Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 27 дек 2014 16:16

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Себастиан Фетел написа:
CTAHKO написа:Те произвеждат неща, които руснаците не произвеждат. Едва ли им дреме на руснаците, че ще заменят някоя европейска фирма - вносител с китайска ;) За сметка на това, без руските ресурси и технологии, Китай зациклят ;)

Дрън, дрън глупости. Китай в момента се оправя много добре без руски газ и петрол. Колкото до технологиите - Китай не купува технологии, те ги плагиатстват (по изгодно е). Производство което имат руснаците ще фалира при един такъв съюз, защото Китай произвежда всичко на много по-ниски цени. За това е малко вероятно Путин да си причини такова харакири.

Ами дай да почнат да се оправят и без руски никел, алуминий, паладий, кобалт, уран, мед и т.н. Колко ядрени електроцентрали с китайски технологии си видял ;)

Китайците имат повече китайски реактори, отколкото руски. ;) Иначе основно използват френски и такива на "Уестингхаус". Май пак сме на вълна празни приказки и спорим колкото за спорта. ;)

И на мен така ми се струва 8-)

Руската държавната корпорация „Росатом” получи ново предложение от Китай за изграждането на атомна електроцентрала в континенталната част на страната. Това съобщи директорът по капиталовложенията на държавната корпорация Генадий Сахаров, цитиран от БТА.

„Сега получихме ново предложение от Китай. По-скоро това ще бъде нова АЕЦ с два блока в Харбин, провинция Хейлунцзян", каза Генадий Сахаров, като допълни, че скоро представители на „Росатом” ще отпътуват за Китай за оценка на площадката.

Мощността и типа на енергоблоковете, а също и тяхното количество ще бъдат определени след изучаване на площадката и преговори, уточни Сахаров.

Росатом сега изгражда 3-и и 4-и блокове на Тянванската АЕЦ и обсъжда възможното изграждане на още четири блока. До момента Китай не е изграждала атомна централа в континенталната част на страната.

Русия вече предаде за експлоатация първите два блока на Тянванската АЕЦ. Изграждането на 3-ти енергоблок беше започнато в края на 2012 г. Според плановете, новите блокове на Тянванската АЕЦ трябва да бъдат пуснати в експлоатация до края на 2017 г.

http://btvnovinite.bg/article/svetut/zr ... kitai.html
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 дек 2014 16:21

CTAHKO написа:И на мен така ми се струва 8-)

Руската държавната корпорация „Росатом” получи ново предложение от Китай за изграждането на атомна електроцентрала в континенталната част на страната. Това съобщи директорът по капиталовложенията на държавната корпорация Генадий Сахаров, цитиран от БТА.

„Сега получихме ново предложение от Китай. По-скоро това ще бъде нова АЕЦ с два блока в Харбин, провинция Хейлунцзян", каза Генадий Сахаров, като допълни, че скоро представители на „Росатом” ще отпътуват за Китай за оценка на площадката.

Мощността и типа на енергоблоковете, а също и тяхното количество ще бъдат определени след изучаване на площадката и преговори, уточни Сахаров.

Росатом сега изгражда 3-и и 4-и блокове на Тянванската АЕЦ и обсъжда възможното изграждане на още четири блока. До момента Китай не е изграждала атомна централа в континенталната част на страната.

Русия вече предаде за експлоатация първите два блока на Тянванската АЕЦ. Изграждането на 3-ти енергоблок беше започнато в края на 2012 г. Според плановете, новите блокове на Тянванската АЕЦ трябва да бъдат пуснати в експлоатация до края на 2017 г.

http://btvnovinite.bg/article/svetut/zr ... kitai.html

Не съм отрекъл, че има руски реактори, просто съм написал, че китайските, френските и уестингхауските са повече. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 дек 2014 16:32

Себастиан Фетел написа:
CTAHKO написа:
Себастиан Фетел написа:
CTAHKO написа:Те произвеждат неща, които руснаците не произвеждат. Едва ли им дреме на руснаците, че ще заменят някоя европейска фирма - вносител с китайска ;) За сметка на това, без руските ресурси и технологии, Китай зациклят ;)

Дрън, дрън глупости. Китай в момента се оправя много добре без руски газ и петрол. Колкото до технологиите - Китай не купува технологии, те ги плагиатстват (по изгодно е). Производство което имат руснаците ще фалира при един такъв съюз, защото Китай произвежда всичко на много по-ниски цени. За това е малко вероятно Путин да си причини такова харакири.

Ами дай да почнат да се оправят и без руски никел, алуминий, паладий, кобалт, уран, мед и т.н. Колко ядрени електроцентрали с китайски технологии си видял ;)

Ти вярваш ли си на това което пишеш? Няма как 140 милиона души да се издържат от добив на цветни и редки метали.

Какво викаш, само с газ може, но с редица редки метали не може :lol: Икономиката не е само газ и нефт :!: Само да те светна, че Русия са основен производител и лидер в световен мащаб на изброените по-горе метали и елементи. Има и още, ама не се изброяват всички неща 8-) Така че бъди сигурен, че им откъде да компенсират загубите си от цената на газа.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 дек 2014 16:47

CTAHKO написа:
THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:И не знам ти к'ви индикации виждаш, ама то взе повече да се чува за отмяна на санкциите.

Ем нали това пиша, ако Русия се е съгласила ( или в бъдеще, се съгласи ) ... На някои компромиси в Украйна, много ясно че санкциите ще бъдат свалени.

Току виж и петрола пак хвръкнал нагоре ...

На никакви компромиси няма да се навият ;) ЕС ще си подвият опашката и като бити мастии сами ще клекнат още до няколко месеца ;) За руската икономика не знам, ама европейската влиза в рецесия, а без руските пазари и ресурси, нещата отиват и към фалити на цели държави 8-) И тези държави ще са членки на ЕС, а не на РФ ;) Само гледай след няколко месеца, какво ще се случи в Гърция 8-)

Добре, ще гледаме. :lol: :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 дек 2014 16:59

А междувременно, в новата руска-военна доктрина като цел # 1 е заложено, недопускането на Украйна да стане членка на НАТО.
Руските военни са убедени, че НАТО няма да тръгне срещу Русия, ако не е засегната страна-членка на Алианса.

Като 2-ра точка е намирането на адекватно решение на американският противоракетен щит.

Аз малко съм изумен... Нали УЖ Русия нямала проблем с ракетният щит на "Янките" ? :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 дек 2014 17:08

THE G.A.M.E написа:А междувременно, в новата руска-военна доктрина като цел # 1 е заложено, недопускането на Украйна да стане членка на НАТО.
Руските военни са убедени, че НАТО няма да тръгне срещу Русия, ако не е засегната страна-членка на Алианса.

Като 2-ра точка е намирането на адекватно решение на американският противоракетен щит.

Аз малко съм изумен... Нали УЖ Русия нямала проблем с ракетният щит на "Янките" ? :?

Естествено че нямат никакъв проблем. Това го знаят и малките деца.Не виждам нищо лошо в това да приспят чипсовете и да си ги сапунисват, като пичове 8-)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 дек 2014 17:11

THE G.A.M.E написа:А междувременно, в новата руска-военна доктрина като цел # 1 е заложено, недопускането на Украйна да стане членка на НАТО.

Русия и да има и да няма решение ще казва че няма и затова ракетния щит е зверска агресия, заплаха за милиони руснаци и позорна провокация. Ако не друго е добър аргумент да защитават руските интереси във всички съседни държави. Друга версия на американския вариант..

Колкото до тръгването на НАТО срещу Русия - пряко няма да тръгне. Както и Русия едва ли би искала да се трепа с цяло НАТО. Виж конфликтите чрез посредници ще зачестят. Нямало Трета световна да ама не..
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 27 дек 2014 17:42

Betchualeng Arnaikem написа:

Русия и да има и да няма решение ще казва че няма и затова ракетния щит е зверска агресия, заплаха за милиони руснаци и позорна провокация. Ако не друго е добър аргумент да защитават руските интереси във всички съседни държави. Друга версия на американския вариант..

Колкото до тръгването на НАТО срещу Русия - пряко няма да тръгне. Както и Русия едва ли би искала да се трепа с цяло НАТО. Виж конфликтите чрез посредници ще зачестят. Нямало Трета световна да ама не..

Точно. Прокси воини ще има, макар най-често политически, икономически, кибер и психологически, отколкото реални бойни сражения. Нито НАТО (респективно САЩ и ЕС), нито Русия биха тръгнали така... Още повече, че не знам дали Русия би имала силите в следващите 20 години след войната да не преживее нов разпад, събиране, борба за консолидиране на влас, мизерия.. сиреч - фалит.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 дек 2014 17:47

Serafim написа:Точно. Прокси воини ще има, макар най-често политически, икономически, кибер и психологически, отколкото реални бойни сражения. Нито НАТО (респективно САЩ и ЕС), нито Русия биха тръгнали така... Още повече, че не знам дали Русия би имала силите в следващите 20 години след войната да не преживее нов разпад, събиране, борба за консолидиране на влас, мизерия.. сиреч - фалит.

Ако Русия има водач (примерно) с който да преживее такава война не само няма да се разпадне ами дори властта ще бъде още повече централизирана. Пример е ВСВ, когато страната преживява катастрофални щети и на практика с някой по-мек от Сталин начело като нищо е можело страната най-малкото да се озове в период на нестабилност и борба с местен сепаратизъм. След ПСВ имат период като описания от теб, но всъщост там властта пада и именно това, че никой не заема мястото на върха веднага и безапелационно поражда Гражданската война.

Реално бойни сражения ще има: каквито има сега в Украйна да речем - там официално ни руснаци ни американци; или руснаци и американци ще си врат гагата по света, като всеки път когато някой нападне трета страна, другия ще обмисля варианта тайно да и окаже помощ. Добави кампании за поставяне на удобни правителства и тям подобни циркове...
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 27 дек 2014 18:52

CTAHKO написа:
Себастиан Фетел написа:
CTAHKO написа:
Себастиан Фетел написа:

Ти вярваш ли си на това което пишеш? Няма как 140 милиона души да се издържат от добив на цветни и редки метали.

Какво викаш, само с газ може, но с редица редки метали не може :lol: Икономиката не е само газ и нефт :!: Само да те светна, че Русия са основен производител и лидер в световен мащаб на изброените по-горе метали и елементи. Има и още, ама не се изброяват всички неща 8-) Така че бъди сигурен, че им откъде да компенсират загубите си от цената на газа.

Единственото сигурно нещо е, че ще фалират при такъв съюз, другото са празни приказки.

Върни се в “Свободна зона”