Премиерът Борисов каза "ДА" за стадион „Пловдив“

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Blue Warriors
Контакти:

Re: Премиерът Борисов каза "ДА" за стадион „Пловдив“

Мнениеот Blue Warriors » 22 дек 2014 17:06

Мале, ако тоя стадион стане Национален ще е истинско мазало ! Тази новина заслужава да се полее !

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 22 дек 2014 17:12

Bradat-brat написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hk9Vd1f_FME[/youtube]
Проблема е, че условията на българската действителност за тези 23 години накараха хората да забравят много неща, едно от които е спорта на живо.

Не съм съвсем съгласен. На клипчето се вижда, че и тогава (1991 г.) не е имало особен интерес към спорта, а трибуните пустеят. Проблемът е по-надълбоко.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

gambletrade
Контакти:

Мнениеот gambletrade » 22 дек 2014 18:03

Logical person написа:
DarkPsy написа:
-1914- написа:Почнат е, нека се довърши.
Само, че трябва да е и за Локомотив, не само Ботев да си цъка там с данъците ми.
Щом този стадион е за Пловдия, нека се ползва от всички отбори там.

Ми много ясно, че е за двата отбора.

Това стадиона дето Цветан Василев започна да ви строи ли е ? Или е друг ?

Ето за този стадион става въпросhttp://www.youtube.com/watch?v=0zTswcpa3C4

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 22 дек 2014 18:30

soccerav написа:Да не ви секвам оптимизма, но аз на нашия кмет повече вярвам от колкото на Бойко. Какво имам предвид:
"Стадион "Пловдив" служеше за предизборни кампании. Това е прекалено чувствителна тема, за да си правим постоянно с него ПР-акции". Така кметът Иван Тотев коментира исканите от пловдивски депутат 20 млн. лв. за ремонта на спортното съоръжение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Градоначалникът обясни, че общината е имала конструктивно изследване за стадиона отпреди няколко години. Оттогава обаче до момента има голяма законодателна промяна - навлизането на еврокодовете, т. е. общината няма експертиза, която да доказва, че стадион "Пловдив" отговаря на новите изисквания.

"Според мен стадионът не отговаря на новите еврокодове. По тези нови изисквания той трябва да бъде препроектиран изцяло", каза още кметът.

По думите му препроектирането само ще е около 1 млн. лв., а цялата сума за ремонта на съоръжението ще е минимум 100 млн. лв.

"Приключим ли работата по Колодрума, ще започнем да говорим и за стадион "Пловдив", коментира Тотев, като подчерта, че по приоритет трябва да се работи по подобни проекти - приключва един, започва друг.

Така той обобщи и идеята за ремонт на пътя Пловдив-Асеновград. Според него депутатите на Пловдив трябва да лобират пътят да влезе в някаква програма за изпълнение, тъй като и досега е работено там по програми, а не от републиканския бюджет.

Read more: http://news.plovdiv24.bg/529339.html#ixzz3Md6PhJy7

Наистина не съм преглеждал до къде са стигнали с ремонтите по стадиона в Пловдив, но при започнат проект да дадеш 100 милиона за завършването е пълна лудост. Освен ако тези 100 милиона не ги прибере "правилната" строителна фирма, както много хубаво Домусчиеви усвоиха държавните парички в Разград. Или пък ако не правим обновление като това на Маракана...

Потребителски аватар
fire
Контакти:

Мнениеот fire » 22 дек 2014 18:45

Само злонамерен човек би отрекъл, че стадион "Пловдив" не е страхотно съоръжение, дори и с остарелите му според кмета ни параметри! Този стадион, както и инфраструктурата около него са фантастични за държавата ни, като определено при реновиране стадиона и прилежащите му бази ще се превърнат в едно европейско, спортно бижу!
Аз лично, никога не съм имал против именно този стадион да бъде ползван от всички пловдивски отбори :idea: Сравненията с италианските грандове са удачни от гледна точка, за това, да пренебрегнем тесногръдите клубни пристрастия, но от друга страна ние сме малка държава със слабо развит спорт през последните 25 години и един мултифункционален стадион като въпросния би бил постоянно ангажиран, не само за футболни срещи на клубно ниво, а за такива на национално и европейско такова! Отделно за състезания по лека атлетика, като за подготовка на спортисти от други спортове! На метри от стадиона се намира гребния канал, като и множество терени, тенис кортове, паркове и алеи! Да не говорим за концерти на световни групи, за което този стадион ще е идеален заради огромната му вместимост, която освен 55 000 седящи на концерт на голяма група или изпълнител може да побере над 80 000 души!
Твърдо съм "ЗА" довършването на този стадион и прилежащите му бази в този вид, който е в момента! Убеден съм, че с изброените по-горе дейности, които могат да се развиват на това съоръжение, този стадион ще може спокойно да се самоиздържа, че дори да дава големи приходи не само на Пловдив, а на държавния ни бюджет! Да не говорим, че Пловдив е почти на равно достъпен от повечето точки на България!
Въпреки всичко не вярвам този ремонт да се осъществи, не само защото е поредното обещание на ББ(всички знаем, докъде стигат те в по-голямата си част), но заради факта, че 20-те милиона едва ли ще са достатъчни за да може това прекрасно съоръжение да бъде довършено в идеалния му вид!? Повтарям се, но тепърва тази вълнуваща тема за пловдивчани ще бъде разнебитена от куп "субективни фактори" 8-)

Потребителски аватар
Kamenitza1912
Контакти:

Мнениеот Kamenitza1912 » 22 дек 2014 19:18

Едва ли шопите ще допуснат в Пловдив да има такова съоръжение.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 дек 2014 19:28

Kamenitza1912 написа:Едва ли шопите ще допуснат в Пловдив да има такова съоръжение.

Не, няма да допуснем, бъди сигурен!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 22 дек 2014 20:10

Kamenitza1912 написа:Едва ли шопите ще допуснат в Пловдив да има такова съоръжение.

Вие в Пловдив сте странни индивиди. Кога ще спрете да се делите на шопи, майни и т.н. и ще осъзнаете, че сте българи и няма какво да делим помежду си?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 дек 2014 20:15

futbolqga написа:

Вие в Пловдив сте странни индивиди. Кога ще спрете да се делите на шопи, майни и т.н. и ще осъзнаете, че сте българи и няма какво да делим помежду си?

Комплекси брато, друго логично обяснение няма.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 22 дек 2014 20:58

fire написа:На подобно "ДА" можем да се радваме само, когато има реални действия! Още повече, когато въпросното "да" идва от ББ :twisted:
Би било фантастично постижение в национален план, но аз лично съм тотален скептик по въпроса, поради редица, повече от ясни причини.....! Най-важната от които е: " как не в столицата, а в друг град?"!

Aз продължавам да съм скептичен към идеята изобщо.
Ако имаме 20 милиона за стадиони, защо не се дадат по 5 на ЦСКА,Левски, Ботев и Локо-ето ти 4 добри стадиона,на които може да се прави какво ли не,вместо един на който,общо взето няма кой знае кво да се прави...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Върни се в “Футбол - България”