ticha i vladislav написа:За ЦСКА не съм компетентен и не им знам имената. Левски колко години носи тирето със Спартак? Когато Левски е съществувал вън от политическа диктатура имал ли е различно име от сегашното си?
Не знам колко години Левски носи тирето,но и днес Министъра на МВР награждава спортистите на Левски,а Министъра на МО тези на ЦСКА и никои други.
1. На първите два въпроса: "Левски" се обединява със "Спартак" през 1969 година. Под името "Левски - Спартак" съществува до 1985 година, когато след скандален финал за купата на страната срещу ЦСКА двата отбора са разформировани и преименувани. "Левски - Спартак" става "Витоша", а ЦСКА - "Средец". След промените през 1989 година отборът си връща за кратко името "Левски - Спартак", а през 1990 година отново става "Левски". И не, "Левски" не имал друго име през годините, освен годината 1914, прибавена за да се регистрира клубът, защото един мошеник (Петър Петров - Кучето) беше регистрирал марката.
2. Министърът на вътрешните работи награждава спортисти от ОСК "Левски" с председател Стоян Хранов, които имат толкова общо с ПФК "Левски", колкото Тодор Батков с художествената гимнастика.
3. В спортната история е прието, когато два клуба се сливат, единият да приеме пасивите и активите на другия. Докога "Черно море" - Варна ще си приписва шампионските титли на "Тича" и "Владислав"?...