CSKA69 написа:Какъв финансов феърплей, какви пет лева - има ли желание - има и начин!
Интер намери вратичка да заобиколи законите на УЕФА и ограниченията, наложени заради финансовия феърплей. Последните 2 трансфера на „нерадзурите" официално са безвъзмезден подарък - Лукас Подолски от Арсенал и Жердан Шакири от Байерн". В момента Интер е под мониторинг, правил е нарушения и няма право да купува.
Ръководството на клуба се разбра с Арсенал и Байерн да плаща през лятото. Шакири ще бъде купен за 18 милиона евро.
Швейцарският национал беше желан и от Ливърпул, а треньорът на Байерн Пеп Гуардиола така и не разчита на него. Плащането на трансферната сума ще бъде направено на 1 юли, когато започва новата финансова година.

За нас важи почти абсолютно същото като и за Интер, и ние бяхме застрашени от санкции.При положение че похарчихме рекордна сума за трансфери не знам как очаквахте да вземем футболист който играе на пост където нямаме голям проблем.На позицията която играе Шакири имаме не малко футболисти и този пост не ни е "ахилесова пета". Ако ще правим трансфер сега, зимния трансферен прозорец то това трябва да е на позиция която е силно проблемна като вратар,нападател или дори десен бек.Ясно е че след миналото лято няма да се харчат огромни средства и че трябва да е по-разумно.Предвид факта че реално освен Стъридж нямаме втори нападател,твърде възможното напускане на Туре и Джонсън в добавка отчайващо слабата игра на Ловрен а и напускането на Джерард е логично трансфер на футболист като Шакири да не приоритет.По-важно е този и следващия трансферен прозорец да изчистим футболистите които повече пречат отколкото да са полезни с нещо а те не са никак малко и да ги заменим адекватно.При положение че имаме Стърлинг,Коутиньо,Лалана и Маркович които не са сред топ кандидатите за напускане според мен трансфер на Шакири изобщо не е наложителен дори може би малко излишен.
На мен поне списъка с напускащи е дълъг и се надявам поне по-голяма част от него да бъдат заместени а именно: -Джоунс,Енрике,Джонсън,евентуално Туре,Алън,Лукас,Борини,Ламбърт,Балотели,Аспас,Асайди,Луис Алберто - едва ли някой от тези ще ни липсва поне на мен нито един а и може би трябва да прибавим Шкъртел и Ловрен макар че ме съмнява.
Не виждам защо правите драма от това че не сме взели Шакири.Драма ще е ако не се подсилим в зоните където сме смешни а именно вратар и нападател, тогава ще водим люта битка за 6-8 място....