Обсъждат намаляване на А група до 10 отбора от сезон 2016/17

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

rebel
Контакти:

Re: Намаляват "А" група до 10 отбора от сезон 2016/17

Мнениеот rebel » 24 дек 2014 10:36

парци написа:
Bojko Berojko написа:... Локо Сф - стадиона е пълна развалина...

Ако стадионът беше развалина щяха ли всяка година да идват банди като Aerosmith да свирят на него?

Айде малко по-сериозно.

На стадион "Локомотив", като самостоятелен стадион, му трябват козметични промени - подновяване на тревното игрище, преасфалтиране ОКОЛО стадиона и евентуална смяна на седалките (все още не е наложителна). Не казвам, че това не са важни неща, но на фона на някои други, реално рухващи стадиони, "Локомотив" си е съвсем наред - единствено може би морално остарял, което не му пречи да е читаво спортно съоражение.

Въжетата на козирката се доказа, че нищо им няма, само едни хора искаха едни пари (200 000 лв.) за да ги "инспектират" и от там тръгна проблемът, който дойде дюшеш на Кайчо и кликата му да затворят "В" сектор, под който има напълно модерна зала за бокс, чисто нов фитнес, чисто ново стрелбище, офисите на ОСК, зала за волейбол, зала за баскетбол и не знам още какво. Те щяха ли да работят на пълни обороти, ако тази козирка бе наистина толкова опасна? В момента със затворен "В" сектор е адски лесно да се определи еднаква цена на билет за мач за гости и домакини, това е цялата работа.

Това че базата към "П"ФК-то е пълен фейл е съвсем друга история.

A стадиона на Берое няма ли да го споменеш, с гостуващ сектор някъде отвъд Атлантическия океан?

Какво му е на стадиона в Ст.Загора? Един от най добрите стадиони, а за гастуващия сектoр си е точно на място. Ако си стъпвал на стадиона ще разбереш, ама ти си слушай кво говорят лаиците, аман от такива "разбирачи" на стадиони...
Последна промяна от rebel на 24 дек 2014 10:37, променено общо 1 път.

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 24 дек 2014 10:36

Да ги намаляват,като няма лев.
10 отбора е идеалния вариант и да се следи за терен,седалки,осветление,табло,финанси и задължения.
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
Sinite ot Sofia
Контакти:

Мнениеот Sinite ot Sofia » 24 дек 2014 10:48

Това е страшна простотия! Губи се харизмата на малките отбори от по - малките градове.. гостуванията там, очакването на хората от региона за даден мач и т.н. Съгласен съм, че не е редно по средата на шампионата да изнемогват и фалират отбори ( Хасково и Марек) и това предполага вариант с намаляване, но други варианти не може да няма. Който не може да гарантира, че ще издържи сезона от финансова гледна точка - да играе следващия в подреждането и това е. Има много клубове от различни градове, които могат да играят в А група. Нормалният формат е от 20 отбора, но да кажем за нас 16 са добър вариант. Не убивайте футбола в България с тази откровена глупост!
Децата в игрите за Левски мечтаят, за славния Левски футболен тим...

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 24 дек 2014 10:49

Тъкмо ще е по-интересно първенството и повече равностойни мачове ще има.
Аз съм за!
8-)
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Мнениеот Червени_шампиони » 24 дек 2014 10:52

Броя на героините от САЩ 94 и президентите на футболните клубове в изпълкома на БФС кога ще ги намалят?
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 24 дек 2014 10:56

Sinite ot Sofia написа:Това е страшна простотия! Губи се харизмата на малките отбори от по - малките градове.. гостуванията там, очакването на хората от региона за даден мач и т.н. Съгласен съм, че не е редно по средата на шампионата да изнемогват и фалират отбори ( Хасково и Марек) и това предполага вариант с намаляване, но други варианти не може да няма. Който не може да гарантира, че ще издържи сезона от финансова гледна точка - да играе следващия в подреждането и това е. Има много клубове от различни градове, които могат да играят в А група. Нормалният формат е от 20 отбора, но да кажем за нас 16 са добър вариант. Не убивайте футбола в България с тази откровена глупост!

Според мен 10 отбора е много по-добре. Няма да ги има отборчетата живуркащи в златната среда в която не ги грози опасността да изпаднат, както беше при 16 и 14 отбора. Ако са 10 отбора борбата за оставане ще е жестока и определени отборчета няма да изпълняват ролята си на сателит а ще се борят за оставане и няма да имат нужда от чужди финансови стимули за да скачат на лидерите. ;)
Идеята за трима футболисти до 21г. е добра (стига да бъде за такива от школата), но едва ли ще бъде приета. Какво ще правят Киро и Стойчо тогава? :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 24 дек 2014 11:06

Предостатъчно са 10 отбора, даже са много ,ето:

Ботев Пд
Лудогорец
ЦСКА
Левски
Литекс
Берое
Черно море
Черноморец/Нафтекс (да се разберат помежду си)

8-перфектно-балансирано регионално представяне и което е по-важното-намалени до минимум условия за задкулисни игри,тото проституция, покупко продажби и прочее неща,които са чумата за българския футбол в последните 20 години поне.
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 дек 2014 11:08

Това е оптималният вариант.

Не съм сигурен обаче, дали 4-ри мача между отборите са добра идея ...
Така едвали ще отпаднат уговорките.
Аз на тебе, ти на мене... Ти ми пусни сега, пък "еди кой си" ще ти върне... А после има още 2-3 мача да се върне авантата.
Пък ако се разберат 2 тима да си делнат по 2 победи, това са 6 т. а другите дето играят на "смърт" е логично да направят 2-3 ремита.
Схемата - "размяна по 2 победи" ще е доста актуална.

Иначе не виждам защо да няма силна "Б" група, което е твърде вероятно при само 10 отбора в "А".
И при положение, че от "А" изпадат да речем 2 директно, а 8-мият да цъка бараж с 3-тият от "Б", това ще означава, че често ще имаме освежаване на едно 20-30 % от състава на "А" група.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 24 дек 2014 11:11

THE G.A.M.E написа:Това е оптималният вариант.

Не съм сигурен обаче, дали 4-ри мача между отборите са добра идея ...
Така едвали ще отпаднат уговорките.
Аз на тебе, ти на мене... Ти ми пусни сега, пък "еди кой си" ще ти върне... А после има още 2-3 мача да се върне авантата.
Пък ако се разберат 2 тима да си делнат по 2 победи, това са 6 т. а другите дето играят на "смърт" е логично да направят 2-3 ремита.
Схемата - "размяна по 2 победи" ще е доста актуална.

Иначе не виждам защо да няма силна "Б" група, което е твърде вероятно при само 10 отбора в "А".
И при положение, че от "А" изпадат да речем 2 директно, а 8-мият да цъка бараж с 3-тият от "Б", това ще означава, че често ще имаме освежаване на едно 20-30 % от състава на "А" група.

Навсякъде във формата с 10 отбора се играят 4 мача между отборите-Австрия,Швейцария,Словения и Хърватия са най-точните примери.Няма как при формат 10 отбора да изпадат примерно 3.При 10 отбора със сигурност изпада 10-ия,а 9-ия играе бараж за останване в групата с втория в Б група.Така всяка година влиза 1 клуб,който трябва да е израден,Ако не е след него е втория в Б група и ако той не е никой не изпада.
Население на страните по-горе:
Австрия-8 356 707
Хърватия- 4,489,409
Словения-2 009 245
Швейцария-8,183,800

България-7,364,570
Последна промяна от parazit на 24 дек 2014 11:21, променено общо 2 пъти.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 дек 2014 11:15

parazit написа:Навсякъде във формата с 10 отбора се играят 4 мача между отборите-Австрия,Швейцария,Словения и Хърватия са най-точните примери.

Така е, но не знам за нашите нрави дали е удачно ... :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Футбол - България”