Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот NOMER14 » 25 дек 2014 10:03

Ммддда,
фармацевтичната мафия е най-пагубна за човечеството с нейните действия и бездействия.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 25 дек 2014 12:53

THE G.A.M.E написа:
професор Томов написа:Не можаха да я фалират тая Русия и това си е :lol: Къде отидоха уроците по тая "пазарна икономика" така и не ми стана ясно :roll:

Абе кой иска да я фалира тая Русия ? :roll:

Не е сериозно, човек ...
Знаеш ли въобще колко трилиона потрошиха западняците да вдигнат Русия през 90-те ?

Средствата нямат нищо общо с трилиони. Защото голяма част от фалита на съветската икономика си е планирана работа: къде за да закрият определени предприятия и дори отрасли, къде за да може шепа бъдещи олигарси да вземат на безценица предприятия, с които да правят милиони и милиарди. Освен това вкараните там пари през 90-те са съвсем друга бира: тогава това е послушна държава, от която трябва да се цицат парички и ресурси докато тя играе по свирката на когото трябва. Или викаш наливали са .. трилиони от добро сърце мда.

THE G.A.M.E написа:На Русия и бе даден негледен урок.

И какво точно постигнаха с урока? Ще забавят ЕАС? Брех, ама нали тоя съюз не беше повод за притеснения, тогава що за постижение е това? Да, Русия понесе щети. Но тия, които съдействаха за операцията също пропуснаха много ползи. И следващия път ще знаят, че с подобни методи понасят щети, а Русия още си е на мястото.

Това не беше урок. Беше.. встъпителна част от нещо друго. Странно как русофили и русофоби не се сещат, че разклащането на икономиката на дадена държава е отличен старт на опит за смяна на властимащите в нея? През 2015, максимум 2016 година според мен Путин или ще бъде изритан от властта, а кой знае.. може би дори съден или ще се укрепи на върха доживот. Всичко ще зависи от това дали масата ще застане зад него. Сега засега залагам на оцеляването му на върха на пирамидата, но с 1 наум.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 дек 2014 13:01

професор Томов написа:Дали да не ми беше отговорил на конкретния въпрос ли...де да знам! Томи,Томи, имах по-високо мнение за теб, ти обаче не спираш да се излагаш! Или поне имаш добър учител по трол-майсторство :) Излишно е та те питам, кой е той :lol: Та, да си дойдем на темата...абе, тоя технически "прогрес" само с нефта ли се свързва??? Що няма лекове за Рак, Ебола, СПИН и тем подобни, само за нефтените продукти :roll: Интересна работа :? За лечение-прогрес...никакъв! Цени на лекарствата надолу...НЕ! Май само едната мафия се развива прогресивно и робува на НТП :) За другите освен да очаккваме да ни предписват мухлясъл хляб да ядем, за да си набавяме антибиотици :lol: Човеещинка си е...все пак живеем в ерата на НТП :lol:

На кой въпрос не съм ти отговорил? Отговорил съм ти, че НТП го е имало хиляди години преди Путин, ще го има и след него и изобщо не е заради Путин. За цената на петрола съм си дал прогнозата няколко мнения по-назад в темата - не очаквам обръщане на дългосрочния тренд и съм обяснил защо.
Научно-техническият прогрес не се свързва само с нефта. Всичко около нас е НТП. Това, че живееш в къща/апартамент/каравана, а не в пещера, е НТП. Това, че си ми написал това съобщение в интернет форум, а не си ми го изпратил по пощенски гълъб, е НТП. Това, че днешните тинейджъри носят в джоба си повече процесорна мощ, отколкото американските военно-въздушни сили са разполагали през 70-те години, е НТП. Това, че пътуваме с автомобили, а не с файтони, е НТП. И така мога да ти давам примери до безкрай.
Конкретно в медицината НТП е огромен. Болести, които са взели стотици милиони жертви, днес се лекуват с една инжекция. Да не говорим за инвитро процедурите, които създават нов живот. Да не говорим за последните научни постижения, при които с помощта на стем клетки и 3D принтери могат да се създават органи и части на тялото, първоначално тези с по-просто устройство (примерно ухо), а в бъдеще и все по-сложни.
Наистина някой много се излага. И се опитва да троли с празни приказки и някакви комични митове. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Готиния

Мнениеот Готиния » 25 дек 2014 14:35

RedeviL написа:Други по-развити и големи градове в Русия (след Москва и Санкт Петербург) са:

Новосибирск: (население: 1 900 000 жители)

Новосибирск (до 1925: Новониколаевск) e град в Русия, административен център на Новосибирска област и на Сибирския федерален окръг, голям промишлен, транспортен, научен и културен център. Разположен е на Приобското плато, по двата бряга на река Об, близо до язовира при Новосибирската ВЕЦ. Разстоянието до столицата Москва е около 3300 км.
Новосибирск е най-големият мегаполис на Сибир. Населението му към 1 януари 2011 е около 1 475 136 жители в града; в цялата агломерация - около 1 900 000 жители. По численост Новосибирск е на трето място в Русия след Москва и Санкт Петербург. Заема площ около 500 км². Новосибирск се подразделя на 10 административни района.
Икономика: Новосибирск е един от най-големите промишлени центрове на Русия. Основополагащи отрасли са машиностроенето, електроенергетиката, металургията и хранителната индустрия, които дават над 86% от общата промишлена продукция.

Градът е и най-големият транспортен възел на Сибир - свързва Далечният изток, Средна Азия и Сибир с европейските региони на Руската федерация. Важна гара на Трансибирската магистрала, кръстопът на железни и шосейни пътища. Има голямо речно пристанище и 3 летища: Толмачево(международно), Елицовка и Северний. Той е първият град в Сибир с метро (от декември 1985), с 2 линии и 13 станции.

Недалеч на юг от града е построен огромен язовир на река Об - Новосибирското водохранилище, известно още и като Обско море. Дължината на язовира е 200 км, ширината му на места надхвърля 22 км, площта му е 1072 кв.км., а обемът му е 8.8 кубични километра. На стената на язовира е разположена Новосибирската ВЕЦ с мощност 455 MW и годишно производство 1.687 млрд. KW/h електроенергия.

Изображение
Изображение

Екатиринбург: (население: 1 377 738 жители)

Екатеринбу́рг (на руски: Екатеринбург) е най-големият град в планината Урал, Русия, административен център на Свердловска област и на Уралския федерален окръг. През 2012 година населението му е 1 377 738 души, с което се нарежда на 4-то място в страната. Градът се нарича Свердловск по името на комунистическия ръководител Яков Свердлов от 1924 до 1991 г. Неофициално е наричан столица на Урал.
Само на няколко километра западно от града е условната граница между Европа и Азия. Градът е пресечен от река Исет, приток на Тобол. В североизточната му част се намира езерото Шарташ, а в северозападната - Градското езеро.

Разположен на източните склонове на Урал, градът е главният промишлен и културен център на уралския регион. Важен транспортен център - през града минава Транссибирската железопътна магистрала.
Икономика: Тежко машиностроене, металургия, лека промишленост са част от индустриите, които се развиват в града. Произвеждат се стомана, бензин, химикали, автомобилни гуми. Обработката на скъпоценни камъни е добре развита.

Изображение
Изображение
Изображение

Ростов на Дон: (население: 1 103 733 жители)

Росто̀в на Дон (на руски: Росто́в-на-Дону́) е град в Югозападна Русия, център на Ростовска област. Градът е център на Ростовска област и Южен федерален окръг. Разположен е на река Дон, на 46 km от нейното вливане в Азовско море. Градът е важен речен, въздушен, шосеен и железопътен транспортен възел.

Изображение

Казан: (население: 1 161 308 жители)

Казан (на руски: Казань, на татарски: Казан или Qazan) е един от най-големите градове в Русия и столица на Татарстан, Приволжски федерален окръг. Казан е важен индустриален, търговски и културен център и средище на татарската култура. Разположен е при вливането на река Казанка (Казансу) във Волга (Идел).

Изображение

Владивосток: (население: 1 000 000 жители)

Владивосток е разположен на брега Японско море, на полуострова Муравьов-Амурски, на северната ширина на Варна. Градът е най-важният руски град, що се отнася до достъпа до Азиатско-тихоокеанския регион. Свързан с централна Русия посредством железопътен, автомобилен и въздушен транспорт. В границите на града влизат островите Руски, Попов, Рейнеке и Рикорд, както и редица малки ненаселени острови. Проливът Източен Босфор свързва Амурския и Усурийския залив.
Изображение

Има и още няколко града, ама ме домързя да ги постна.. Някой да не си помисли, че правя руска пропаганда или се опитвам да ги изкарам по-развити! :) Просто ми се стори интересно, защото като се заговори за Русия, винаги се свързва с Мосвка и Петербург, а има и други градове.. Инфото е от уикипедия, а статията за най-добрите градове в Русия съм я взел от тук: http://en.ria.ru/photolents/20130522/181292881_1/Russian-Cities-With-the-Best-Quality-of-Life.html

На мен най-много ми харесват Сочи и Санкт Петербург.
Най-сърдечно ви поздравявам с тази песен- http://lokomotiv.ovo.bg/index/video/0-7

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 дек 2014 18:24

Да си кажем истината, едно към едно, такава, каквато е 8-) Този още повече ми се издигна в очите 8-) А сега кажете, че и той е комунист 8-)

НАТО слага Европа на колене

Изображение

САЩ се стремят да хвърлят европейците в състояние на "студена война" с Русия, като активно се намесват във вътрешните работи на европейските страни

Както е известно, конфликтът между Белия дом и Русия възникна заради Украйна, каза министър-председателят на Унгария Виктор Орбан.

През последно време Будапеща започна често да възразява на Вашингтон. В отговор САЩ обвиниха в корупция шестима унгарски чиновници и им забраниха влизане на своя територия. Сенаторът-републиканец Джон Макейн нарече Орбан „неофашистки диктатор“, който действа в интерес на Русия. Орбан окачестви прозвучалите обвинения в корупция „легенда“, на която няма да повярва нито един здравомислещ човек. А изявлението на Макейн възприе като атака срещу националната независимост на Унгария. За него американските цели са абсолютно ясни – стремеж към хегемония.

Орбан зае твърда позиция и в дискусията между единна Европа и Русия по повод прокарването на газопровода "Южен поток", който щеше да донесе на Унгария доста изгоди и като транзитна страна, и като вносител на руски суровини. На Москва й се наложи да се откаже от проекта, под натиска на Брюксел, и Орбан без много да се притеснява нарече това „стратегическа грешка на Европа“.

Виктор Орбан не е самотен в своите изказвания. Европейския съюз никога не е изпитвал желание да се потапя в политиката на руско-украинските отношения. А думата „геополитика“ изобщо се старае да избягва. Въпреки че европейските чиновници се съгласиха с държавния секретар на САЩ Джон Кери за необходимост от използване на твърда реторика спрямо Русия, но доста резервирано се отнесоха към предложението за въвеждане на нови антируски санкции.

Редица европейски лидери се надяват да възстановят пълноценния диалог с Русия. Това е особено актуално за страните, които зависят от нея в енергийно отношение.

Някои държави, на първо място разбира се България, са исторически свързани с Русия, каза бившият министър на външните работи на страната Родион Попов. Той е съгласен с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер, че конфронтацията с Русия води само до изостряне на общата ситуация в Европа:

Моето мнение съвпада с мнението на външния министър на Германия Щайнмайер, който недвусмислено предупреди, че санкциите не са довели до сериозен резултат. По опита на много държави, след санкции идва военната агресия. Санкциите няма да разрешат проблемите в Украйна. Те трябва да се решават на масата за преговори при добра воля от двете страни.

Санкциите вредят, преди всичко, на страни, които ги налагат и България не прави изключение - ние носим загуби. Страдат народите.

Орбан има своите основания за провеждането на своята политика. В България също се надигат гласове на опозиционни сили за намаляване, дори за замразяване на санкциите. Аз съм един от тези хора, и се позовавам на мненията на много солидни американски експерти, които казват, че санкциите не вършат работа. Не измислям «топлата вода», а повтарям мнението на водещи американски фигури. Очевидно е, че в Щатите има кръгове, на които не им харесва нормализирането на отношенията с Русия.

Сенаторът Макейн на посещение в България се опита да ни наложи поведението, което най-малкото не отговаря на нашето достойнство и нашата национална сигурност. България иска да запази националното си достойнство, въпреки че съзнателно се е отказала до голяма степен от националния суверенитет. Но това не означава, че ние трябва да се превръщаме в държава, която само от една страна на слушалката изпълнява указания.

Европа също има нужда от повече достойнство и повече партньорство, а не да бъде някакъв камертон. Защото на Европа Русия й трябва не по-малко, отколкото САЩ. Трябва й и Китай.

Аз смятам, че в Америка ще надделее мнението на здравите в търсенето на пътищата за партньорство с Европа, Русия и Китай, което за всички е изгодно. Надявам се Америка да осъзнае своя национален интерес в търсенето на конструктивен диалог и партнирането на Евразия. А Русия е ядрото на Евразия.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 25 дек 2014 22:56

Аз едно не мога да разбера в Орбан. Не харесваш ЕС, не харесваш принципите и посоката на съюза, желаеш да имаш по специфично отношение към Русия, различно от това на ЕС, защо по дяволите, тогава не напуснеш съюза и не го сториш ? Защо Орбан продължава да държи своята страна в един съюз, който според него не е в интерес на украинците ? Нека да бъде, така да добър, ако не желае повече да бъде солидарен с другите членове на съюза, да го напусне, след което да върне предвидените за Унгария европейски фондове, да отвори гранични пунктове с останалите си съседи, да им се спрат всякакви привилегии и да си играят с Русия, колкото им иска душата.
Виновни за тази ситуация са и представители на ЕС. Не мога да проумея, докога ще търпят страни, които не желаят да следват една обща посока и да бъдат солидарни с другите ? Остави го да си тръгне, да видим, какво ще стане...ЕС може без всяка една държава, освен Германия, така, че без Унгария няма да настъпи апокалипсис.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 25 дек 2014 23:04

dunavfc написа:Аз едно не мога да разбера в Орбан. Не харесваш ЕС, не харесваш принципите и посоката на съюза, желаеш да имаш по специфично отношение към Русия, различно от това на ЕС, защо по дяволите, тогава не напуснеш съюза и не го сториш ? Защо Орбан продължава да държи своята страна в един съюз, който според него не е в интерес на украинците ? Нека да бъде, така да добър, ако не желае повече да бъде солидарен с другите членове на съюза, да го напусне, след което да върне предвидените за Унгария европейски фондове, да отвори гранични пунктове с останалите си съседи, да им се спрат всякакви привилегии и да си играят с Русия, колкото им иска душата.
Виновни за тази ситуация са и представители на ЕС. Не мога да проумея, докога ще търпят страни, които не желаят да следват една обща посока и да бъдат солидарни с другите ? Остави го да си тръгне, да видим, какво ще стане...ЕС може без всяка една държава, освен Германия, така, че без Унгария няма да настъпи апокалипсис.

Ми то ако смениш името на Унгария с това на Англия ,разлика няма да има.И така доста страни.Евроскептицизма е завладял Европа и такива крайни решения които предлагаш,ще сложат край на ЕС.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 25 дек 2014 23:17

Само, че за разлика от Британците, Унгарците изобщо не са толкова скептични към ЕС и при един евентуален референдум не вярвам да се отделят, докато Британците са сигурни. Евроскептицизма има повишени нива, но в никакъв случай не можем да кажем, че е завладял Европа, защото скоро имаше Евроизбори и там се видя, как седят нещата. Има относителен растеж на евроскептицизма, но прекалено недостатъчен за да наруши основите на съюза. Напускането на Унгария няма да навреди изобщо, а дори ще сплоти съюза, защото ще се види нагледно, че Унгария без ЕС ще има доста тежки проблеми, които няма да може да реши.
Излизането на Великобритания е опасно, но не смятам, че може да е фатално. Разпадът на ЕС е постоянна тема, сигурно от както е създаден, но както виждаме, нещо не се случват подобни сценарии и това не е случайно. Всички имат интерес от ЕС във всеки един аспект - социален, икономически, военен , финансов и т.н. И Великобритания има интерес от това, затова и не го е напуснал все още, но зажаднели от популизъм, като нищо да го направят, което ще им коства много според мен.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 дек 2014 04:43

dunavfc написа:Аз едно не мога да разбера в Орбан. Не харесваш ЕС, не харесваш принципите и посоката на съюза, желаеш да имаш по специфично отношение към Русия, различно от това на ЕС, защо по дяволите, тогава не напуснеш съюза и не го сториш ? Защо Орбан продължава да държи своята страна в един съюз, който според него не е в интерес на украинците ? Нека да бъде, така да добър, ако не желае повече да бъде солидарен с другите членове на съюза, да го напусне, след което да върне предвидените за Унгария европейски фондове, да отвори гранични пунктове с останалите си съседи, да им се спрат всякакви привилегии и да си играят с Русия, колкото им иска душата.

Пак не си в час нещо. Кой и на каква база определя, каква ще е външната политика на ЕС :?: Не трябва ли тази политика да е базирана на допитване до държавите-членки и и тогава да се сформира обща позиция, защитаваща техните интереси, а не тези на САЩ 8-) В случая е обратното и това не харесва Орбан, а не самия ЕС ;) Човекът си го казва в прав текст. Тази политика не защитава интересите на държавите-членки на ЕС и обслужва единствено американските интереси ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 26 дек 2014 11:06

Намесата и натиска на САЩ върху всяка страна в Европа са огромни. Който не го е разбрал е време да си отвори очите и да гледа. даже не се иска голямо внимание за да се забележи. А ако се сключи търговското споразумение, направо не ми се мисли.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”