Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот GOLEADOR » 24 дек 2014 17:54

Tommi написа:
GOLEADOR написа:Ми този мит за който говориш се налага от учените.Нещата не са се променили и няма основание цените да паднат.Няма нищо което да замени петрола като суровина.Явно натиска да се свали цената на нефта отново е политически!

Може ли да не се заменя петрола като суровина, а да се заменят арабските находища? Примерно с добив от шисти?

Добива от шисти е скъп и вреден за околната среда.И както казах,суровината НЕФТ е по-ценна като такава и е незаменима.За това иде реч.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 дек 2014 17:55

професор Томов написа:
fcb_bg написа:
ivan56 написа:
fcb_bg написа:
Себастиан Фетел написа:
Доста се обезценила рублата. Вече с една раница пачки може да се купят 10 стека бира :?

https://www.mataf.net/bg/currency/converter-BYR-BGN

Беларуски рубли са това от клипчето нали?

Аха, беларуски са. 1000 са май 15 с'тинки.

Да бе, ама това не пречи да пише, че става въпрос за руснаци и руски рубли.

Ех, то е близко до акъла колко долара са пачки рубли в банкноти по 100 ,ама.... и съответно какво може да се купи с тях. Рубли, ама руски.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 дек 2014 18:01

GOLEADOR написа:
Tommi написа:
GOLEADOR написа:Ми този мит за който говориш се налага от учените.Нещата не са се променили и няма основание цените да паднат.Няма нищо което да замени петрола като суровина.Явно натиска да се свали цената на нефта отново е политически!

Може ли да не се заменя петрола като суровина, а да се заменят арабските находища? Примерно с добив от шисти?

Добива от шисти е скъп и вреден за околната среда.И както казах,суровината НЕФТ е по-ценна като такава и е незаменима.За това иде реч.

От недостиг на петрол отиваме ли към излишък заради възможността да се добива от шисти? Отиваме. Продавайки на ниски цени арабите натискат ли конкуренцията, чийто добив е скъп? Натискат. Увеличаването на цената на арабския петрол (което според теб е логично) няма ли да прави добива от шисти все по-изгоден? Ще го прави. Толкова по темата. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 24 дек 2014 18:06

Tommi написа:
GOLEADOR написа:
Tommi написа:

От недостиг на петрол отиваме ли към излишък заради възможността да се добива от шисти? Отиваме. Продавайки на ниски цени арабите натискат ли конкуренцията, чийто добив е скъп? Натискат. Увеличаването на цената на арабския петрол (което според теб е логично) няма ли да прави добива от шисти все по-изгоден? Ще го прави.

Цената за добив на шистов газ е скъпа.Под 80 долара за барел вече не е изгодно да се инвестира в добив от шисти.Отделно способа не е екологичен.И най-важното което не искаш да коментираш е нефта като суровина.Петрола е незаменим и шистите не го заместват.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 дек 2014 18:07

професор Томов написа:Томи, Томи, пак един тон глупости си накъдрил :) Я ми кажи, ако Путин падне от власт, дали "научно-техническия прогрес" няма да спре и цената на Петрола да се вдигне??? И защо този така наречен НТП се крепи на свалянето на един човек от власт :lol: Да не говорим, че този човек няма нищо общо с научните среди :)

Научно-техническият прогрес не е спрял няколко хиляди години, едва-ли ще спре заради Путин, нито пък се крепи заради него. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 дек 2014 18:16

Tommi написа:
професор Томов написа:Томи, Томи, пак един тон глупости си накъдрил :) Я ми кажи, ако Путин падне от власт, дали "научно-техническия прогрес" няма да спре и цената на Петрола да се вдигне??? И защо този така наречен НТП се крепи на свалянето на един човек от власт :lol: Да не говорим, че този човек няма нищо общо с научните среди :)

Научно-техническият прогрес не е спрял няколко хиляди години, едва-ли ще спре заради Путин, нито пък се крепи заради него. ;)

И войните за ресурси не са спрели долу-горе оттогава. Ама сега му викат демократизиране.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 дек 2014 18:17

GOLEADOR написа:Цената за добив на шистов газ е скъпа.Под 80 долара за барел вече не е изгодно да се инвестира в добив от шисти.Отделно способа не е екологичен.И най-важното което не искаш да коментираш е нефта като суровина.Петрола е незаменим и шистите не го заместват.

Говорим за шистов нефт, не газ. А точно ниската цена на традиционния нефт прави добива на шистов нефт неизгоден. Колкото повече пада - толкова по-неизгоден е шистовият добив и толкова повече ще продават арабите (това за продажбите е при равни други условия).
Какво означава "петрола като суровина" и какво го прави незаменим? Нефт се добива и от шисти.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 24 дек 2014 18:32

fcb_bg написа:
ivan56 написа:
fcb_bg написа:
Себастиан Фетел написа:
Доста се обезценила рублата. Вече с една раница пачки може да се купят 10 стека бира :?

https://www.mataf.net/bg/currency/converter-BYR-BGN

Беларуски рубли са това от клипчето нали?

Аха, беларуски са. 1000 са май 15 с'тинки.

Е значи е възможно една раница десет стека бира :lol:
Видях че най малката банкнота е 10рубли.Една такава пачка е 15 наши стинки :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 дек 2014 18:58

Това видео е снимано преди 3 години, когато имаше много сериозна инфлация в Беларус (над 100%).

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 25 дек 2014 02:04

Tommi написа:
професор Томов написа:Томи, Томи, пак един тон глупости си накъдрил. Я ми кажи, ако Путин падне от власт, дали "научно-техническия прогрес" няма да спре и цената на Петрола да се вдигне??? И защо този така наречен НТП се крепи на свалянето на един човек от власт :lol: Да не говорим, че този човек няма нищо общо с научните среди :)

Дали да не ми беше отговорил на конкретния въпрос ли...де да знам! Томи,Томи, имах по-високо мнение за теб, ти обаче не спираш да се излагаш! Или поне имаш добър учител по трол-майсторство :) Излишно е та те питам, кой е той :lol: Та, да си дойдем на темата...абе, тоя технически "прогрес" само с нефта ли се свързва??? Що няма лекове за Рак, Ебола, СПИН и тем подобни, само за нефтените продукти :roll: Интересна работа :? За лечение-прогрес...никакъв! Цени на лекарствата надолу...НЕ! Май само едната мафия се развива прогресивно и робува на НТП :) За другите освен да очаккваме да ни предписват мухлясъл хляб да ядем, за да си набавяме антибиотици :lol: Човеещинка си е...все пак живеем в ерата на НТП :lol:
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”