене, присъщо на комунистите и циганите.
Но и те само на думи не "дефинират хората по произхода им".
Да не говорим, че бъркаш понятия , като възпитание/говориш за първите седем години/ и произход,дефиниция и определяне.
"Кат" ти чета писанията съм наясно какъв ти е произхода.Ти си от тези, които не знаят , а и не ги интересува родословието им и знаят най-много дядо си или прадядо си, които естествено не са изтрезнявали.![]()
По темата-колкото и да ги боли рубладжиите, то отдавна се знае и е доказано ,че нямаме общо със славяните.
Всичко е свързано бре, ама толкова ви е акъла да го проумеете!
За къв буй ше ми послужи произхода- ще пазарувам с остъпка Водка и шоколад, че не съм кюрд ли?
Ракиджийници дет само с комунизма се оправдават, че друго не могат и да осмислят. Кат бат Бойко, оправдава се все с предишното Правителство, а дори и лентички вече не реже.
Житейската социология е много по-силна за мен, а ако се запознаете и с тате, сигурно ще ме разберете какво имам предвид, така че не си ври гагата в неща, които умът ти не ги побира. Гледал ми бил мисленето, как се гледа мисъл, то дори аз не си знам ква глупост ще ми дойде на акъла.
Прави ми впечатление, че хора, които грам нямат понятие от наука, искат да се занимават с наука! Само, че наученото трябва да можеш да го осмисляш житейски, а това е по-трудно и от самата наука.
***САМО ЦСКА!***
Libera написа:Всъщност този вид генетични изследвания бяха тотално опровергани преди доста време, защото реално представляват модели и предположения, а не някакво научно доказателство. За да ти кажат какви са българите с някаква сигурност, трябва да изследват процент достатъчен за създаването на достоверен модел, а не съм чул да са тръгнали да изследват днк от 1-2 милиона българи. А това, че нямаме общо със славяните е направо глупост - преди има-няма 1300 години сме ги клатили по тези земи както заек клати хамстер, а преди това не бях чул някой да претендира, че имаме славянски произход. Погледнете ни чертите и сами си правете сметка на кого приличаме - на полу-араби, с нещо близко до арменци, индийци.
Всъщност, не съм видял кога точно са ги опровергали. Ако имаш източника сподели да разгледаме. Дано само не е статия в "ДУМА" със заглавие - "не е вярно, илюминатите лъжат!" Съжалявам, че не помня името на човека, говореше по темата в "история.бг" по БНТ. В студиото имаше и отявлен промит комунист, на когото никак не му харесваше, че "братушките" не са ни никакви "братушки" и задаваше непрекъснато заядливи въпроси, с които да постави под съмнение достоверността на резултатите.
Взимана е кръв от всички военни центрове в цяла България. Участвали са над 1000 човека. Кръв от всякакви други етноси освен българския не е участвала в изследването, без турци, цигани, арменци, гърци, руснаци и тн... Другото, което каза той е че това е възможно най-категоричното доказателство. Генът, който не се изменя няма как да се повлияе от политическа пропаганда. За близостта с народите около нас, запомних че сме най-близо до гърците (северната част), хората от южна румъния, хърватите и италианците в северна Италия. Каза също, че Сърбите не са участвали в изследването, но се предполага, че и те спадат към същата група, както и че в прословутия мит за "тюркския произход" няма и грам истина. Дори в кръвта на руснаците има повече тюркски гени, отколкото в българската.