Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 08 яну 2015 21:55

Балкански Орел написа:
diplomat написа:
HoUs4oOL написа:Пазителка на християнските ценности в собствената си страна.
Европа трябва да се спаси сама, никой не може да я спаси, няма как да спасиш държава, която издига ********ията и всичките и разклонения.
Европейския народ сам трябва да се отърси от толерантността, която заплашва да я погуби, както виждаш пробуждането започна.
Няма как Русия да излезе с някаква твърда позиция, при положение, че никой друг не го е направил, защото утре, атентата може да е в Москва или Петербург...
Санкциите нямаше как да бъдат избегнати, тъй като това не беше в полза на сащ, както виждаш в Европа вече си дават сметка, че това не е начина и след вицеканцлера на Германия, днес и министъра на икономиката на Франция се обяви за премахване на санкциите между Русия и ЕС...
С ''далаверите'' не съм запознат, има по-запознати колеги от мен, те могат да говорят за това, но ако визираш газопровода с Турция е смешно, още повече, че същите тия европейци тласнаха Русия натам. ;)

ЕС тласнала християните към ислямистите. :lol: Окей, донякъде си прав, признавам, но ми е ясно, че ти си знаеш само твоето, така че лека вечер. ;)
Балкански Орел написа:А аз кво казах ? Да Путин си гледа интересите и тези на Русия и руският народ.
Той не само за Турция не се е изказвал, той въобще не коментира ситуации, които не засягат Русия и то много умишлено.
Защо Путин да се изказва за ИД ?
Какво да каже ? Че ИД си я създадоха САЩ за да имат поводи да леят кръв ли ? Русия води изключително правилна и хладнокръвна политика и това няма как да го разберат хора като теб.

П.П
Мен пък ме дразни, че САЩ имат мнение за всичко което се случва по света и се държат като директорка пред децата (останалите държави). ;)

Пич, ти си по-объркан и от Кончита Вурст, но ще определяш аз какво разбирам и какво не... :shock: :lol: Хайде няма нужда, Русия показват типични юдоеврейски качества в своето управление, коренно различаващи се от афишираните християнски ценности, които се използват за да помпат статута си пред заблудените като теб. 8-)

Аз съм бил объркан.. Ти първо си разясни дали си против турците и исляма или не.Защото аз имам ясна позиция по този въпрос.
До преди няколко месеца ни убеждаваше как Батак бил история и че турците не са направили нищо кой знае какво, а сега ми говориш, че Турция била изключителен мюсолмански агресор. Аз съм си супер, може и да не съм много наясно с политиката, но поне си го казвам и не се притеснявам да коментирам, слушам и да се съгласявам когато не съм прав. ;)

Да, обяснявах, че има и нормални турци/мюсюлмани, които не са свързани фанатично с религията си. Лошото е, че радикалите се увеличават с всеки ден и мачкат "неверниците" дори и сред своите, които не искат да ги подкрепят. А и никога не съм бил "За" управлението на Ердоган, защото той за мен е пълен олигофрен и фанатик, ето защо съм все по-разтревожен, той самият подканя народа си към крайности, но има и много турци, които са против него, само че той си действа по диктаторския начин и тези хора бързо-бързо изчезват. ;) И не твърдя, че съм прав за всичко и знам всичко, това е моята гледна точка, това е което съм чел, чул и видял, това е което съм премислил.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 08 яну 2015 22:04

diplomat написа:
Балкански Орел написа:Русия достатъчно се мъчеше да си изглади отношенията с ЕВРОПА и нейните членки !
Точно преди Украйна Русия и Европа си бяха в много топли отношения.Примерите са много, като например сопрта.Русия навлезе много сериозно във Ф1, Олимпиадата и други дисциплини като ДОМАКИНИ и това беше със съдействието както на Русия така и на Европа.
Разбира се на САЩ (главно евреите които управляват тази страна, а не истинските Американци) това не й хареса и побърза да развали всичко.
Русия достаъчно се мъчеше да привлече Европа на своя страна, сега Путин ще гледа от страни сеира.
И ще видиш как един ден когато Европа се разпадне (заради нарастващия вот за анти-Европейски партии) тези страни, като Франция първи ще отидат при Путин и ще му се молят да се сближат и обединят.

Догадки и предположения, това са ти опорните точки. Истината е, че Путин гледа точно само интересите си, не го интересува кое е правилно и кое грешно, кое е християнско и кое не е, а кое ще му позволи да държи властта и да си върти далаверите. Путин някога да се е изказвал негативно спрямо Турция и Ердоган? Никога, а е имало много причини, и би било напълно оправдано, само че дядо Влади си трае. Да не са го хванали за ташаците, че толкова се скатава от мюсюлманите, а на всички останали се репчи постоянно? Нещо да не замислят с Ердоган и ИД, да не излязат кирливите ризи на "християните"... :mrgreen: :roll: 8-)

Дипломате,мисля ,че въпросът относно "п..ката" Путин приключва тук:

Президентът на Русия побеснял в телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, съобщава „Moscow Times“

Според известния англоезичен руски вестник „Moscow Times“, Владимир Путин и Реджеп Ердоган са провели наскоро телефонен разговор, в който Владимир Путин е дал ултиматум на турския си колега да прекрати подкрепата си за Ислямска държава и да преустанови опитите си да се намесва във вътрешните работи на Сирия.По време на телефонният разговор между двамата лидери Владимир Путин е изразил позицията си, че повече не може да търпи явната подкрепа на Турция за джихадистите от Ислямска държава – две обвинения, изказани и от администрацията на Барак Обама чрез Джон Кери и Джо Байдън, след като Турция реши да бомбардира позициите на кюрдите в Кобани, които се бият срещу джихадистите в ключовия град и от самата турска опозиция. Фактите също са красноречиви.

Анкара се опитва да се измъкне от това да води политиката, която Вашингтон им диктува относно Близкия Изток и продължава да подпомага наемниците в Сирия, които се бият срещу правителствените войски. Турция прекарва наемници през границата си със Сирия и осигурява финансова и военна подкрепа. Освен това Турция е замесена в нелегален трафик на петрол, заграбен от джихадистите в Ирак и Сирия. Петролът се транспортира до турското пристанище в Сейхан, от където се заминава за Израел с танкери на Palmali Shipping & Agency JSC – турско-азерска компания на милиардера Мубариз Гурбаноглу. На пристанището в Ашкелон израелските власти осигуряват фалшиви сертификати за произход от Елиат, а след това го изнасят за Европейския съюз, където всички се преструват, че вярват в израелския произход на петрола. За Реджеп Ердоган свалянето на Асад означава победа над един от най-големите му врагове.

В разговора Путин побеснял и категорично предупредил турския президент да не се меси в бъдеще във вътрешните работи на Сирия, защото в противен случай Русия е готова да попречи на Турция да разгърне катастрофална война в региона.

Потресеният Ердоган попитал Путин дали това означава пряка заплаха за Турция, на което руският президент отвърнал:

“Господин президент, можете да интерпретирате думите ми както поискате.”

През май 2013 г. руския президент проведе разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, след като израелските военновъздушни сили нанесоха непредизвикан въздушен удар над Сирия. Путин заявил на Нетаняху, че „Русия ще отговори“, ако Израел отново си позволи да нанесе удар по територията на Сирия.
12.11.2014.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 08 яну 2015 22:07

FLANKER написа:
diplomat написа:
Балкански Орел написа:Русия достатъчно се мъчеше да си изглади отношенията с ЕВРОПА и нейните членки !
Точно преди Украйна Русия и Европа си бяха в много топли отношения.Примерите са много, като например сопрта.Русия навлезе много сериозно във Ф1, Олимпиадата и други дисциплини като ДОМАКИНИ и това беше със съдействието както на Русия така и на Европа.
Разбира се на САЩ (главно евреите които управляват тази страна, а не истинските Американци) това не й хареса и побърза да развали всичко.
Русия достаъчно се мъчеше да привлече Европа на своя страна, сега Путин ще гледа от страни сеира.
И ще видиш как един ден когато Европа се разпадне (заради нарастващия вот за анти-Европейски партии) тези страни, като Франция първи ще отидат при Путин и ще му се молят да се сближат и обединят.

Догадки и предположения, това са ти опорните точки. Истината е, че Путин гледа точно само интересите си, не го интересува кое е правилно и кое грешно, кое е християнско и кое не е, а кое ще му позволи да държи властта и да си върти далаверите. Путин някога да се е изказвал негативно спрямо Турция и Ердоган? Никога, а е имало много причини, и би било напълно оправдано, само че дядо Влади си трае. Да не са го хванали за ташаците, че толкова се скатава от мюсюлманите, а на всички останали се репчи постоянно? Нещо да не замислят с Ердоган и ИД, да не излязат кирливите ризи на "християните"... :mrgreen: :roll: 8-)

Президентът на Русия побеснял в телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, съобщава „Moscow Times“

Според известния англоезичен руски вестник „Moscow Times“, Владимир Путин и Реджеп Ердоган са провели наскоро телефонен разговор, в който Владимир Путин е дал ултиматум на турския си колега да прекрати подкрепата си за Ислямска държава и да преустанови опитите си да се намесва във вътрешните работи на Сирия.По време на телефонният разговор между двамата лидери Владимир Путин е изразил позицията си, че повече не може да търпи явната подкрепа на Турция за джихадистите от Ислямска държава – две обвинения, изказани и от администрацията на Барак Обама чрез Джон Кери и Джо Байдън, след като Турция реши да бомбардира позициите на кюрдите в Кобани, които се бият срещу джихадистите в ключовия град и от самата турска опозиция. Фактите също са красноречиви.

Анкара се опитва да се измъкне от това да води политиката, която Вашингтон им диктува относно Близкия Изток и продължава да подпомага наемниците в Сирия, които се бият срещу правителствените войски. Турция прекарва наемници през границата си със Сирия и осигурява финансова и военна подкрепа. Освен това Турция е замесена в нелегален трафик на петрол, заграбен от джихадистите в Ирак и Сирия. Петролът се транспортира до турското пристанище в Сейхан, от където се заминава за Израел с танкери на Palmali Shipping & Agency JSC – турско-азерска компания на милиардера Мубариз Гурбаноглу. На пристанището в Ашкелон израелските власти осигуряват фалшиви сертификати за произход от Елиат, а след това го изнасят за Европейския съюз, където всички се преструват, че вярват в израелския произход на петрола. За Реджеп Ердоган свалянето на Асад означава победа над един от най-големите му врагове.

В разговора Путин побеснял и категорично предупредил турския президент да не се меси в бъдеще във вътрешните работи на Сирия, защото в противен случай Русия е готова да попречи на Турция да разгърне катастрофална война в региона.

Потресеният Ердоган попитал Путин дали това означава пряка заплаха за Турция, на което руският президент отвърнал:

През май 2013 г. руския президент проведе разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, след като израелските военновъздушни сили нанесоха непредизвикан въздушен удар над Сирия. Путин заявил на Нетаняху, че „Русия ще отговори“, ако Израел отново си позволи да нанесе удар по територията на Сирия.
12.11.2014.

Колега, това беше още преди да отиде на крак при Ердоган и да обяви Турския поток. ;) Честно казано ми се иска това да е вярно, но дълбоко се съмнявам в достоверността на тази статия. :|
[offtopic]За много години!! От много време не сме се засичали :mrgreen: , жив и здрав, дано тази година да бъде много по-добра от предишните за всички нас! :)[/offtopic]
Последна промяна от diplomat на 08 яну 2015 22:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 08 яну 2015 22:10

А тая гад, няма ли да свършва курса вече?

Спасете Украйна, за да възпрете Русия, зове Сорос

Милиардерът инвеститор Джордж Сорос обвини западните лидери, че опасно грешат със своята стратегия спрямо Русия и Украйна, с аргумента, че тамошната криза представлява смъртоносен риск за еврозоната, пише Крисчън Оливър във в. "Файненшъл таймс".

В интервю за "Файненшъл таймс" филантропът от унгарски произход се оплака, че европейските лидери третират Украйна като "просто поредната страна", нуждаеща се от финансова помощ, вместо да осъзнаят, че кризата край източната граница на ЕС представлява по-голяма опасност за икономиката на Европа и дори за оцеляването на ЕС, отколкото изборите в Гърция.

Сорос каза, че санкциите срещу Москва имат далеч по-дълбок ефект, отколкото западните лидери някога са си представяли, заради колапса в цените на петрола, и добави, че руски дефолт по дълговете "не би бил изненадващ".

"Санкциите срещу Русия засилват дефлационния и рецесионния натиск, който вече беше налице (в Европа), но сега вече е реалност. Евентуален дефолт би бил тежък удар за европейските банки с експозиция към Русия", каза Сорос.

Той добави, че финансовият срив на Русия представлява и стратегическа, а не само икономическа заплаха за Европа, тъй като политиката на Москва вероятно ще стане дори по-агресивно националистическа при влошаване на икономиката.

Въпреки тези опасности Сорос подчерта, че не призовава за смекчаване на санкциите, които са "необходимо зло", за да бъдат изтласкани руските сили от Украйна.

Вместо това той каза, че САЩ и ЕС правят голяма грешка, като не са съчетали тези санкции с програма за масирана финансова подкрепа за Украйна, която по негова оценка би трябвало да достигне 50 млрд. долара и да бъде одобрена още през първото тримесечие на 2015 г.

Според 84-годишния финансист по хеджфондове Европа трябва "да се събуди" и да приеме, че е подложена на атака от Русия.

"Подпомагането на Украйна трябва да се разглежда като отбранителна мярка от европейските страни. САЩ и европейците са решени да избегнат войната, но ако не балансират санкциите с подкрепа за Украйна, напълно е възможно да се сдобият с една", заяви той.

Сорос каза това преди публикуването на своето есе в "Ню Йорк ривю ъв букс", където излага подробни предложения как може да бъде събран 50-милиардния план за подкрепа на Украйна от международните институции, включително ЕС и МВФ.

Тази масирана разширена финансова офанзива според него е единственият начин Европа да контрира националистическия експанзионизъм на Москва и да спаси Украйна от банкрут, който би укрепил позициите на хардлайнерите в Русия. "Има надежда, че трудностите на Русия и успехите на Украйна ще убедят президента Владимир Путин, че плановете му за дестабилизация на Украйна са загубена кауза, за да се откаже от тях", писа Сорос в статията си.

Лидерите на ЕС обаче неохотно се отнасят към идеята да заделят повече средства и дори трудно събраха 1 млрд. евро за борбата с еболата. По същия начин западните страни се въздържат да наливат свежи пари в Украйна, докато не видят доказателства за реформи в Киев. Европейските чиновници се възпротивиха миналия месец срещу идеята за допълнителна подкрепа за Украйна, когато МВФ съобщи за недостиг на 15 млрд. долара.

За Сорос това е доказателство, че западните лидери не са схванали амбициите на Русия да подкопае самия Евросъюз, като подкрепя евроскептични (анти-ЕС) политици и използва газовия експорт, за да настройва едни страни срещу други. "Самият Евросъюз се разпада. Русия предлага алтернативен възглед за света - сила вместо върховенство на закона", писа Сорос.

Сорос каза, че икономическото спасяване на Украйна би променило руската политика. Докато един украински банкрут би циментирал властта на хардлайнерите, то икономическо регенериране на страната, оглавено от ЕС и САЩ, би стимулирало една по-прозападна опозиция в Русия, смята той.

Сорос не направи опит да скрие своето пристрастие към Украйна, където основа фондация през 1990 г., и каза, че страната е узряла за инвестиции.

По думите му западните компании, търсещи зони за растеж в Украйна, трябва да се насочат към нейните енергийни мрежи и селскостопанския сектор в бившата "житница" на Съветския съюз.

Най-печелившата област според него би било подобряването на ефективността на електроснабдителните и отоплителни мрежи на страната, които са 10 пъти по-енергоинтензивни от средното за страните от Организацията за икономическо развитие и растеж (ОИСР) - базираната в Париж организация, чиято цел е да насърчава устойчив растеж.

"Що се отнася до инвестициите, енергийната ефективност е приоритет, а селското стопанство има голям потенциал като номер две", каза Сорос.

/БТА/

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/01/08/spa ... ros.250631
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 08 яну 2015 22:13

diplomat написа:
FLANKER написа:
diplomat написа:

12.11.2014.

Колега, това беше още преди да отиде на крак при Ердоган и да обяви Турския поток. ;) Честно казано ми се иска това да е вярно, но дълбоко се съмнявам в достоверността на тази статия. :|
[offtopic]За много години!! От много време не сме се засичали :mrgreen: , жив и здрав, дано тази година да бъде много по-добра от предишните за всички нас! :)[/offtopic]

Ооо ,съвсем забравих.Вече му изпуснах края на колко човека честитих.Извинявай приятелю! Бъди жив ,здрав и корав! ;)
П.П.Относно Ердоган-явно Вовата вече го е дресирал :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 08 яну 2015 22:25

diplomat написа:Да, обяснявах, че има и нормални турци/мюсюлмани, които не са свързани фанатично с религията си. Лошото е, че радикалите се увеличават с всеки ден и мачкат "неверниците" дори и сред своите, които не искат да ги подкрепят. А и никога не съм бил "За" управлението на Ердоган, защото той за мен е пълен олигофрен и фанатик, ето защо съм все по-разтревожен, той самият подканя народа си към крайности, но има и много турци, които са против него, само че той си действа по диктаторския начин и тези хора бързо-бързо изчезват. ;) И не твърдя, че съм прав за всичко и знам всичко, това е моята гледна точка, това е което съм чел, чул и видял, това е което съм премислил.

Окей.
За мен Ердоган е турски националист, който има едни мечти, дето няма да се сбъднат.Лошото е, че той няма конкуренция в Турция и няма сваляне за сега...Както бях писал-Ердоган е преизбран, лоша новина за България..

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 09 яну 2015 06:13

smoothc написа:Станко,не разбрах само какво не ти стана ясно?
Характерно за атентатите(извършвани от ислямисти) е наличието на експлозиви(коли-бомби,камикадзета(често жени) и пр.).
Докато в случая с "Шарли ебдо" имаме класическо покушение срещу определена мишена.
Другата специфика е,че атентатите се извършват под егидата на т.нар.планирани мимикрии,докато покушенията(тук имаме класически пример) - от автомобил изкачат маскирани с автомати и стрелят срещу мишената,...приключват и изчезват.

И да,убийството на Джон Кенеди е покушение,а не атентат.
Колко пъти трябва да повторя,че атентатите засягат като мишена по-мащабна група от хора и основният инструментариум при тях са взривните устройства!?
Най-яркия пример за атентат в Българската история:
Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света.
Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III.

С теб нямам намерение да коментирам, каквото и да е :!: Ти собствените си глупости, дето си писал не четеш, та дори и не помниш какво си писал, искаш аз да ги оборвам ;) А ми кажи, от коя кола е изскочил убиеца на Кенеди бе, аматьорче 8-) И къде е изчезнал, че не се сещам :roll:

smoothc написа:докато покушенията(тук имаме класически пример) - от автомобил изкачат маскирани с автомати и стрелят срещу мишената,...приключват и изчезват.

П.П. Виж се какви лайна пак си изсрал! И убийството на Кенеди, и събитието във Франция са АТЕНТАТИ!!! Но ако ти самият беше малко по-начетен, сам щеше да знаеш, че всъщност разлика м/у покушение и атентат НЯМА :!: Но за твое съжаление, ти си поредното разочарование в моя живот! Човек с големи претенции, с инвестирани в него доста пари, а в същия момент се оказва, че това са пари на вятъра. Никакво покритие, никаква обща култура, никакви знания! Срам за българското общество! Това от своя страна ни навежда на изводите, че мароканската образователна система не е от най-квалитетните, след като дори и парите не могат да поправят нанесените вече щети 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 09 яну 2015 06:24

diplomat написа:Колега, това беше още преди да отиде на крак при Ердоган и да обяви Турския поток. ;) Честно казано ми се иска това да е вярно, но дълбоко се съмнявам в достоверността на тази статия.
[offtopic]За много години!! От много време не сме се засичали , жив и здрав, дано тази година да бъде много по-добра от предишните за всички нас! :)[/offtopic]

Честно казано, аз не мога да разбера идеята ти 8-) Последно :?: Искаш през България да минава "Южен поток" или не искаш да минава през България 8-) Ти българските интереси ли гледаш или не :roll: Щото аз няма да забравя, как беше един от многото, дето много се кефихте на Макейн как спря проекта, пък сега се дървиш, че са намерили алтернатива и го били направили през Турция 8-) Та в случая, къде са или по-точно къде бяха българските интереси :?: Тогава да сме с Путин и против ЕС, или да сме с Макейн и против Путин 8-) Последно :?:
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 яну 2015 09:51

Сорос се е таковал в г*за, ако си мисли, че някой ще извади 50 млрд. за украинците :lol: Туриха им го и сега ще ги оставят да гладуват ... Няма да са нито първите, нито последните. Русия може да помогне, евентуално, на източните райони, но западната част и Киев ще го закъсат :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
kirchaka
Контакти:

Мнениеот kirchaka » 09 яну 2015 10:01

Ето ви един по-настоящ проблем.
Еврозоната изпадна в дефлация,ЕЦБ започват да печатат пари още тоя месец 8-) Стана ква стана..
Освен масовата дефиниция за дефлация,още известна като тясна,съществува и широка такава-за съкращаване на пари+кредит в обращение.Погледнато от тази светлина,светът е навлязъл в дефлационен цикъл от доста години насам и той само се задълбочава с излизането на "тясната" дефлация на повърхността.Процесът е главно психологически и стаден:фирми и граждани свиват потреблението,което е и без това свито,а когато ЕЦБ явно се провали в опитите си да се пребори с дефлацията,или дори още преди това,ще се срине и балона на американската фондова борса,който отдавна я държи в сферите на фантастиката.Отиде 8-)
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_m8b1dmmBIe1qka6nwo13_500.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”